CU OCHII PE ITALIENI

0
22

sanremo-2016 aAm rătăcit notițele mele din timpul Festivalului Sanremo, ediția a 66-a.  E vorba de duminica de după …Nu vreau să le pierd de tot, așa că le postez aici. dacă nu vă interesează, nu le citiți!
 
Emisiunile de duminică sunt făcute pe genunchi, cu multe întreruperi ale celor care vorbesc, cu polemici anulate. O doamnă sublinia că Asistenții frumoși trebuie lăsați să și vorbească, nu doar să apară și atât. Un nene stilist o critică pe Mădălina Ghenea pentru ținutele nerealizate de un italian. Cică nu erau nici măcar moderne. Virginia Raffaele a avut o partitură ofertantă, de imitatoare, de actriță, autoare de texte…Se dă legătura la Sanremo, se taie…Conti e lăudat, e comparat cu Baudo…Au fost multe noutăți în acest festival…o altă imagine a Italiei pentru toată lumea…Fiecare ediție are și o dimensiune politică…Nivelul creațiilor nu a fost peste alte ediții…aș spune din contră! * E de remarcat faptul că se dă un premiu și pentru versuri!* S-a vorbit mult despre familie, despre diverse forme ale familiei…* De fapt n-a învins Stadio ci Lucio Dalla (era trupa lui)* Vor să dea legătura cuiva, nu merge. Niște domni respectabili comentează, sunt întrerupți…Se dă legătura la Sanremo, se oprește brusc…* Cifrele n-au scăzut de la o seară la alta, iar Conti e primul care în al doilea an de directorat n-a pierdut audiență…Sanremo face parte din istoria modernă a Italiei…Sanremo a facilitat comunicarea unor teme importante ale zilei….Analizele, comentariile le fac sociologi, comunicatori, profesori universitari, stiliști, cantautori, jurnaliști…* Am văzut și o colecție de gafe simpatice….* Conti a ales-o pe Mădălina, care apare într-un film goală, pentru ca italienii s-o poată vedea îmbrăcată!* Am cules cele scrise după 10,00…Altele vor fi după amiaza…
* Dolcenera a încercat să explice de ce apare mai rar, a încercat să spună ceva legat de televiziune, de moderatori, dar n-a fost lăsată…Ea compune, cântă, produce, îi place să facă totul pe cont propriu. Moderatorii de acum sunt departe de a fi unii care-mi plac. Îmi imaginez ce gândește ea despre ei.* Sala e arhiplină la Sanremo și publicul e foarte tânăr. O idee foarte bună de a face tot acolo acest autentic Dopo Festival. * Este și Ruggeri, care explică piesa scrisă, atât cât e lăsat și apoi vin negativele!* La ”Domenica in” au venit și Elio cu gașca lui simpatică. Omul avea de spus multe, dar n-a fost lăsat nici el. Ceva legat de eliminarea greșită a unui concurent care apoi a luat vreo două premii. Zicea că prefera și el să fie eliminat și apoi recuperat pentru a lua un premiu.* Arisa a venit cu febră, dar a cântat și s-a străduit să fie prezentă. * Noemi are piesă bună. Este a doua pe lista celor mai ascultate la radio!* Caccamo și Iurato sunt foarte tineri, dar au deja CD-uri scoase și se află în promovare. Cam așa se explică și structura muzicală a festivalului. Locul 3 e foarte bun.* Francesca Michielin are 19 ani, e pe locul doi și va merge la Stockholm, la Eurovision.
 
* ”E o sărbătoare diavolească, satanică” , a spus Gigi Becali despre 14 februarie, reacționând la insistențele jurnaliștilor care l-au pândit la Biserica unde a dus echipa FCSB…Pentru B1TV nu e clar că Sf Valentin nu e o sărbătoare ortodoxă! Dar deloc-deloc!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here