DAR ŞCOLILE DE CE NU SUNT ÎNCHISE? (8.11)

0
167

scoli in romaniaS-au închis cluburi, s-a închis Naţional Arena pentru că nu au autorizaţie de la ISU. De acord! Dar am aflat de la premierul interimar (care este şi Ministru al Educaţiei) că doar 7% dintre şcoli au autorizaţie ISU.  Păi, de ce nu sunt închise şcolile care nu au autorizaţie în prezent?! De ce să punem în pericol viaţa copiilor?! Să le dea vacanţă până când rezolvă problema! Aşa mi se pare normal! Sau trebuie să mai scoatem câţiva elevi de sub dărâmături sau din flăcări?! Eu ţin minte că din clasa I până în clasa a IV-a la şcoală eram pregătiţi pentru situaţii de urgenţă: eram învăţaţi cum să traversăm strada corect, ce trebuie să facem în caz de incendiu sau cutremur. Astăzi se fac astfel de ore?!
M-aş fi bucurat să aflu că în mandatul dlui Câmpeanu măcar o şcoală din ţară a obţinut autorizaţie ISU. În schimb, domnul premier-interimar ne spune că procesul nu e „nici simplu, nici rapid, nici ieftin”. Mai spune că „Proiectul de autorizare trebuie făcut de către factori atestaţi„. Care „factori-atestaţi„?!? Nu au nume? Asta ar trebui să ne liniştească?! Cum să îţi mai laşi copilul la şcoală când ştii că dacă se întâmplă ceva, totul este la mâna sorţii? Pentru că acesta este adevărul: în prezent, toţi suntem la mâna sorţii! Degeaba avem legi dacă nu sunt aplicate! Şi uite aşa ajungem din nou la sloganul străzii: CORUPŢIA UCIDE! La fel şi NEPĂSAREA, PASIVITATEA!
Cine răspunde pentru toate aceste lucruri? Nu văd nicio demisie!
Aveţi aici declaraţia Primului ministru interimar, Sorin Câmpeanu:
Din cele 19.000 de şcoli din România, doar 7% au autorizaţie. Asta este realitatea. Cu privire la protecţie împotriva incendiilor. 7 la sută. 1295 de şcoli mai exact. S-a ajuns în timp prin faptul că această autorizare nu este nici simplă, nici rapidă, nici ieftină. Proiectul de autorizare trebuie făcut de către factori atestaţi. Are costuri ce se situează între 10-12-15 mii de euro, şi durată de realizare între 7-8-12 luni în funcţie de complexitatea fiecărei clădiri, a fiecărui amplasament. Există o slabă capacitate cu privire la asigurarea acestor servicii. A existat şi o atenție insuficientă acordată în ultimii 25 de ani acestui aspect”, a declarat Sorin Cîmpeanu, premier interimar.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here