DELIA, DIRECŢIA 5, VOLTAJ ŞI 3 SUD EST, MARII CÂŞTIGĂTORI LA PREMIILE RADIO ROMÂNIA (22.03)

0
98

Articol de Iulia Radu

3 Sud Est
3 Sud Est Galerie foto de Iulia Radu (click aici)

Pe 22 martie, a avut loc la Sala Radio, Gala Premiilor Radio România  (ediția a XIII-a). Evenimentul a fost prezentat de Alexandra Ungureanu şi Eugen Rusu. Marii câştigători ai acestei ediţii au fost Voltaj, Direcţia 5, Delia şi 3 Sud Est, care au plecat acasă cu câte două trofee.
 
Reţinute de la Gală:
*Foarte frumoasă imaginea de la intrarea în Sala Radio: covor roşu, lasere şi numeroase persoane (atât vedete cât şi simppli spectatori) care îşi rugau prietenii să le facă fotografii, sau îşi făceau pur şi simplu selfie-uri.
*Când am ajuns la casa de bilete mai era un singur bilet la vânzare, în valoare de 50 lei. Cele cu preţ redus se vânduseră deja.
*În foaierul Radio, alte fotografii, alte zâmbete, alte glasuri de copii. Am văzut reporteri Radio România, dar şi echipe de televiziune care realizau interviuri scurte.
*Public tânăr. Foarte mulţi adolescenţi au venit să-şi vadă idolii pe scenă şi au profitat din plin de faptul că vedetele aveau locuri în sală, făcând coadă la autografe.
*Trupa Maxim (Debutul anului) a fost întâmpinată cu căldură de spectatori. Emoţionaţi, băieţii au părăsit scena fără să cânte, dar au fost întorşi din drum de organizatori. Când au revenit în faţa microfoanelor, ne-au spus cu zâmbetul pe buze că nu ştiau că trebuie să şi cânte. „Sărutările criminale” au făcut ravagii în sală, fetele au ţipat, băieţii au cântat.
*Şi cei de la Direcţia 5 aveau întrebări despre momentul lor artistic. După mulţumirile tradiţionale, Marian Ionescu a întrebat: „Cântăm două piese, da? Acesta este programul?”. Apoi, a adăugat, uşor contrariat „Vă cade microfonul”, asta pentru că stativul îi dădea de furcă. Eugen Rusu l-a liniştit cu promptitudine: „Nu o să mai cadă când o să cânţi”. Direcţia 5 (cu doi solişti pe scenă: Cristi Enache şi Tony Şeicărescu) a cântat două piese, ultima fiind alături de Lidia Buble.
What's Up
What’s Up

*Din nefericire, momentul lui What’s Up a fost complet ratat. Mai întâi microfonul artistului nu a funcţionat, aşa că era auzit doar de cei din primele rânduri. Iar când i-a fost adus alt microfon, nu a pornit muzica. Deşi avea şi instrumentişti pe scenă, nu s-a găsit nicio soluţie tehnică, aşa că What’s Up a interpretat un refren acapella şi a părăsit scena. Instrumentiştii lui au mai rămas pe scenă, în speranţa că se vor rezolva lucrurile şi vor cânta până la urmă, dar când s-a trecut la următorul moment, au înţeles că e timpul să se retragă şi ei.
*Bere Gratis a luat premiu pentru „Cel mai bun duet”, dar au cântat singuri, fără Sore. Nu a fost explicată lipsa solistei. E drept că nici publicul nu a întrebat de ea.
*Horia Moculescu a fost aplaudat îndelung de spectatori. A fost un moment emoţionant, iar cele două piese cântate de Maestru la pian („Singurătatea mea” şi „Fântânile albastre”) au fost extrem de apreciate.
*3 Sud Est au încheiat seara cu un mini-recital. Nici ei nu au fost ocoliţi de problemele tehnice. După prima piesă s-au oprit şi au cerut să fie remediată problema sunetului. Mihai şi Laurenţiu au coborât de pe scenă, dar având în vedere că cei doi prezentatori nu au venit, Viorel s-a dus la pupitrul lor şi a dialogat câteva minute cu publicul, spre amuzamentul şi bucuria tuturor. Când au reluat recitalul, sunetul a fost mai bun. Lor li s-a alăturat pe scenă şi Marcian Petrescu, alături de care au interpretat piesa Liberi.
*Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al SRR, a anunţat câştigătorul la categoria Artistul Anului, şi a profitat de ocazie pentru a sublinia faptul că Radio România se află pe primul loc în audienţe datorită realizatorilor, a muzicii alese şi a publicului. A mulţumit ascultătorilor RRA şi a promis că muzica bună va fi promovată în continuare de postul public de radio.
*Din păcate, şi în acest an prezentarea a fost slabă. Lipsa de charismă a Alexandrei şi de spontaneitate a lui Eugen au fost evidente.  În plus, nici Alexandra şi nici Eugen nu au salvat momentele dificile generate de problemele tehnice, mă refer aici, în special la What’s Up şi 3 Sud Est.
*În încheiere, un regret. Mă așteptam ca la această Gală să existe un moment In Memoriam Marcel Dragomir. Un om care a lucrat atâția ani în radio și care a compus numeroase șlagăre merita din plin să fie amintit pe scena Sălii Radio!
 
Aveţi mai jos lista completă a câştigătorilor.
 
Elena Gheorghe
Elena Gheorghe

Cel mai bun debut: trupa Maxim (a anunţat premiul George Natsis)
 
Cel mai bun album: „Rock n roll baby” – Direcția 5  (a anunţat premiul Mădălin Voicu)
 
Cel mai bun mesaj : “Taxi” – What’s Up (a anunţat premiul Dan Popi)
 
Cel mai bun cântec pop-dance : „Mamma mia” – Elena Gheorghe ft. Glance (a anunţat premiul Cristi Faur)
 
Cel mai bun duet: Bere Gratis și SoreNoapte caldă” (a anunţat premiul Marcel Pavel)
 
Celmai bun cântec pop – „Emoții” – 3 Sud Est (a anunţat premiul Daniela Mihai Soare şi Ionuţ Dragu, „Prietenii de la 10”)
 
Delia Matache
Delia Matache

Cel mai bun compozitor : Adrian Sînă (a anunţat premiul Viorel Gavrilă)
 
Premiu pentru întreaga carieră: Horia Moculescu (a anunţat premiul Laurenţiu Duţă)
 
Omul cu chitara: Mircea Vintilă  (a anunţat premiul Mihai Cosmin Popescu)
 
Cel mai bun cântec pop-rock: „De la capăt” – Voltaj (a anunţat premiul Horia Moculescu)
 
Cel mai bun artist pop-rock: Voltaj (a anunţat premiul Mihai Pocorschi)
 
 
Voltaj
Voltaj

Cel mai bun interpret: Cristi Enache, solist Direcția 5 (a anunţat premiul Gabi Marica)
 
Cea mai buna interpretă: Delia (a anunţat premiul Adi Sînă)
 
Cântecul anului: „Pe aripi de vânt” – Delia (a anunţat premiul Bogdan Pavlică)
 
Artistul anului : 3 Sud Est (a anunţat premiul Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General SRR)

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here