THE HOLLYWOOD VAMPIRES, ORGANIZAREA ȘI MUNTELE DE PROSTIE DIN PRESA ROMÂNEASCĂ

4
51

Galerie foto de Brândușa Maria Balan / motionARThoughts (click aici!!)
Galerie foto de Brândușa Maria Balan / motionARThoughts (click aici!!)

Articol de Iulia Radu
Și ce bine îi venea iia românească lui Johnny Depp, și ce mult m-am bucurat că l-am revăzut pe Alice Cooper! Și ce dor mi-era să văd privirea, atitudinea aceea sictirită, superioară, arogantă a lui Alice Cooper cu care domină scena și publicul. Și ce concert excepțional ar fi putut să fie! Pentru unii chiar a fost! Mai exact pentru cei care au venit devreme, au evitat coada de la intrare și au prins loc în față. N-a fost cazul meu, deși am ajuns devreme și am evitat aglomerația. Acreditarea a fost în zona Normal Circle, aşa că nu vă pot spune mai mult decât ce am văzut şi ce am auzit (adică aproximativ 50% din concert). Era 18.45 când am pășit în Parcarea C a complexului Romexpo.
golden circle Hollywood Vampires a
In Gold Circle sursă foto: Sanda Dav

Înăuntru lume puţină. Afară se formase deja o coadă imensă care se întindea pe vreo 3 staţii de tramvai. De ce? Că aşa-i în România. One way in and no way out (se intra pe o singură poartă şi nu se mai putea ieşi deloc, dacă o făceai rămâneai afară sau cumpărai alt bilet). Dacă te ţineau nervii şi ajungeai înăuntru, acolo îţi pierea instantaneu pofta de orice: coadă pe trei rânduri la jetoane (7 lei), coadă la papa, coadă la pipi. Îţi faci rapid un calcul şi ajungi la concluzia că dacă va începe concertul la ora anunţată (21.00) până la 22.30 nu o să crăpi nici de foame, nici de sete. Aşa că te grăbeşti să-ţi găseşti un loc cât mai aproape de scenă. Sari 3 băltoace, traversezi un iaz (deh, a plouat şi trăim în România unde bălţile de pe stradă sunt patrimoniu naţional, deci nu pot fi înlăturate) şi nu te mai mişti de acolo, de frică să nu îţi pierzi locul.

Concertul

Rămân cu bucuria sinceră că l-am revăzut pe Alice Cooper. Mi-ar fi plăcut să-l şi aud. Nu o să intru în detalii tehnice pentru că nu mă pricep. Dar ştiu că ceea ce am auzit eu din Normal Circle, nu era muzică, era mai mult zgomot. Aş vrea să vă pot spune ce a zis Johnny Depp (pentru că a şi vorbit între piese la un moment dat), aş vrea să pot scrie ce a zis Alice Cooper sau Joe Perry. Nu am cum. Nu s-a înţeles nimic. Este frustrant pentru mine (ca simplu spectator dar mai ales ca jurnalist) să fiu în imposibilitatea de a auzi ce spun artiştii pe scenă şi de a scrie ulterior impresii. Când organizatorii vor înțelege importanța cronicilor de concert, vor asigura condiții decente pentru jurnaliștii acreditați. Până atunci, ne mulțumim cu ce avem. Am văzut că în faţă publicul era foarte entuziast. Au aplaudat, au cântat, l-au aclamat pe Johnny Depp, i-au cântat la final şi La mulţi ani (este născut pe 9 iunie 1963). Gestul publicului a venit după ce Alice Cooper a îndemnat spectatorii să îi cânte şi a chemat pe scenă tortul aniversar. Vizibil emoţionat, Johnny a mulţumit în limba română (asta am auzit pentru că la bis am avut voie să înaintez până în Golden Circle), apoi a aruncat câteva pene de chitară în public.
Repertoriul a inclus coveruri după T.Rex, The Who, The Doors, David Bowie, Fleetwood Mac, Led Zeppelin, Motorhead, pentru a enumara doar câţiva. Au fost şi trei piese originale: As Bad As I Am, Raise The Dead şi My Dead Drunk Friends.
Johnny Depp aPe scenă au urcat: Alice Cooper (solist, muzicuţă), Joe Perry (chitară, Aerosmith), Johnny Depp (chitară), Matt Sorum (baterist, backing-vocals, ex-Guns N’Roses), Robert DeLeo (bas, Stone Temple Pilots), Tommy Henriksen (chitara, Alice Cooper Band) și Bruce Witkin (keyboards, chitară, backing vocals). Pentru cei care se întrebau unde este Duff McKagan, vă informăm că basistul a anunțat, pe 14 aprilie, că va lipsi în următoarele 18 concerte Hollywood Vampires. Omul este prins cu reuniunea Guns N Roses, dar și alte proiecte în care este implicat.
Mi-a plăcut foarte mult coverul piesei Whole Lotta Love (Led Zeppelin), a fost inspirată introducerea la muzicuţă. Mi-a mai plăcut şi coverul după The Who (My Generation), dar şi energia cu care şi-a distrus Joe Perry chitara la finalul piesei. Concertul a început la ora 21.30 (cu o jumătate de oră întârziere), ca de obicei, nu am primit nicio explicație.
Am înțeles că majoritatea spectatorilor (erau 65% doamne și domnișoare în public) au venit pentru Johnny Depp. Foarte frumos! N-aș putea spune că m-a impresionat în vreun fel Johnny. Au fost 4 chitariști (plus un basist) pe scenă, așa că nu știu cât cânta Johnny și cât cântau ceilalți. Cert este că ținea chitara corect în brațe și avea gesturile unui rocker. E drept că nu privește spre public, nu comunică prea mult nici cu ceilalți colegi de grup. Nu am simțit prea multă căldură din partea lui, nici măcar atunci când a mulțumit pentru urările de ziua lui și pentru tort. Probabil că așa-s actorii / pirații mai introvertiți.
Mă bucur că am avut ocazia să văd un supergrup, chiar dacă era de așteptat ca relațiile dintre ei să nu fie „sudate”. Publicul a cântat aproape toate piesele alături de artiști, a cerut cu insistență un bis pe care l-a și primit. Când a început „School’s Out” au apărut și oamenii cu baloanele uriașe pe care le-au aruncat spre public. Concertul s-a încheiat la ora 23.00 cu un foc de artificii (de altfel tot cu artifici a și început).

coada hollywood vampires a
Coada de la intrare sursa foto: Dan Tataru

Robin And The Backstabbers au deschis seara, la ora 19.30, când lumea era încă la coadă afară. Au avut un recital de 50 de minute bine primit de cei aflați înăuntru. Au avut și un moment special, în memoria lui David Bowie, pentru care merită felicitări. Recitalul a sunat bine și a avut darul să ne introducă în starea de concert.

Despre presa românească

Poate vă întrebați de ce m-am referit în titlu la „muntele de prostie” din presa românească. Păi, e simplu. De dimineață m-am trezit cu gândul să scriu câteva impresii. Am deschis televizorul și am nimerit la Știrile Pro TV. Tocmai era anunțat un material despre concertul de ieri. Comentariul făcut de „colegii” de la ProTV este absolut halucinant:

„Trupa The Hollywood Vampires a fost infiintata de Alice Cooper in 1970, iar astazi poarta acelasi nume. De-a lungul anilor, din formatie au facut parte nume grele ale rock-ului. In 2005, Johnny Depp si Joe Perry au fost cooptati si ei sa cante. (…) Artiștii au ales doar 5 țări în care să concerteze și una dintre ele a fost și România”.

Puteți asculta materialul video aici (între timp s-au prins și au scos din textul scris prostiile de mai sus, au rămas însă în partea audio):
http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/concertul-the-hollywood-vampires-a-strans-mii-de-fani-in-piata-constitutiei-cum-a-aparut-imbracat-pe-scena-johnny-depp.html
 
Nu pot să nu reacționez când aud astfel de aberații. Nu pot să nu mă revolt când astfel de televiziuni dețin un monopol în mass-media din România. Nu pot să nu mă enervez când astfel de „jurnaliști” ajung să facă interviuri cu artiști de renume mondial. Toate informațiile despre această trupă sunt la un click distanță.
Ca să fie totul clar: The Hollywood Vampires este un supergrup înființat în 2015 de Alice Cooper, Johnny Depp și Joe Perry pentru a aduce un tribut starurilor care au decedat în anii ’70 în urma abuzurilor de alcool sau droguri. Numele trupei a fost inspirat de clubul băutorilor celebri din care făceau parte, printre alții Alice Cooper, Ringo Starr (The Beatles), Keith Moon (The Who). În ceea ce privește turneul lor… tot ce trebuie să faceți este să deschideți site-ul lor oficial și veți vedea acolo un șir întreg de concerte (urmează vreo 18): http://www.hollywoodvampires.com/
Oare ăstora de la ProTV le-o fi tăiat netul de nu au putut face o minimă documentare? Stau și mă întreb de multe ori, cum aleg organizatorii partenerii media?! Cât de mulțumit poate fi un organizator când ditamai televiziunea spune astfel de aberații despre artiștii internaționali. Cum poți să-i lași să facă interviuri cu ei, când e clar că habar n-au pe cine au în față?! Faptul că ProTV-ul a difuzat în exces „Pirații din Caraibe” nu-i face experți în istoria rock, ba mai mult decât atât nu-i fac experți nici măcar în cariera lui Johnny Depp! E trist că organizatorii, promoterii locali cultivă astfel de jurnaliști amatori. E trist că publicul acceptă cu ușurință orice „gogoașă” oferită de televiziunile de „prim-rang”. Până la urmă dragilor, aveți exact promovarea pe care o meritați: una făcută pe genunchi. Așa că nu aveți de ce să vă plângeți că nu se vând biletele. Ce semănați, aia culegeți!
De altfel, pe surse, am aflat că ProTV și Antena 1 au renunțat să mai facă interviuri cu Joe Perry, Alice Cooper și Johnny Depp. Motivul? Au venit în backstage, la interviu, cu aparținători, rude, prieteni, iar când Johnny Depp a refuzat să facă interviul în astfel de condiții, jurnaliștii de la ProTV și Antena 1 s-au simțit lezați și au plecat fără să mai discute cu Alice Cooper și Joe Perry. Dacă-i adevărat, e trist! Noroc cu colegii de la Rock FM. Ei au fost singurii care au făcut interviu cu cei doi. Felicitări! Puteți urmări interviul aici:

 
 

Setlist:

 1. Raise the Dead
 2. I Got a Line on You (Spirit cover)
 3. 20th Century Boy (T. Rex cover)
 4. Pinball Wizard (The Who cover)
 5. My Generation (The Who cover) (Joe Perry și-a distrus chitara la finalul piesei)
 6. Manic Depression (The Jimi Hendrix Experience cover)
 7. Cold Turkey (Plastic Ono Band cover)
 8. Come Together (The Beatles cover)
 9. 7 and 7 Is (Love cover)
 10. Whole Lotta Love(Led Zeppelin cover)
 11. Five to One / Break On Through (to the Other Side)(The Doors cover)
 12. Rebel Rebel (David Bowie cover)
 13. Suffragette City (David Bowie cover)
 14. As Bad As I Am
 15. Stop Messin’ Around (Fleetwood Mac cover)
 16. My Dead Drunk Friends
 17. Ace of Spades (Motörhead cover)
 18. I’m Eighteen (Alice Cooper cover)
 19. Sweet Emotion(Aerosmith cover)

  Bis:

 20. Train Kept A-Rollin’ (Tiny Bradshaw cover)
 21. School’s Out (Alice Cooper cover)

4 COMENTARII

 1. „Când organizatorii vor înțelege importanța cronicilor de concert, vor asigura condiții decente pentru jurnaliștii acreditați”
  Domnule Andrei Partos, tin sa va anunt pe aceasta cale ca dvs ca jurnalisti, nu aveti 3 (trei )OO ca sa beneficiati de chestii „decente”.
  Ati avut ONOAREA sa vedeti acest concert si multe altele datorita FRAIERILOR care cumpara bilete, si, care acestia ar trebui sa beneficieze de conditii decente pentru vizionarea in bune conditii a unui eveniment de acest gen.
  Cu ce sunteti dvs mai deoasebit fata de restul ?? Doar ca aveti un blog / site in care faceti recenzii (foarte multe dintre ele mai mult decit pertinente)??
  Sa-mi fie cu iertare, dar gresiti.
  O seara placuta si la cit mai multe concerte ok!

  • Articolul este semnat de Iulia Radu. Statutul jurnalistului este foarte clar, nu e inventat nici de Andrei, nici de altii. Nu ne consideram mai presus decat ceilalti. Noi promovam concertele cu mult timp inainte de eveniment. Si pe site si in emisiune. Scriem despre concerte tocmai ca sa afle cat mai multa lume cum a fost la acel concert. Cum altfel ar afla publicul de aceste evenimente, daca jurnalistii n-ar scrie despre ele? Nu este o onoare ca am fost la un concert ci este o placere. In plus, noi mergem acolo la „munca”. Fotoreportajele si recenziile pe care le cititi stau marturie acestui lucru. Andrei Partos face presa muzicala din 1980 incoace. Cred ca merita un loc decent. Tot ce vrem este ca meseria noastra sa fie respectata.
   Inca ceva: orice spectator (fie ca a platit bilet, fie ca a primit invitatie) merita sa vada un concert in conditii decente. Exact asta am spus in articol.
   Noi am si platit bilete la concerte, n-am mers mereu pe acreditari. Tocmai ne-am intors de la concertul Black Sabbath din Budapesta, unde am platit bilet, cazare, etc. Si apoi am scris despre concert, ba chiar Andrei l-a si anuntat in emisiune pentru ca stim ca sunt multi care merg la concerte in Ungaria. Asta ca sa clarificam si acest aspect.

 2. Aviz celor care injura TVR-ul si se vaita ca platesc taxa degeaba! Hai sa ne reamintim de marii artisti internationali care au concertat in ultimii 60 de ani in Romania, care vin la Enescu – niciodata nu am aflat ca TVR sa fi ratat vre-un interviu sau vre-o stire in asemenea hal!

  • In ce an a fost ultimul interviu realizat de TVr cu o vedeta internationala pop-rock? Lumea nu injura TVR ci prestatia institutiei din ultimii 10 ani. Asta nu inseamna ca gafa, mitocania celor de la Pro TV si Antena 1 este de iertat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here