Cum se încearcă transformarea Elenei Udrea într-un fel de Nicolae Ceauşescu al Regimului Traian Băsescu

0
8

Articol de Ion Cristoiu publicat pe Nasul.tv
Primul meu editorial din Expres, se intitula Un sistem sau un om? Ne aflam în 7 februarie 1990. Din 22 decembrie 1989 după-amiaza, propaganda noului regim – al lui Ion Iliescu – ne pisa la cap cu teza răspunderii exclusive a lui Nicolae Ceauşescu pentru toate relele regimului Ceauşescu.
Ulterior, cînd au putut să deschidă gura şi foştii nomenclaturişti, vîrîţi la puşcărie de procurorii ceauşişti trecuţi de partea noului Stăpîn, locul lui Nicolae Ceauşescu l-a luat Elena Ceaușescu.
Făcînd o incursiune în istoria trecerilor de la un regim la altul, avertizam în editorialul respectiv asupra diversiunii privind descărcarea tuturor relelor din Regimul Ceauşescu prin împovărarea unui singur om – Nicolae Ceauşescu.
Am purces la această introducere nu pentru a mă fuduli cu cît de ager eram eu în urmă cu 25 de ani, ci pentru că tot ceea ce se întîmplă în prezent cu Elena Udrea poate fi comparat (evident, luînd în considerare riscurile oricărei comparaţii) cu ceea ce s-a întîmplat cu Nicolae Ceaușescu în primele luni ale noului regim.
Elena Udrea a fost unul dintre liderii marcanți ai PDL – ministru, vicepreşedinte, candidată la șefia partidului, apropiată a lui Traian Băsescu. Încă de acum cîţiva ani, PSD-ul a lansat o campanie furibundă de denunţare a regimului Traian Băsescu drept unul în care corupţia la nivel guvernamental a înflorit.
Nu numai PSD, dar şi presa independentă au dezvăluit afaceri de corupţie la cel mai înalt nivel al Guvernării PDL.
Printre altele, au fost evidenţiate mecanisme de obţinere de bani negri, care au fost folosiţi apoi în campaniile electorale.
Au trecut două luni de la ivirea unui nou regim:
Cel al lui Klaus Iohannis.
Prin intervenţia DNA, regimul Traian Băsescu se dezvăluie şi sub aspectul – pînă acum trecut cu vederea de DNA – al unor afaceri de corupţie.
Numai că, în mod diversionist, toate acuzaţiile de Corupţie din regimul anterior, mai precis din Guvernarea PDL, se concretizează exclusiv asupra unui singur om:
Elena Udrea.
Astfel, Elena Udrea pare a fi aleasă drept persoana prin care se descarcă partea negativă a regimului Traian Băsescu.
Să mă explic.
Cazul Elena Udrea n-are nici o legătură cu juridicul. Are legătură cu diversiunea politico-mediatică. Nu spun – cum de altfel n-am spus – că Elena Udrea e nevinovată, nici măcar pentru a da curs clișeului cu Pînă la o sentință definitivă. Una e însă planul juridicului, care reclama concentrarea la început pe un singur dosar – cel cu spălarea de bani –, și alta deschiderea a patru dosare de urmărire penală însoțite de patru cereri de arestare preventivă, dezbătute și aprobate în Parlament, în condițiile în care pentru Adrian Năstase, pentru Miron Mitrea, pentru Dan Voiculescu, pentru Relu Fenechiu, mai nou, pentru Sebastian Ghiță, nu s-a cerut arestarea preventivă. E mai mult decît interesant că judecătorul de drepturi și libertăți a respins ca nefondate acuzațiile de spălare de bani și de fals în acte din primul dosar din primul dosar întocmit Elenei Udrea, cel dinaintea Denunțului depus la DNA.
Ce face atunci Codruța Kovesi?
O femeie obișnuită, făcută mat de cea pe care o urăște, și-ar fi smuls părul de deznădejde. Codruța Kovesi are (încă) în proprietate cătușele din România. Drept urmare, Elenei Udrea i s-au mai trîntit trei dosare penale. De ce? Printre altele și pentru că DNA face dosare după principiul tragerii la Loto. Sînt unii care iau un snop de bilete, în speranța deșartă că vor nimeri unul cîștigător. În cazul Elena Udrea, procurorii DNA fac dosare după dosare, doar s-o nimeri unul bun.
Aceasta ar fi una dintre explicațiile performanței DNA de a deschide unei singure persoane patru dosare în același timp și a lansa patru arestări preventive. Pentru a înțelege absurditatea abuzurilor DNA trebuie să reamintim o altă trăsnaie:
În Dosarul Microsoft, Elena Udrea avea arest la domiciliu.
În dosarul Gala Bute are arestare preventivă.
 
Găsiţi articolul în întregime aici:
http://www.nasul.tv/2015/03/02/romania-lui-cristoiu-cum-se-incearca-transformarea-elenei-udrea-intr-un-fel-de-nicolae-ceausescu-al-regimului-traian-basescu/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here