CRONICĂ TV | Românii au talent, jurații n-au cultură

0
10

Articol de Alice Năstase Buciuta
Ca-n iubirile chinuite în care te îndrăgosteşti de băiatul rău sau de fata fiţoasă doar ca să vezi, iniţial, dacă nu cumva poţi să-i schimbi, apoi cât îţi rezistă nervii, am ajuns să mă uit mai degrabă la emisiunile TV care îmi pun răbdările la încercare decât la cele care-mi plac. Drept e că, şi pe tărâmul transmisiunilor TV, stăm la fel ca pe cel al amorurilor pe care ni le oferă viaţa. Cele perfecte sunt atât de rare şi aşezate în locuri sau la ore atât de nepotrivite, încât ajungi să te mulţumeşti cu ce îţi iese în cale.
Mă uit la “Românii au talent” fiindcă emisiunea e aşezată chiar în calea tuturor, la început de weekend, când vreau să mă relaxez, să mă desfăt cu momente de spectacol neaşteptat şi să mă simt, în fotoliul meu, ca un jurat aşezat acolo ca să dea şanse drepte frumuseţii. Doar când încep să mă simt ca o ciudată care gândeşte cu totul altfel decât cei cărora li s-a dat, contra cost, şansa să jurizeze, încep să mă enervez şi să mi se facă dor, ca de-o altă iubire, de alt post TV.
Eu credeam că juratii sunt puşi acolo ca să te identifici cu părerile lor. Să-ţi placă argumentele lor şi să simţi că, da, frate, ei sunt cei mai buni care puteau să analizeze momentul ăla şi să-i dea sau nu şansa de a merge mai departe. Dar la ultima ediţie a emisiunii m-am simţit trădată constatând că românii au talent, dar cei care-i jurizează sunt îndeajuns de inculţi ca să nu-l sesizeze sau să-l exagereze.
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.libertatea.ro/editorial/alice-simona/cronica-tv-romanii-au-talent-juratii-n-au-cultura-1311385

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here