DE CE N-AM VOTAT ?

1
26

no voting aAm fost mereu prezent la alegeri. Chiar și când n-am avut convingerea că cel votat va face ceva bun. Din spirit civic. Duminică m-a  dominat Bookfest-ul pentru cel mic, odihna și revederea cu Andrei-Ștefan, dar și certitudinea că tot show-ul electoral a fost defect. Legea stranie, contestată azi, a fost votată de toți parlamentarii. Cei care au vrut un singur tur, au știut exact cum gândesc bucureștenii. S-a văzut clar cât a contat. În turul doi dreapta se unea. Nu partidele, oamenii… Apoi oferta nimănui nu m-a atras. Nici nu știu dacă au existat oferte reale sau doar strigături, promisiuni generale clasice. Știam clar că partidele mici nu vor mișca, știam clar că PSD a pus totul la punct. Știam că vor fi sub 40% participanți la vot în București.Speram să meargă tinerii revoltați și famiile lor. Speram ca fenomenul Colectiv să fi lăsat urme. Dacă a fost ceva spontan, trebuia să se repete mult mai intens.. Nicușor Dan a luat voturi multe, poate tocmai de la cei antisistem, antipartide tradiționale și corupte. Înseamnă că-s prea puțini. Felul în care s-a purtat PNL în ultimele 6 luni m-a dezamăgit profund. Schimbarea de 4 ori a candidatului principal, lasă urme în mintea electoratului. Despre Președintele ales cu mult entuziasm nu am cuvinte aici. Faptul că într-un oraș declarat mereu de dreapta, au câștigat pe linie cei care au un lider condamnat, cei care se sunt de centru stânga alături de asociații lor, anti-Justiție, mă determină să-i înțeleg pe cei care au stat acasă. Nu pe toți. Doar pe cei care gândesc ca mine, doar pe cei care au fost 26 de ani la toate alegerile! Mă duceam și-l votam pe Nicușor, care nu-mi place. Nu-mi e simpatic, are expunere greoaie. Doar pentru un vot negativ? Oamenii activi cu vârste între 25-45 de ani ar fi trebuit să reacționeze la lipsa unei opoziții. Îmi pare rău pentru Clotilde Armand. Această doamnă merita o șansă. Cum poate afirma Nicușor Dan că n-a avut observatori în peste 30 de secții? Dacă se organizează așa de slab, cum poate conduce o Capitală?   La toamnă va fi tot așa. Toți prietenii mei din lumea largă au motive să fie fericiți că nu sunt în țară. Aici perspectivele s-au cam dus. Ce vor face numeroșii primari roșii ai Capitalei? Le voi aplauda reușitele fără rezerve..Le aștept cu maxim interes. O sală de sport multifuncțională cu peste 10.000 de locuri, grădinițe verificate la sânge, școli, parcuri amenajate, blocuri reabilitate, stadioanele din patrimoniu aduse în stare de funcționare, apa de la robinet să fie potabilă, administrația să renunțe la tonele de birocrație ș.a.m.d. Am văzut mulți moraliști care spun că e grav că aproape 70% dintre bucureșteni n-au mers la vot. Poate se găsește un sociolog deștept și află MOTIVELE!
Am sperat să văd, măcar acum, demisii de onoare. A fost fraudă în mode cert, dar dovezile le pot avea doar cei implcați.

1 COMENTARIU

  1. Mie imi place sa spun ca noi astia care am lipsit acum, majoritari atat in Bucuresti, dar si la nivelul intregii tari, de fapt am votat cu DNA. Care nu s-a regasit pe buletinele de vot, dar cred ca, daca ar fi fost (e o iluzie, evident) ar fi castigat fara probleme scrutinul.
    P.S. Nicusor Dan nu era de votat din multe motive, confirmate de faptul ca e client fidel al Antenei 3. Si nici vorba sa fie de dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here