David Garrett la Timișoara (31.07.2023) – Foto și Video

Articol de Lala Roxana

0
123
David Garrett la Timișoara (31.07.2023) - Foto și Video
Foto de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

O cronica aproape corecta a spectacolului de aseara. Singura mentiune este ca A la Turca a lui Mozart si Ave Maria a lui Schubert sunt super-cunoscute (chiar daca in cazul primei nu cunosti numele, sigur o stii cand o auzi). Nici Danse macabre nu este necunoscuta amatorilor de muzica clasica, dar aici Zoli spune „publicul larg”.

Ah, si din cate am inteles din ce a spus el pe scena, a cantat pe o vioara Guarneri del Gesu „Baltic” (1731), care i-a fost incredintata pentru mai multi ani de catre cel care a cumparat-o anul asta la licitatie cu 10 milioane de dolari. Cea de 3,5 milioane ii apartine, este Guarneri del Gesu „Pugnani” (1734) si o are cu el in turneul asta.
Mie mi-a placut mult (multumesc Monica pentru insistenta, ca eu aveam altceva in program, dar nu puteam sa ignor o asa recomandare și am anulat tot).
Chiar ma bucur ca nu a incercat sa demonstreze ca este cel mai rapid din lume (m-a enervat rau „carligul” asta din reclama, ca nu e nici o scofala sa fii rapid daca nu esti si bun).
Din contra, prima parte a fost soft, lirica si a crescut incet spre final.
David Garrett este carismatic si are lipici la public, dar este si foarte bun. De neratat daca va iese in cale.

Galerie foto:

Video:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here