Dennis Sheehan, directorul de turneu al trupei U2, găsit mort, într-o cameră de hotel

0
15

FOTO GettyImages/Gulliver
FOTO GettyImages/Gulliver

Rockerii din trupa U2 au anunţat miercuri că Dennis Sheehan (68 de ani), directorul de turneu al grupului, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Los Angeles, după un show pe care formaţia irlandeză l-a susţinut în acest oraş american, scrie Mediafax.
Potrivit Biroului de medicină legală din Los Angeles, Dennis Sheehan a murit miercuri dimineaţă din cauze naturale într-un hotel din cartierul West Hollywood din Los Angeles. Decesul său a avut loc la doar câteva ore după ce trupa U2 susţinuse primul concert dintr-o serie de cinci show-uri pe care le are programate la The Forum din Los Angeles, în cadrul noului turneu mondial, care va include 20 de oraşe. „Am pierdut un membru al familiei noastre, încă nu ne vine să credem“, a declarat Bono, solistul trupei U2, pe site-ul oficial al grupului. „Nu era doar o legendă în industria muzicală, era o legendă şi în trupa noastră. Este de neînlocuit“.
Dennis Sheehan a lucrat cu multe nume mari din industria muzicală şi a fost asistentul rockerului Robert Plant în timpul turneului susţinut de Led Zeppelin în Statele Unite în 1977, înainte de a deveni manager de turneu al grupului U2. De la înfiinţarea ei în 1976, formaţia irlandeză, câştigătoare a 22 de premii Grammy, a susţinut 20 de turnee mondiale.
Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume în anii 1980 – „The Joshua Tree“ şi „Rattle and Hum“. Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge. Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume. Precedentul turneu susţinut de U2, intitulat „360º Tour“, reprezintă seria de concerte cu cele mai mari încasări din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obţinute în 2010 şi 2011.
sursa: Adevărul

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here