Dan Helciug și Emil Chican la Psihologul muzical (ediția 727 – 3.09.2016)

0
333

Dan Helciug si Emil Chican la Radio Romania
Dan Helciug si Emil Chican la Radio Romania

Aveți aici o ediție extrem de tonică. A revenit Dan Helciug, alături de colegul său Emil Chican, chitarist și la Spitalul de Urgență. Am avut parte de o prelansare a unui proiect solo marca Helciug, albumul  „Heart” . Un album cu sound foarte bun (realizat în SUA) , la care au mai lucratCătălin Purcărin (tobe, percuții), Mihai Dima (trompetă), Alex Mușat (chitară), Jimi El Laco ( vioară), Vlady Săteanu (bas), Lavinia Săteanu (vioară), Cristian Lucachevschi (clape). ActrițaCristina Cioran apare cu vocea la piesa de deschidere, „Tango 4 1”. Compozițiile și versurile sunt semnate de Dan Helciug, iar lansarea va avea loc luna viitoare. Am aflat povești ale unor piese, despre activități de actor, despre „Ferma vedetelor”, dar am și avut parte de un recital în toată regula de muzică și umor, medley de cover-uri și piese proprii, cerute de ascultători. Printre preferințele invitaților s-au aflat și piese cu Queen, L.P., AC/DC, Jeff Beck, C.C.R., Robert Johnson, Thin Lizzy, The Easybeats ș.a.
 
Agenda pop-rock a inclus-o în primul rând pe Marina Voica născută pe 3.09.1936. Piesa difuzată, „Arletta, dragostea mea” l-a avut pe Emil Chican (unul dintre invitați) la chitară și tot el a orchestrat-o.
 
Cei care și-au așteptat piesele solicitate în ediții anterioare, au fost răsplătiți spre matineu cu Marc Bolan, Joe Dassin, Pink Floyd, Neil Young, The Cure.
 
În memoria compozitorului Adrian Enescu am avut un Top Sentimental Special. Pe primele locuri s-au clasat piesele 1. Bună seara, iubito-Loredana Groza și Ion Caramitru, 2. Stau pe o margine de lună- Dida Drăgan, 3. Ninsorile de flori- Angela Similea. Am avut și o piesă rară, din arhiva RRA,  interpretată de Păunița Ionescu (versuri Victor Brătulescu), ” La țărm de mare”.

Audio:

 
 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 400!)

Emil Chican
Emil Chican

Teddi, Londra Salutare! Râd cu lacrimi de când am citit articolul despre Andrei Gheorghe. În primul rând, nu înţeleg ce caută Gheorghe în aceeaşi propoziţie cu Pink Floyd. Şi apoi… hai pe bune, să aud asta de la unul care a promovat „mişcarea” Generaţia Pro, că nu e lăsat să dea Floyd… E de toată jena!! Dar cine l-a oprit pe Andrei gheorghe să dea Floyd în anii 90???
Marius, metalfan Vă salut! Pentru început zic atât: Andrei Gheorghe şi Pink Floyd, baba şi mitraliera!
Inna Bun venit Dan Helciug! 🙂
Lavinia Ban Pentru Dan: cum a fost la Undercloud?
Teodora Ce schimbare radicală de stil… Felicitări! Sună bine!
Dana Felicitări, băieţi! Are un sound plăcut!
Sorina Când cineva spune „lansez un album solo” înseamnă că o trupă bună se „sparge”. Iar eu sunt tristă. Aşa am fost şi în cazul trupei Celelalte Cuvinte, după ce Călin a lansat un album solo… Acum şi Helciug vine cu proiect solo… 🙁
Adi din Vaslui va saluta chiar nu ma asteptam sa ascult piesa mea favorita cu AC/DC cu toate nu multa lume nu o cunoaste !
Monica Mi-a plăcut mash-up-ul! Felicitări!
Maria Cum ai defini industria muzicală din România? S-au schimbat lucrurile în cluburile din Bucureşti şi în cele din ţară după tragedia de la Colectiv?
Oana S-a auzit foarte bine acasă! Mi-a plăcut!
Adryan, Sydney Excelent cover după Stevei Ray Vaughan!! Felicitări!
Cătălin Șulea · RESPECT!
Dan Helciug
Dan Helciug

Iuliana Vasilica Super emisiunea! Salutări din Roman! Felicitări și multă baftă lui Dănuț și lui Emil!
Niko, Milano Sunt geniali invitaţii! Ascultându-i mi-am amintit de o piesă a lui Peter Hammill: The Institute Of Mental Health. Unul dintre versuri zice că institutul s-a sinucis spontan… Nu ştiu de ce m-am gândit la această piesă :)) Oricum, atmosfera din studio este faină. 🙂
Loredana Dan, te rog frumos, o cânţi şi pe aceea cu meduza?
Magda Dan, să ştii că eu am ţinut cu tine la Ferma vedetelor. Dar chiar erau pe bune toate discuţiile de acolo, sau erau regizate?
Patricia, Sao Paolo Foarte tari invitaţii! 🙂 Uite, pe ei mi-aş dori să îi văd în concert. Poate fac un drum în România! 🙂
Teddi Mandita Sunt foarte incantat ca Dan este acolo! Il ascult de cand eram foarte mic, pe cand mi-a dat un autograf intalnindu-l la un eveniment auto la Prisma Baneasa!!! Toate cele bune, iar noul proiect suna binee! Van Morrison indeed.
Alin Excepţional Jeff Beck! Mulţumesc!
Dorina Bravo Dan! Mult mai bine decât Adam Lambert!
DarkAngel Mai are timp Dan să citească? Există vreun rol pe care şi-ar dori neapărat să-l joace într-o piesă?
Lavinia Sateanu · O placere sa-l ascult pe Dan la radio!
Veronica, Cluj Încearcă Dan ceva de la Whitesnake? Se potriveşte la ora asta… şi oricum, dacă falsează, nu ne prindem că mai nou o face şi Coverdale. :)))
Lavinia Ban Bravooo pentru Cohen!!
Vicky Tu vorbeşti ca Donald Duck?
Simona, metalfan Foarte tare topul!:) Nu mai auzisem de mult timp unele piese. Mulţumesc!
Lucreţia Mulţumesc pentru Gabriel Cotabiţă! O plăcere să-l aud!
Mariana Excepţională piesa interpretată de Dida Drăgan!
Teddi, Londra Să vă povestesc o fază. Anul trecut am invitat o fată la o cafea, la mine acasă. Ea este din UK, chiar din Londra. Şi m-am gândit ce muzică să aleg… Mă rog… am făcut eu un playlist, printre care şi o piesă de pe albumul Floyd cu Syd Barrett. Refrenul era: „You are the kind of girl who fits into my world”… Tipa a ascultat ce a ascultat, apoi s-a ridicat şi mi-a spus, în drum spre uşă, că sunt un ciudat şi că ea nu iese cu oameni care ascultă astfel de muzică dubioasă. :))))))))
Razvan Toma Spitalul de Urgență au avut o melodie numită având titlul „Nu-mi pasă de nimic”. Adesea când eram stresat încercam să mă transpun în acea stare, să stau ca Dan Helciug cufundat în scaun, să mă uit în sus și să nu-mi pese de nimic. Închideam ochii. Numai că imediat suna telefonul sau mă striga cineva și ieșeam din transă. Dan chiar a reușit să intre într-o asemenea stare? Dacă da, să-mi dea și mie rețeta. Ce i-a inspirat să compună această piesă?
Dafy Fynutza Maria Magdalena, ne-ai lipsit 🙂 poate revii in studio intr-o vineri. Te pupam si bine ai venit acasa !
Daniel Bodesc Nu mai stiu exact anul, dar inainte/dupa ce terminati show-ul de la Radio Vacanta Costinesti puneati o melodie ce continea versurile „please won’t you let me stay, I’ll make up the bed yeah…” Va mai amintiti ce piesa era? Un fan Pop Rock &Show.
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here