Marea Adunare de la Blaj aLive 2019 a reunit 12.000 de iubitori de distractie, natura si de libertate pe Campia Libertatii

Cronică de eveniment primită de la organizatori

0
47
by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

In weekend-ul Blaj aLive, 12.000 de iubitori de muzica, natura si de libertate si-au dat intalnire pe Campia Libertatii cu unii dintre cei mai indragiti artisti de la noi, la cea de-a saptea editie a festivalului Blaj aLive.

Pe durata maratonului artistic, pe Freedom Stage (scena mare), The Motans, Irina Rimes, Mihail, Gramofone, Marú si Blue Velvet au oferit show-uri pline de energie.

Pe langa componenta muzicala, iubitorii de distractie s-au putut bucura de o varietate de optiuni de petrecere a timpului liber dintre concerte, pornind de la relaxarea din zonele de lounge, la activitatile sportive din zona Sports aLive, la activarile creative din festival si pana la distractia si adrenalina oferite de zona speciala de agrement.

Zona Fun Park Blaj aLive

Festivalierii energici s-au antrenat pe timpul zilei in Fun Park-ul Blaj aLive amenajat in interiorul unei zone speciale de agrement.

Aici, indiferent de varsta, participantii au avut ocazia sa-si petreaca ziua intr-un mod activ, alternand energia concertelor live cu adrenalina oferita de masinute, balerine, trambuline, de toboganul gonflabil sau de carusel.

Zona de food

Pentru a-si tine fortele proaspete pe durata festivalului, pasionatii de gastronomie s-au delectat cu bunatati intr-o zona dedicata preparatelor culinare si bauturilor, disponibile pentru toate gusturile si varstele.

Reciclare selectiva – FEPRA

La Blaj aLive 2019, cei sositi pe Campia Libertatii au reciclat selectiv prin intermediul punctelor de colectare a deseurilor de ambalaj special amenajate in perimetrul festivalului pentru a-si arata responsabilitatea fata de mediul inconjurator.

Cu ajutorul FEPRA International, festivalierii au aflat mai multe informatii despre modul in care pot avea grija de natura si respecta principiile sustenabilitatii in activitatile de zi cu zi.

Ecourile Blaj aLive au rasunat pana in noapte, ducand vestea ca orasul Blaj a redevenit un pol dinamic al Transilvaniei.

 

Despre festivalul Blaj aLive

Marea adunare anuala de la Blaj este acum centrata in jurul unui festival multicultural international, dedicat educarii tinerilor in spiritul libertatilor europene, pe fondul conservarii simbolurilor culturale romanesti, prezente in orasul in care „a rasarit soarele romanilor”.

Ajuns la cea de-a saptea editie, festivalul Blaj aLive promoveaza libertatea, educatia si inovatia ca suport pentru dezvoltare culturala si gazduieste initiativele tinerelor organizatii, parte din noua revolutie culturala. De asemenea, el sustine unirea comunitatilor de pretutindeni, devenind locul de intalnire pentru petrecerea unui weekend de experiente culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunitati de oameni frumosi, uniti si pregatiti sa aduca un plus de culoare si valoare in jurul lor.

Fiind organizat la intersectia drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timisoara si Brasov, festivalul faciliteaza, prin politica de preturi, serviciile culturale si turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical international generalist.

Proiectul cultural Blaj aLive este organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba prin Centrul de Cultura „Augustin Bena” si Primaria Municipiului Blaj.

 

Despre Marea Adunare de la Blaj din 1848

Marea Adunare de la Blaj din 1848 a fost unul din cele mai semnificative momente ale Revolutiei de la 1848, in care romani veniti din toate colturile Transilvaniei si-au expus revendicarile nationale, politice, religioase si sociale.

In cadrul acestei Mari Adunari de pe Campia Libertatii, cei peste 40.000 de participanti au strigat „Noi vrem sa ne unim cu tara!”, transformand aceasta intalnire intr-unul dintre momentele importante care au pavat calea Marii Uniri de la 1918.

Despre FEPRA International SA

Este o societate care preia responsabilitatea producatorilor si importatorilor care pun pe piata din Romania ambalaje si deseuri de ambalaj, in vederea realizarii obligatiilor legale de reciclare si valorificare a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here