Daniel Iancu, Angela Mariașiu și Vali Petcu la Psihologul muzical (ediția 721 – 23.07.2016)

0
279

Vali Petcu, Angela Mariasiu si Daniel Iancu la Radio Romania 2016
Vali Petcu, Angela Mariasiu si Daniel Iancu la Radio Romania 2016

Un consacrat prieten al emisiunii, Daniel Iancu, a venit de la mare distanță cu debutanți la R.R.A.:  Angela Mariașiu (din Reghin) și Vali Petcu (din Constanța), Cei doi au cântat mulți ani, s-au lăsat și au revenit în activitate fiind gata să-și lanseze albume de debut cu sprijinul luiDaniel Iancu.  Acum sunt uniți pentru o cauză nobilă, Ilva Fest 2016, care e programat la final de lună în Lunca Bradului. Un eveniment multifuncțional, cu participare selectă din sfera muzicii folk, dar și a folclorului, poeziei, picturii. Nici arta culinară nu va fi ocolită. Cei trei au venit cu două chitare și au cântat piese proprii, completându-se pe rând. Au fost prime audiții numeroase, așa că e bine să ascultați cu mare atenție. Umorul a fost la loc de cinste, pentru că cei trei dețin acest atuu al inteligenței. Au propus și piese  cu Joan Baez, Compact, BB.King, Ecoul, Dinu Olărașu, Van Halen ,Queen, Celelalte Cuvinte, Frank Sinatra ș.a.  Au răspuns la provocările ascultătorilor și au cântat, fără repetiție un cover Elvis Presley care ne-a impresionat pe toți. Am ascultat și piese înregistrate, precum și piese cerute cu insistență din repertoriul lui Daniel Iancu. Veți auzi 4 ore deosebite cu povestiri și informații despre cei prezenți.
 
Provocat de amintiri și ascultători, Daniel Iancu a creat pe loc două catrene pe rime impuse:
De-ai femeie rea de muscă
Ascultați la nenea Iancu:
Aia nu face zacuscă.
De vă mint, mă calce tancul!
Om supărat
Ori tu mă iei drept Pokemon?
Eu nu știu cum de-ți poți permite
Cu nervii mei să joci șotron!
Ah, simt în palmă la termiteeee….
 
În prima oră am beneficiat de un scurt interviu telefonic cu Ilie Stepan de la Timișoara care se pregătea pentru  Wolfblues de la Gărâna, eveniment organizat de Nicu Covaci.
 
Topul Sentimental a fost înlocuit cu Top 7 Nonconformist pe tema LEU fiind prima zi a zodiei. Au ocupat primele poziții Tight Fit cu The Lion Sleeps TonightBino cu Mama Leone și Bob Marley cu Iron Lion Zion.
 
Agenda pop-rock, ceva mai scurtă,  a inclus piese cu Slash, Def Leppard, Alexandru Jula, Ram Jam ș.a.
 
Audio:

 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 300!)
Angela Mariasiu
Angela Mariasiu

Emil, Bucureşti Bună noapte! Am o nedumirire… apelez la dvs cu gândul că poate mă puteţi ajuta cu info… Ştiţi cumva dacă Volbeat şi Twisted Sister mai vin la Rock The City? Mai este o săptămână şi încă nu au anunţat line-up-ul final al festivalului. Pe pagina de Facebook a organizatorului nu este actualizat afişul… scrie doar Muse şi Iron Maiden… Am pus întrebarea şi pe pagina lor de Facebook dar nu răspunde nimeni… Aveţi vreo informaţie?
Lengyel Ramona Eu implinesc 7 ani in septembrie de cand am onoarea sa va ascult. V-am descoperit intr-un moment greu din viata mea. Psihologul muzical m-a ajutat sa trec cu bine peste cateva nopti grele pentru mine.
Alina Nu înţeleg care-i problema cu Pokemon Go… Până acum vă plângeaţi că tinerii nu ies din casă, că nu fac mişcare… Uite că acum există un joc care-i scoate din casă. Nu e bine?
Tania, Ucraina Ce mă bucur că a revenit Daniel Iancu! Abia aştept să-i descopăr şi pe colegii lui!
Novăcescu Laurenţiu Si eu va ascult din Timisoara nu mai bine va doresc.
Larry Mă bucur să-l aud pe Ilie Stepan.
Milena Voi fi la Wolfblues. Abia aştept să ascult trupa lui Ilie Stepan.
Mariana Wow… deci… acum 50 de ani oamenii ieşeau din casă, se întâlneau în număr atât de mare chiar dacă nu existau Pokemoni şi nu aveau ce căuta?!
Yanni, Grecia Pentru Daniel: te rog frumos, o să cânţi live şi Vine valul? Te rog mult! 🙂
Martha, Germania Vă ascult cu mare drag!
Boogie Dar… Daniel… tu nu eşti şomer!! Nu! Tu eşti liber profesionist. Deci… eşti LIBER. Să nu renunţi niciodată la această calitate!
Lorena Cât de frumos a sunat coverul Elvis! Felicitări!
Vali Petcu
Vali Petcu

Cristina, metalfan Am şi eu o provocare pentru Daniel: să cânte Wrong Password sau Sunt mândru că-s român. Ce zice? acceptă provocarea? 🙂
Simona, metalfan Mulţumesc! N.am mai râs de mult atât de mult!
Valentina Barbu Felicitări , dragi talentați !! Suntem pe receptie !!
Isac Sebastian Salutare din largul Marii Negre!
Jeni Sunt fabuloşi invitaţii! 🙂
Alina Şi eu mi-aş dori să ascult piesa E armonie. Vă rooog mult!! 🙂
Valeria, 44 de ani, Blaj Ce vă spun acum este o poveste adevărată, petrecută la examenul oral de limba şi literatura română, BAC 2016. A avut o poezie de Nichita Stănescu, pe care o ştie toată lumea Ce bine că eşti. Tânărul nu s-a descurcat. a luat nota 5. În timp ce ieşea din clasă, l-am auzit spunând tare: „Ăştia promovează plagiatul în şcoli. Mi-a picat o poezie pe care a scris-o altul… Am auzit-o eu pe casetele mamei”. Nici nu ştiu ce-i mai şocant: faptul că a auzit de Alifantis sau că nu ştia de Nichita.
Isac Sebastian ne vedem la Ilva.
Giordaş din Olanda Multe salutări invitatilor si mult succes.
Codruţ Capsa Cu asa invitati beton, nu mai umblu dupa pokemon!
Daniel Iancu la Radio Romania 2016
Daniel Iancu

Claudiu Purcarin Frumos cu Don Henley la drum!
Mălina Ce trupă bună! Mereu mi-a plăcut trupa Celelalte Cuvinte! Păcat că mai nou Călin a început să cânte solo, a lansat şi album acustic… Eu prefer piesele Celelalte Cuvinte. e păcat să pornească pe un drum solo… Aşa dispar trupele bune… Când soliştii încep să aibă ambiţii solo.
Misha Vă mulţumesc pentru Billy Bragg. Nici nu mai ştiu de când nu l-am mai auzit la radio…. Am şi uitat cum e acest sentiment… Vă mulţumesc!
Dan Petruc Felicitări pentru emisiune. Și salutari din Chicago.
Dan, fan The Cure Mulţumesc şi eu pentru Billy Bragg!
Carmen Au trecut prea repede cele 5 ore!
 
sursa: Radio România Actualități
 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here