Dan Negru, despre Concertul pentru Timişoara: „Milogeala muzicii româneşti a început în anii '90 când veteranii de atunci concertau gratuit“

0
32

Dan Negru aArticol preluat din Adevărul
Vedeta de televiziune Dan Negru a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu acid despre lipsa de implicare a publicului din Timişoara la un concert caritabil.
„Am văzut un concert cu bilete la intrare într-o piaţă din Timişoara – cu nume cunoscute pe afiş – care a adunat doar câteva sute de plătitori. Showbiz-ul românesc cu bilete la intrare nu există! Muzica românească e un milog care aşteaptă mila festivalurilor berii sau mila primăriilor. De Crăciun, Bijelo Dugme (o trupa legendă din ex Jugoslavia) concertează la Belgrad cu 130 euro cel mai ieftin bilet de intrare. La noi, la Sala Palatului, cel mai ieftin bilet e de 10 euro. Serbia e o ţara non-UE cu 7 milioane de locuitori, noi suntem ţara UE cu 20 milioane. Milogeala muzicii româneşti a început în anii ‘90 când veteranii de atunci concertau gratuit în pieţele oraşelor învaţănd publicul cu concerte gratuite. Nepoţii lor stau azi tot cu mâna întinsă, aşteaptănd mila aceloraşi primării şi a ălora care vând bere şi mititei”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Concertul pentru Timişoara a adunat în Piaţa Libertăţii în jur de 700 de plători de bilete.

Bilanţul concertului umanitar din Timişoara
Conform primarului Timişoarei, Nicolae Robu, pentru concertul rock de duminică, în care au fost prezente 14 formaţii, s-au vândut 703 bilete!
Preţul biletului a fost 50 de lei, iar suma strânsă din vânzări este de 35.150 de lei. Au mai fost şi câteva firme din Timişoara care au făcut donaţii.
Continental a oferit 2.500 de euro, o altă firmă a donat 100.000 de lei, iar la faţa locului s-au mai făcut donaţii în valoare de 9.400 de lei.
În final, s-a strâns un total de aproximativ 35.500 de euro.
Puteți citi mai multe aici:
http://adevarul.ro/locale/timisoara/bilantul-concertului-umanitar-timisoara-703-bilete-vandute-1_59dca26e5ab6550cb8fe0959/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here