Death metal american la Rockstadt Extreme Fest 2019 – Six Feet Under (SUA) pentru prima data in Romania (1-4 august)

0
53

SIX FEET UNDER (SUA) vin pentru prima data in Romania la Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la bazele cetatii Rasnov.

Unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate nume de pe scena death metal internationala, Six Feet Under a aparut in 1993, in Tampa (Florida) ca proiect personal al lui Chris Barnes (vocalist al Cannibal Corpse la acel moment), impreuna cu Allen West (Obituary).

Six Feet Under a luat nastere din dorinta de a contura un proiect muzical de death metal care sa nu fie doar despre viteza si blast beats, ci sa includa si abordari mai groovy sau fragmente muzicale mai lente ori ritmuri mai echilibrate decat cele intalnite in mod obisnuit la trupele death metal. Desi mai putin socante fata de versurile Cannibal Corpse, temele abordate de Chris sunt la fel de actuale – violenta, subiecte politice, critica guvernului sau alte subiecte aflate pe agenda publica.

Cu 12 albume la activ, trupa a fost inclusa in top 4 cel mai bine vandute formatii de death metal americane, potrivit Nielsen Soundscan, ajungand in Billboard Charts chiar cu albumul de debut numit „Haunted” (1995). Noutatile nu au intarziat sa apara, in 1996, grupul lansand EP-ul „Alive and Dead”, urmat un an mai tarziu de cel de-al doilea album „Warpath”.

Forta creativa a trupei a continuat, astfel incat in 1999 apare materialul cu numarul trei, intitulat „Maximum Violence”, un album plin de forta, ritmuri alerte, animate de versuri virulente. Materialul a fost foarte bine primit de public si de critica de specialitate, fiind vandut in peste 100.000 de exemplare in intreaga lume, un rezultat ce nu fusese atins de multa vreme de vreo trupa de death metal. La numai un an distanta, Six Feet Under si-au susprins fanii cu un nou album, „Graveyard Classics”, un material compus integral din cover-uri dupa unele dintre cele mai cunoscute piese (precum „Sweet Leaf” – Black Sabbath, „Smoke on the Water” – Deep Purple sau „Purple Haze” – Jimi Hendrix), reinterpretate intr-o maniera death metal.

Cel de-al patrulea material de studio, „True Carnage” (2001) a adus a abordare noua fata de lucrurile cu care trupa isi obisnuise fanii: un material dinamic, cu vibe-uri groovy, alternate cu fragmente dure, dar si pe Ice-T ca guest-artist. Ca urmare a mixului interesant, „True Carnage” a urcat pe locul 18 in Billboard Heatseeker. Albumul a fost completat de turnee pe continentul american, avandu-i pe Skinless si Sworn Enemy ca suport, de un tur de forta impreuna cu Hatebreed si de prezenta la festivaluri europene, alaturi de nume precum Kataklysm sau Dying Fetus.

Anul 2003 a adus un nou album, „Bringer of Blood”, un material profund intunecat, completat in 2004 de „Graveyard Classics 2”, un album concentrat pe reinterpretarea materialului „Back in Black” al AC/CD (1980), de „13” (2005) si de „Commandment” (2007) descris ca avand „melodii death metal foarte heavy, care te prind, dar care te surprind in acelasi timp prin muzicalitatea lor”. In acelasi an, Six Feet Under au urcat pe scena Metalfest si au pornit in turneu alaturi de Finntroll, Belphegor si Nile.

Inspiratia muzicala a continuat, astfel ca in 2012 trupa a lansat cel de-al noualea material, „Undead”, urmat la distanta de numai un an de „Unborn”, de „Crypt of the Devil” (2015) si de un nou album de cover-uri, „Graveyard Classics IV: The Number of the Priest” (2016). Anul 2017 a adus cu sine  „Torment”, iar anul urmator un EP disponibil in format digital, intitulat  „Unburied”, care continea materiale nepublicate pana atunci, dar care fusesera initial scrise pentru diferite albume din trecut. Tot anul trecut, Chris Barnes a anuntat ca trupa lucreaza deja la un nou material.

La Rockstadt Extreme Fest 2019, Six Feet Under (SUA) va urca pe scena de la poalele Cetatii Rasnov alaturi de: Walking Dead On Broadway (Ger), Katatonia (Suedia), Onslaught (Marea Britanie), Accept (Germania), Crystal Lake (Japonia), Sworn Enemy (SUA), Soilwork (Suedia), Dimmu Borgir (Norvegia), Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), 1349 (Norvegia), Mortem (Norvegia), Bölzer (Elvetia), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Adept (Suedia), Schammasch (Elvetia), Ektomorf (Ungaria) si de Korpiklaani (Finlanda), OMEGA DIATRIBE (Ungaria) si ARCHAIC (Ungaria). Noi nume de pe scena muzicala internationala vor fi anuntate in curand.

Abonamentele pentru editia 2019 s-au pus in vanzare in reteaua iaBilet si pe iabilet.ro.

Perioadele de vanzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:

  • Pre-sale 6: include 1.000 de abonamente cu pretul de 360 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 16 iunie 2019;
  • Dupa data de 16 iunie 2019 si in timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile si bilete pe zi, care vor fi puse in vanzare aproximativ cu 1 luna inainte de inceperea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite in la acel moment.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a saptea editie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetatii Rasnov – terenul de Biatlon de la baza cetatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here