CU CE AM RĂMAS DUPĂ REVELION?

0
119

Cronică de Andrei Partoş
 
Cei de la ProTV au găsit soluţie nefericită, cu jocuri de cabană. Cu magicieni, cu soţii Măruţă, cu Puya, cu oamenii casei, nimic memorabil, nimic special… semnale, strigături, fără acoperire… neaşteptat de subţire! Totuşi a fost un eveniment: a cântat Gina Pistol!:)* Multe „vedete” au apărut pe 3-4 canale în acelaşi timp, pentru că avem înregistrări, nu-i aşa? La Kanal D a dominat vulgaritatea şi maneaua încă de la 22,00 cu Vali Vijelie (fără mustaţă abia l-a recunoscut!), Axinte, Jean de la Craiova (peste tot l-am văzut), Cove, Vârciu şi alţii. Şi aici jocurile de societate au fost la ele acasă. * Digi24 şi-a respectat statutul de canal de ştiri şi a dat secvenţe din lumea întreagă! Cu unele incursiuni la Palatul Parlamentului unde se organizase un Revelion de lux, cu lume multă. Antena 3 s-a fixat pe Piaţa Constituţiei, în timp ce B1TV s-a agăţat de Parcul I.O.R.* La TVR2 se cânta fără pic de atmosferă. Câte un solist într-un decor trist şi atât. Au fost Monica Anghel, Sanda Ladoşi, Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiţă şi sigur alţii…fără aplauze, fără prezentări, fără nimic…* La TVR1 cântau divele casei, Andreea Marin, Ramona Bădescu şi Iuliana Tudor… nu dădeau rău la piesa respectivă! În rest nimic de notat! * PrimaTVa parodiat pe toată lumea prin echipa de la Mondenii, în timp ce Antena 1 a oferit cel mai relaxant program, cu două echipe de staruri, cu Dan Negru moderator nelipsit, cu mască şi fără mască…* Realitatea a dat secvenţe de la Romexpo, aşa că l-am văzut (de auzit mai puţin) pe Paul Anka şi a fost plăcut… *LookTV a avut invitaţi de tot felul, de la Nico şi Carmen Rădulescu la actori de telenovele sau forţe locale , clujene… *Concertul de Anul Nou de la Viena, a salvat din nou TVR!… A fost o mare plăcere… Altfel, a fost belşug mimat, sărăcie de idei, lipsa umorului, a măsurii, a divertismentului de calitate a apăsat finalul de an şi începutul lui 2014. Pe unele canale au fost filme bunuţe, aşa că oamenii s-au resemnat… Periniţele au intrat în ceaţă, s-au mutat la ore imposibile, folclorul (cam prea orăşenesc) a ocupat mult loc, sau a lipsit total… Se face greu un program pentru atâtea zile libere! Ne mai mirăm că românii preferă concertele din stradă?
 
Mai jos puteţi citi opinii despre programele de Revelion  şi după, adunate de la prietenii de pe Facebook pe care i-am întrebat dacă au văzut ceva în aceste 4-5 zile pe micul ecran, demn de reţinut, da lăudat, de criticat?
 
Florin Apostol
Concertul Loredanei difuzat la PRO ieri mi-a plăcut. Aceleaşi forţe impresionante ale MediaPro-ului ca la Ştefan Bănica calitatea bună a live-ului.
Alexander Emanuel Avram
Emisiunea „Iubiri pe coardă de chitară”  de la TVR2, desigur! A fost difuzată vineri, 3 ianuarie de la ora 16.00
Mirela Olteanu
Reluările de pe TVR1 ,după scrierile lui Ion Baieşu, din programele de Revelion din anii 70.
Mara Popa
a) A fost „Croaziera” la TVR 2 (că tot împlinește Mircea Daneliuc, în aprilie, 70 de ani). b) În schimb, aș vrea să aflu care e secretul prin care HI-Q are emisiune la tvr (după cum nu mi se pare normal ca Liana Stanciu să aibă atât de multe emisiuni – chiar nu mai are cine să facă emisiuni?) c) aseară a fost o foarte interesantă ediție „Profesioniștii”, cu Stela Popescu invitată a Eugeniei Vodă. d) destul de eclectic programul realizat săptămânal, la Look tv, de Aurel Tămaș „Minunile lui Tămaș” – momente relativ reușite alături de momente de șușă curată să nu zic vulgare… Oricum, în weekend, programele tv sunt destul de slabe…
Iosua Moldovan
sincer, eu de ceva timp nu am mai aprins televizorul. Am decis să mă uit pe laptop la nişte seriale japoneze…
Andreea Balea
300, un film bun de văzut când te lasă voinţa, difuzat de ProCinema aseară.
Cristi Banu
Naţional TV, cel mai românesc Revelion, emisiunile de la ora 16 de pe TVR 2, filmele româneşti tot la TVR 2
Uri Ferenbac
Pe TVR 3 aseară la ora 23.00: Paula Seling şi Filarmonica Oltenia în concert, de zilele Craiovei. Şi pe TVR 2 , Concertul: A night in Malta (cu tenorul maltez Joseph Calleja şi invitaţii săi).
Petrescu Marcian
Au fost câteva filme bune… eu am văzut pe HBO un film fabulos numit „3 tipi duri” (STAND UP GUYS – în original)… cu Al Pacino, Christopher Walken şi Alan Arkin. Un fel de comedie neagră… mi-a plăcut la nebunie… mai ales că nu a avut reclame… pe care le urăsc .
Razvan Ilinca
de aplaudat revenirea „Profesionistilor”emisiunea realizată de doamna Eugenia Voda. Sambata, ora 22.50
Pensiunea Doru
Programele de Revelion au fost penibile, a doua zi toata lumea difuza spectacole de circ, concerte folclorice şi de muzică clasică!
În weekend au fost câteva emisiuni şi filme interesante…
De pildă serialul istoric „Vikingii” sau alt film bun, tot istoric, de pe TVR2, „Arn, cavalerul templier”.
 
Puteţi adăuga bune-rele din primele 5 zile ale lui 2014. Important e ca cei care se ocupă de programe să nu se rezume doar la lectura cifrelor de rating, care adesea păcălesc!
 
 

AUDIENȚE. Revelionul lui Dan Negru de pe Antena 1, audiență aproape dublă față de Magic Show-ul de pe Pro TV. VEZI GRAFICUL DE AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here