Ministrul Culturii, Corina Şuteu, la Adevărul Live: „Am avut câteva încercări nereuşite de a mă întâlni cu Gabriela Firea“

0
98

Corina Suteu la Adevarul a
sursă foto: Adevărul

Interviu de Florin Ghioca publicat în Adevărul
Prezentă la deschiderea Galei Tânărului Actor HOP, de la Costineşti, ministrul Culturii, Corina Şuteu, a declarat că puţină lume îşi mai aminteşte că la începutul carierei sale a fost critic de teatru. Demnitarul a acceptat o discuţie în direct, de la Gala HOP, în exclusivitate la Adevărul Live, de la ora 13.00.
„Am avut până acum câteva încercări nereuşite de a mă întâlni cu Gabriela Firea“, a spus minsitrul, în legătură cu situaţia de la Teatrul Mic şi Teatrul Nottara. „Nu mi-am dat seama cum se poziţionează domnia sa“, a mai spus Corina Şuteu în legătură cu afirmaţiile primăriţei că Bucureştiul nu va fi Capitală Culturală Europeană în 2021“. „E puţin descurajant din partea unui primar, un oraş nu poate rămâne în această competiţie fără sprijinul primarului său“.
Printre temele abordate cu acest prilej, soarta tânărului actor, absolvent de facultate şi şomer cu diplomă, legea cinematografiei – între taxe şi controverse, campania „Cuminţenia Pământului” – înaintea teledonului salvator, dar şi aspecte legate de activitatea ministerului şi perspectiva încheierii mandatului spre finalul acestui an.
„Sistemul Bologna nu face bine învăţămîntului vocaţional de la noi din ţară. Sunt prea mulţi diplomaţi pe piaţa muncii“, a spus Corina Şuteu. „A fi actor este o meserie îngrozitor de grea. Eu sunt o mare iubitoare de actori, iubesc enorm această meserie. Dar chiar şi într-un sistem perfect este posibil ca un actor bun să nu-şi găsească locul“, a mai replicat ministresa.
„Nu am văzut decât un spectacol aseară, nu i-am văzut pe cei care-au concurat“, a recunoscut Corina Şuteu. Ministrul consideră, însă, că România este în continuare o pepinieră extraordinară de talente, un rezervor inepuizabil.
Găsiți articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/cultura/teatru/ministrul-culturii-corina-Suteu-direct-adevarul-live-ora-1300-despre-soarta-teatrului-cuminteniei-filmului-romanesc-1_57ce78905ab6550cb8692731/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here