Cristian Zgabercea, suspendat la cerere din funcţia de producător general TVR, din „motive personale“

0
220

Articol preluat din Adevărul
Cristian ZgaberceaCristian Zgabercea a fost suspendat la cerere, luni, din funcţia de producător general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), din motive personale, arată Mediafax.
„Este o suspendare la cerere, pe motive personale“, a spus Cristian Zgabercea. Astfel, începând de luni, el nu va mai desfăşura nicio activitate în Televiziunea Română.
Întrebat dacă, după ce se vor finaliza procedurile juridice care îl vizează, îşi va putea relua activitatea în TVR, Cristian Zgabercea a confirmat acest aspect.
 
Cerere ZgaberceaPotrivit unui comunicat de presă transmis, pe 16 aprilie, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Zgabercea într-un dosar care îl vizează şi pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Zgabercea a fost trimis în judecată pentru fapte pe care le-ar fi comis pe vremea când era consilier al preşedintelui CJ Constanţa, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.
Cristian Zgabercea lucrează în TVR din anul 2012, de pe vremea fostului preşedinte-general al SRTv Claudiu Săftoiu, al cărui consilier a fost.
În 2013, Cristian Zgabercea a fost desemnat câştigător al unui concurs organizat în TVR pentru funcţia de producător general al Televiziunii Române. Zgabercea a mai lucrat în TVR între anii 1981 şi 1996, ca operator imagine.
 
sursa: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here