Cu picioarele pe pământ

0
18

romania fotbal
sursă foto: GSP

Articol de Ovidiu Ioanițoaia publicat în GSP
„România a jucat la cel mai înalt nivel cu Israel, chiar dacă a fost un meci amical. Am văzut risipă de efort, un presing avansat în prima repriză, când gazdele au avut mari dificultăți să construiască. Este foarte bine că noul selecționer reușește să-i determine pe jucători să evolueze în acest fel. E mare diferență între ce jucau băieții cu Daum și evoluția de-acum”, a comentat Pițurcă victoria cu 2-1 de la Netanya. Practic, deși n-a pronunțat cuvintele respective, Pițurcă s-a referit la o nouă atitudine. La o altă abordare a întâlnirilor, fie ele și neoficiale.
L-am citat pe Pițurcă tocmai pentru că tehnicianul care a antrenat în 3 rânduri „naționala” și a calificat-o la Euro 2000 și 2008 e recunoscut pentru faptul că nu-i ușor de mulțumit. Tip închis, dar realist, el nu prea laudă. Mai degrabă obișnuiește să strâmbe din nas când se discută despre comportarea reprezentativei și, implicit, despre contribuția vreunuia dintre succesorii săi la izbânzile acesteia.
Ca atare, dacă Pițurcă i-a complimentat pe „tricolori” după meciul de sâmbătă înseamnă că i-a plăcut prestația lor. De asemenea, deciziile lui Contra. Firește că, situație similară cu a subsemnatului, evoluția nu l-a încântat, nu l-a sedus. Spre deosebire de numeroșii internauți care au criticat jocul băieților noștri, sau măcar ironizat, Pițurcă a reținut însă și plusurile, nu doar minusurile. Care n-au lipsit.
Evident că Israelul nu-i vreo putere a fotbalului mondial, din moment ce în ierarhia FIFA ocupă abia locul 94, România fiind pe 36. Dar, nu vă supărați, când ne-a bătut în ultimele 4 partide, de 3 ori la noi acasă, Israelul era cumva Brazilia, Germania sau Spania?! Așa că haideți să rămânem cu picioarele pe pământ și să păstrăm măsura! Ne-ar ajuta numai și să încercăm.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/2018/03/26/cu-picioarele-pe-pamant/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here