Ediția 581 – Virgil Ianțu la Psihologul muzical. AUDIO!

0
68

Virgil Ianțu a revenit în studioul emisiunii „Psihologul muzical” pentru a ne vorbi despre un material nou, care include piese româneşti din diferite perioade, abordate în manieră swing. Piesa oferită ca „single” este a lui Nicu Alifantis, „Ce bine că ești”.
 
TOP 7 a avut parte de 9 piese din repertoriul grupului timişorean Cargo.
„Agenda Pop-Rock” a inclus repere importante din viaţa concertistică a lunilor de iarnă, dar şi piese cu Mihaela Runceanu (compozitorul Alexandru Vilmany s-a născut pe 16.11.1943), Diana Krall, Andru Donalds, Cher, Celine Dion şi alţii.
Ediția poate fi (re)ascultată aici:
http://www.romania-actualitati.ro/invitat_virgil_iantu-55255
 
Aveți mai jos câteva dintre mesajele primite în timpul emisiunii:
Arici Ţepos: Când aţi spus că e invitatul din Timişoara puteam să jur că e Baniciu! Dar mă bucur şi de prezenţa lui Virgil Ianţu! 🙂
DarkAngel: Există o soluţie pt meciul de la Bucureşti: pârjolim ogoarele, otrăvim fântânile… îi lăsăm să iasă singuri pe stadion şi aruncăm bolovani peste ei şi tragem cu arcul şi cu suliţe şi… gata! I-am bătut!! :)))
Tatiana, Kiev: Îmi pare rău că dl Ianţu nu mai face emisiunile pentru copilaşi… Erau bucuria mea! Vă urmăream cu mare drag!
Cristi, Olanda: Bun venit dlui Ianţu! Mă bucur să-l ascult la Psiholog!
Boogie: De o săptămână România „fierbe”… Toate piţipoancele sunt filmate încurajând echipa naţională, Loredana cântă fals imnul României… e nebunie!! Dar eu nu înţeleg de ce??? Cine a crezut cu adevărat că ne vom califica?? A fost aşa o frenezie absolut bizară! Pe bune, fraţilor! E tot echipa aceea pe care o ştim şi care joacă… prost! :))
Florentina Moroianu ne era dor de dumneavoastra! bine ati revenit!
Ştefana: Daaaa… exact piesa asta aş fi ales-o şi eu. Versurile le-am fredonat şi acum. Nu-i aşa că era haios stilul de dans al solistului? Ce-mi plăcea!! Mulţumesc!
Tedi, Londra: Mesaj pt Boogie: dragul meu, în Pro nu falsează nimeni! Acolo visele devin realitate printre şiroaie de lacrimi mai ceva ca la Surprize-Surprize! Loredana este o artistă cu o voce excepţională (cam ca Madonna, aşa), o profesoară desăvârşită, exigentă… Ea i-a cerut unui concurent de la Vocea României să mai cânte o piesă pentru că nu a convins-o băiatul care a cântat Du Hast (Rammstein): „A cântat şi el două note, ce e aia??” a întrebat ea… Uitând că în genul acesta de rock atitudinea e cea mai importantă… 🙂 În concluzie, Loredana nu falsează! Ea este o Divă şi… da… cam atât am avut de spus!
Larry: Unde se poate cânta swing în România? Nu trebuie o scenă mai mare dacă e nevoie de o orchestră pe scenă?
Oana, Valencia: Şi Michael Bubble cântă foarte bine swing.
Boogie: Cred că o să pun o întrebare stupidă, dar îmi asum… Ştiţi, eu ascut muzică d-asta pe două note (gen Rammstein şi alţii) despre care se spune că este lineară… repetitivă… Swingul cum este? Există balade, există şi piese mai ritmate? Sau e ca un fel de funk… adică piesele seamănă între ele?
Dede: Deci.. swingul este un fel de jazz comercial, nu-i aşa?
Vicky: De exemplu, de ce ai ales acest prim single? Doar pentru că era o piesă cunoscută? Ai mizat şi pe popularitatea piesei atunci când ai ales? Mi-a plăcut interpretarea, dar trebuie să-ţi spun că nu m-a dat pe spate… Ai păstrat ceva din aerul piesei originale…
Marius Rudi: Începusem să mă îngrijorez: mă bănuiam a fi singurul din România căruia îi place swing-ul (serios, nu e lipsă de modestie!): când le pomeneam „unora” de swing mă priveau compătimitor, spunându-mi „să mă trezesc, fiindcă ne aflăm în secolul XXI”; eu nu pot decât să le urez: „noapte bună”! Şi apoi… dacă şi masonilor le place… atunci m-am mai liniştit!  Felicitări pentru emisiune: clară şi întotdeauna echilibrată! Bravo, Domnule Partoş!  P.S. Iertaţi-mi îndrăzneala: Fortymania…ceva?
Miulescu Aurelian Suna bine orchestra,ba chiar foarte bine.Mai avem piese?:)
Buna noapte si felicitari pentru emisiune. Cum crede domnul Virgil ca va juca Romania la Bucuresti? Succes in cele ce va doriti de la Costica din Adamclisi
Marius, metalfan: Virgil, eu îţi propun o altă emisiune: Liceenii spun lucruri trăsnite. Se poate face vara şi toamna după sesiunile de BAC… :))
Tedi, Londra: Apropo de liceeni… să vă spun ce specimene sunt în Anglia. Anul acesta, după examenele lor de final de an, au circulat „perlele” elevilor. La toate posturile TV a fost dată câştigătoare următoarea „perlă”. Enunţul era: „Name one famous queen”. Răspunsul elevului: „Freddie Mercury”. Am râs cu lacrimi!! Nu-mi revin nici acum! Deşi… e trist ce se întâmplă… :)))))
Ionuţ din Motru: Dar o emisiune cu Profii spun lucruri trăsnite după examenul de titularizare, nu se poate face?
Horaţiu: Păi, Virgil… dacă nu vrei să discuţi despre Bianca… la ce televiziuni poţi merge pentru a-ţi promova albumul? La Măruţă e masă rotundă pentru a fi dezbătute problemele arzătoare ale naţiei… Şi, sincer, nu ştiu dacă swingul „arde”… La Antena 1 se discută despre alt caz important: Nicoleta Guţă… Dacă nu cunoşti aceste cazuri cum poţi să promovezi muzica ta la TV?
KissArmy: Nu am mai trimis de mult timp mesaje… am şi o scuză, ce-i drept… Am rămas o vreme fără job şi nu am mai avut nici credit pe telefon… dar v-am ascultat mereu până la final! M-am bucurat de interviul cu Oscar Benton, Chris Norma, Toto Cutugno! Pe ultimul chiar nu credeam că îl veţi face… Eu mi-aş dori o piesă cu trupa Kiss. Se poate? Mulţam!
Cornel: Dar de ce credeţi dvs că se numeşte „pop music”?? Pentru că este POPULARĂ deci iubită! E logic să nu intre în top Iron Maiden sau Black Sabbath sau alţii de acest gen… Ei sunt de nişă. Deci… ce am înţeles noi de aici? Difuzaţi mai multă muzică pop şi veţi avea audienţă mai mare!!! Rockul e nişat!
Alin, Bistriţa: Ce vremuri… Cargo din perioada de rock adevărat… din păcate astăzi au devenit comerciali… M-au pierdut în momentul în care au început să facă „piese de Europa FM”… A fost o zi tristă pentru mine când i-am ascultat acolo… Dar mă bucur de aceste piese vechi! Au un parfum deosebit!
Ioana: IRIS „Cat as vrea sa zbor ” da se mentin la mare inaltime, sa traiasca si dv. Psihologul de la miezul noptii! Ce emisiuni de exceptie faceti!
Robby, Reşiţa: Ştiţi cum se numeşte mai nou trupa Bon Jovi fără Richie? „Tribute Sambora” :)))))))))
Georgiana Nechifor, 51 de ani, Buc: Eu cred că şi Demis Roussos ar fi meritat mai multe voturi… şi mie mi-e greu să înţeleg felul în care au votat oamenii…
Angela: Să ştiţi că şi eu am votat trupele rock din sondaj… regret că au rămas pe dinafară… Eu ascult Opeth, Sepultura şi altele din această categorie. Bănuiesc că nu pot fi difuzate la radio… 🙁 Mulţumesc pt topul Cargo. Toate piesele difuzate până acum mi-au plăcut! Abia aştept să aflu locul 1!
Florin din BRASOV: Buna dimineata sa stiti ca va ascult de cînd a început emisiunea si mi-au placut toate piesele pe care le-ati difuzat. Va multumesc!
KissArmy: Mulţumesc pt această ediţie! M-am simţit bine alături de voi! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here