Cu bicicleta prin București: Calea Victoriei, Centrul Vechi, Universitate, Cișmigiu (24.05.2020)

1
146

În București, a fost ziua perfectă pentru o plimbare cu bicicleta. N-am ratat-o. Am plecat de acasă pe la 10.30 și am pedalat peste două ore. Am mers pe Splaiul Independenței până la intersecția cu Calea Victoriei. Acolo am și dat drumul camerei de filmat. M-am bucurat să văd lume multă cu role, trotinete, biciclete. Am intrat puțin prin Centrul Vechi. Cluburile și terasele sunt închise, dar chiar și așa străzile acelea au un farmec aparte.

Am revenit pe Calea Victoriei și am pedalat cu entuziasm spre Piața Victoriei. Am fost dezamăgită să constat că de la intersecția cu Bulevardul Elisabeta nu mai existau restricții de circulație, iar traficul mi s-a părut cam aglomerat pentru o duminică dimineață. Speram să putem circula liberi pe toată Calea Victoriei (știu, sunt naivă).

De la Piața Victoriei am mers pe Bulevardul Lascăr Catargiu, apoi pe Magheru până la Universitate, pe Bulevardul Elisabeta, Cișmigiu și strada Știrbei Vodă.

Am trecut pe lângă câteva Biserici și cu regret o spun, am observat cât de puțin contează pentru unii regula de a sta la cel puțin 2 metri de cei din jur.

M-a amuzat ideea de a interzice accesul mașinilor pe străduțele mici (de exemplu strada pe care este Piața Cotroceni și care dă în Bulevardul Eroilor – vedeți în poza din articol), de asemenea străduțele din spatele Universității… Acestea sunt oricum puțin circulate, ba chiar în marea majoritate a timpului trotuarele sunt blocate de mașini parcate astfel încât e greu să circuli regulamentar pe acolo. Aș fi preferat circulația mașinilor să fie oprită pe arterele principale din centrul orașului. M-aș fi bucurat ca oamenii să fie încurajați cu adevărat să facă mișcare. Acum este o ocazie bună de a schimba modul în care ne raportăm la mediul înconjurător.

Poate ar fi bine ca autoritățile să se gândească serios să urmeze exemplul altor țări europene care își refac marcajele de străzi pentru a aloca cât mai mult spațiu pietonilor și bicicliștilor, în detrimentul mașinilor.

În fine, vă las mai jos filmarea făcută astăzi, 24 mai.

1 COMENTARIU

  1. In tara noastra, mersul pe bicicleta este defavorizat, pentru ca locurile in care iti poti lasa bicicleta parcata sunt limitate, adica sunt doar cateva….nu ii intereseaza, pur si simplu. Vezi biciclete doar in parc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here