Culisele Selecţiei Naţionale Eurovision 2017

0
30

eurovision song contest 2017 aArticol de Victor Arvunescu publicat pe site-ul Adevărul
Weekendul care tocmai a trecut a fost rezervat de Televiziunea Română pentru preselecţiile Selecţiei Naţionale Eurovision 2017, în care 72 de artişti români şi-au expus melodiile cu care vor să ajungă pe scena mare a concursului de la Kiev, acolo unde, în luna mai, se va desfăşura cea de-a 62-a ediţia a competiţiei muzicale. Vedete autohtone, precum Lora, Ramona Nerra, Nora Deneş, Florin Chilian, Tudor Turcu, Tavi Colen şi Emma, câteva proiecte produse de Marius Moga şi Adrian Sână, dar şi compozitori străini – suedezi, britanici şi americani -, au venit pe scena TVR pentru a impresiona în audiţii juriul format din Luminiţa Anghel, Paula Seling, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu şi Andrei Tudor, toţi reprezentând în trecut România la Eurovision în calitate de interpreţi sau compozitori.
„Piesa mea e foarte puternică, are un mesaj foarte puternic. Este compusă de producători şi compozitori mari din Marea Britanie. Am cântat-o prima dată la Media Music Awards şi atunci când fanii au ascultat-o m-au rugat să concurez anul acesta“, a zis Lora pentru TVR despre compoziţia cu care participă, „I Know“. Lora nu este la prima participare la Selecţia Naţională, ea a mai concurat în 2010, alături de Sonny Flame cu piesa „Come Along“, cu care s-a clasat pe locul 7.
În schimb, Tudor Turcu participă la Selecţia Naţională cu două piese – „Limitless“ şi „Walking in time“ -, cu care speră să obţină un loc mai departe. „Sunt două melodii cu mesaje diferite, două piese cu stări diferite şi cu interpretări diferite. Am două şanse“, a declarat el. Ianna Novac, care concurează cu piesa „You Can Never Die“, spune: „Este o piesă foarte ritmată, o piesă vie, cu o melodie foarte bine definită, care rămâne în memorie de la prima audiţie“.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/culisele-selectiei-nationale-eurovision-2017-sperante-cantaretii-top-reprezenta-romania-kiev-1_588e21cd5ab6550cb8e8bec3/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here