DADDY VREA ÎNAPOI, COVID-UL DĂ FRISOANE, COMUNICAREA – ETERNA PROBLEMĂ

0
230

DRAGNEA DĂ INTERVIU LA REALITATEA PLUS

Un infractor are posibilitatea să acuze, să atace, să spună orice la un post de televiziune. Anca Alexandrescu a lucrat cu Dragnea, e o pesedistă convinsă, dar era și jurnalistă. Omul nu s-a schimbat deloc. Spune exact aceleași cuvinte, pe care le folosea acum 2-3 ani, când era șef de partid. Realitatea Plus, prin L. Botin (un personaj profund enervant prin simpla apariție și datorită unui glas de… privighetoare faringitică), se mândrește cu realizarea jurnalistică, promite părțile următoare, dezbateri masive și condamnă ”hate-ăreala” unora din spațiul virtual. Marilena Mititelu a încercat să spună câte ceva de bun simț privind personajul Dragnea, dar era la un metru de A. Alexandrescu, iar Botin a vorbit peste ea. Așa face presa liberă din țărișoara noastră. Administrația Penitenciarelor se dă lovită, că nu știe cum de s-a realizat interviul. Ipocriții-s peste tot.

PROBLEME MARI LA DEVA

Apa caldă riscă să dispară. Un sindicalist acuză ministerul că ar sabota achiziționarea de energie. Știrea e livrată de câteva ori la Digi24. Între timp mina Lupeni s-a inundat, așa că nu poate livra cărbune. Județul Hunedoara are multe localități sub apă. Că așa-i seceta la noi. Guvernanții nu par conectați la aceste evenimente tragice.

A3 CONTINUĂ ATACURILE VIRULENTE, UNEORI CU ARGUMENTE

Fostul ministru Budăi este pus pe harță de câteva luni. Rareș Bogdan se apără de la distanță. A vrut să lămurească povestea cu cei 100 de invitați de ziua lui. A zis ceva de faptul că erau 42, iar când a dat amănunte, Dumitrescu a întrebat cum de au venit rudele din SUA. Cataramă (un altfel de liberal) era și el invitatul lui R. Dumitrescu. Alt iubitor de țară este și Mirel Curea.

MISTERELE COMUNICĂRII

325 îmbolnăviri la 12.236 teste (ora 15,00), iar la ora 13,20 erau sub 1.877 de teste 325 de îmbolăviri. Rareș se face că nu înțelege întrebarea dar recunoaște că e ciudat. El are încredere în medici. De ce nu sunt întrebați specialiștii, se miră el. Cataramă profită și spune că e o conspirație. R.Bogdan insistă să bată câmpii. A fost o greșeală. De ce n-a ieșit niciun membru al Grupului de Comunicare Strategică , să precizeze ce s-a întâmplat, să prezinte scuze. Budăi susține că e o manipulare ieftină.

Dumitrescu îl atacă și pe Arafat pentru că a fost cinic. ”Primul venit, primul servit”? Wow!S-a rupt lanțul de iubire dintre Antene și Arafat? Nu-l mai susțin?

 

Ex-ministra Andronescu (la B1TV pe 24.06) a devenit o publicație de scandal ambulantă.Are atitudini țățești. Ce schimbare! O citează pe Monica Pop, ca specialist în ce? Citează exemplele negative date de politicienii puterii (petrecerea lui Orban, recenta chermeză a lui Rareș Bogdan, ambele situații criticabile, jenante mai ales pentru că au ajuns în spațiul public), dar nu-și asumă coronascepticismul pesedeilor care a dus la influențarea negativă a populației, la explozia de noi cazuri…Penibil mod de a face o dezbatere la B1TV. Când vrea cineva să dea o replică, se bagă publicitate. Andronescu îl acuză pe ministrul Câțu cum că ar fi afirmat că educația și sănătatea nu ar fi priorități naționale. Doar jurnalista Liliana Năstase apucă să reacționeze, nu și reprezentantul PNL aflat pe o altă linie de telefon. O pseudoemisiune, o parodie la adresa ideii de dezbatere. După alte două minute au băgat iar publicitate. Era 13,45.

 

Firea se laudă că a ”smuls Capitala din ghiarele PDL- PNL”? Uită cine a fost primar înaintea ei? Așa tânără și deja amnezică?

SINECURILE SCOASE PE TARABĂ (24.06)

Numiri în funcții importante în Parlament. Când citesc sumele pe care urmează să le primească o serie de indivizi fără merite, fără calificare, atunci realizez ce imensă e prăpastia dintre noi și ei. ASF, ANRE, CONSILIUL LEGISLATIV redevin obiective financiare pentru politicienii recompensați de colegii lor. Bădălău propus la CURTEA DE CONTURI. Oare alegătorii știu la ce ”nenorociri” îi trimit pe ”săracii anonimi ”puși pe listele de partide?

 

FOTBAL INTERN

*Mi-a plăcut cu a arătat echipa lui Gică Hagi în partida cu Hermannstadt. Noul antrenor spaniol, adus de AnaMaria Prodan, n-a putut evita înfrângerea cu 4-1! *În play-off U Craiova a trecut de Botoșani cu 2-1 și și-a consolidat locul doi în clasament. Așa cum anticipam, FCSB se va chinui să prindă locul 3, dar nu e sigur că va reuși. Are două egaluri în reluarea postapandemică. 3 echipe pot depăși echipa de milioane a finanțatorului creștin.* Meci de Cupă, turul semifinalei. Dinamo cu granitura matură și completă, FCSB cu o improvizație totală. Nici nu știu câți juniori au fost pe teren la final. FCSB a bătut cu 3-0, iar V. Moraru a demonstrat că golul doi a fost din offside. Așa e la DigiSport. Fairplay fără limite! * Meci frumos la Sf. Gheorghe pe 27.06. Viitorul a jucat foarte bine 30 de minute, a condus cu 2-0, 3-1, a fost cu om în plus și Sepsi a revenit teribil. Scor final 3-3” * Un fault clar în careu nu e acceptat ca atare de invitații lui Naum. Jenant. A fost și o eliminare excesivă tot contra gazdelor. Naum a ajuns să-l certe pe Ionel Dănciulescu în direct, că nu reacționează prompt la întrebările lui cretine și insisnuante. Omul e fotbalist, nu jurnalist. De ce-l aduceți de ceva ani în studio, dacă nu e prompt și devine ”catatonic” când e vorba de Dinamo?

DJOKOVID?

Remember? Cât de mirat am fost când la Eurosport se transmitea un turneu de tenis demonstrativ de la Belgrad? Am și spus că e semn că cineva e iresponsabil. Ideea a fost a lui Novak Djokovic. Acum e bolnav chiar inițiatorul. Firește, tot o manipulare  a medicilor de la noi, nu-i așa?  Sunt mai multe persoane infectate.

 

Radu Banciu (B1TV)explică argumentat cât de periculos e Virusul, cât de puțin pregătiți suntem, cât de neașteptat  lovește și oameni blindați cu sănătate. Faptul că-n România nu s-a făcut nimic coerent, duce la o expunere riscantă. Noi am trecut la relaxare, doar pentru că așa fac și alții, nu pentru că avem soluții medicale.

M. Badea are expunere, are conferință. Îl asistă Tăriceanu și un medic cunoscut. Sună doamna Firea. Badea insistă de ceva timp pe ”un sistem sovietic de măsuri”. În Europa, așa știe el, nu-s internați asimptomaticii. Evident că Firea are aceleași opinii, dar ea execută deciziile Ministerului Sănătății.Mititica e supusă. Nevroticul nu e capabil de un minim dialog cu fosta colegă de trust, iar Gâdea zâmbește jenat. Ce făcea Tăriceanu? Tă (ri)cea. Noroc că am prins partea asta. Gâdea se declară mulțumit de ”o superemisiune” la 23, 45 și pleacă acasă.

650 de români bolnavi în Germania. Toți lucrau la un abator. Ambasadorul Hurezeanu a subliniat că se lucrează la temperaturi scăzute. Angajatorul nu știe unde locuiesc muncitorii risipiți în numeroase localități (Digi24). Ulterior am aflat că erau peste 1100, iar condițiile de viață nu sunt bune. Țiriac, prieten cu patronul a subliniat că nici vorbă de scalavagism, că sunt salarii mari. Poate transpiră și adevărul cândva!

Imbecilitatea cu medicii torționari a fost abordată serios doar la Digi24 . Avocatul poporului ar trebui să-și prezinte scuze, să dispară. De la ea vine comanda cu asimptomaticii eliberați, exact cuvintele folosite de Badea. Din eroi în halate albe, s-a ajuns prea rapid la ”torționari”. Cum adică exprimare nefericită, domnule ministru?

S-a tot dat un spot în care apăreau miniștrii, plus Simona Halep și Marcel Pavel. Au fost și altele, tot guvernamentale, tot de luptă împotriva virusului cel nou, cu o serie de soliști. Toți îndemnau la atenție, la responsabilitate, igienă. Știți, desigur. Când anteniștii au vrut să sugereze că Marcel e băgat în jocurile puterii, adică a ”manipulatorilor” (pentru că ”intacții” nu cred că există vreun virus), au dat spotul de câteva ori. Au uitat un aspect. Era și Simona în echipa ”manipulatorilor”, sau acolo n-au îndrăznit să acuze? Minți mudare, bolnave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here