Mircea Vintilă la Adevărul Live: „«Musette» nu este un personaj real. Acţiunea noului album se petrece în Bucureştiul de odinioară“

0
70

Articol preluat de pe site-ul Adevărul.ro

Cantautorul Mircea Vintilă şi-a lansat în premieră videoclipul piesei „Musette“, luni, în studioul Adevărul Live. Artistul a vorbit, totodată, despre viitorul album, care este „ca şi gata“, dar şi despre următoarele colaborări, care se anunţă foarte interesante.

Pentru că a decis că pe lângă albume „best of“ e loc întotdeauna şi de ceva nou, Mircea Vintilă a hotărât să o lanseze pe „Musette“, o piesă nouă, cu un sound deosebit şi cu un clip pe măsură.
Cele mai importante declaraţii:
Musette face parte şi din alte 14 cântece ce vor fi incluse pe noul album, pe care plănuim să-l lansam în primăvara“, a spus Mircea Vintilă.
Cu un sound diferit faţă de cel de până acum, Mircea Vintilă îşi suprinde mereu fanii: „Lumea vrea sa asculte şi cântecele vechi, dar ma întreabă mereu şi când scot ceva nou. Nu mai poţi să cânţi aşa cum se cânta acum mulţi ani, doar cu vocea şi cu chitara“, a povestit artistul.
Săptămâna aceasta, fanii îl pot vedea pe pe Micea Vintilă la Lugoş, Arad şi, posibil, la Craiova.
Cantautorul a povestit la Adevărul Live că, înainte de toate, a existat o linie melodică pentru piesa „Musette“: „Există întotdeauna o linie melodică, apoi vine textul“.
În comparaţie cu „Miruna“, care a fost un personaj real, „Musette“ nu există cu adevărat, iar Mircea Vintilă a explicat: „Musette nu există. Toată acţiunea albumului se petrece în Bucureştiul de odinioară, totul este legat de perioada de atunci.“
Despre colaborarea cu Barac, „Drama de cartier“, artistul a povestit că melodia a pornit de la o proză: „Drama de cartier a fost, de fapt, o scriere în proză şi, cu mici intervenţii de text cântat, ca să zic aşa, a devenit cântec. În funcţie de melodie, proza s-a transformat în poezie, dar tot procesul a durat şase ani“.
O altă colaborare importantă a artistului român i-a adus în prim-plan pe muzicienii Alexandra Uşurelu şi Bobby Stoica. Mircea Vintilă a mărturisit, la Adevărul Live, că de Alexandra Uşurelu a auzit de la un prieten de-al său din Băicoi: „Am fost foarte impresionat atât de vocea, cât şi de prestaţia sa şi m-am gândit să compun o melodie pe care să o interpretăm împreună. Deşi eu nu aveam un cântec, Bobby Stoica era pregătit“.
Vor urma şi alte colaborări „foarte interesante“, ne-a asigurat Mircea Vintilă, însă mai multe nu ne-a putut spune: „După ce o sa avem o compoziţie, atunci o să mergem la atac“.
Dacă lansarea videoclipului „Musette“ a coincis cu prima zi de şcoală, Mircea Vintilă a săpat printre amintirile din copilărie şi se pare că artistului nu-i plăcea să petreacă foarte multă vreme în sala de clasă. Deşi nu-şi aminteşte de prima zi de şcoală, Mircea Vintilă nu a uitat nici până în ziua de azi cu câtă ardoare aştepta clopoţelul final, ca să poată pleca acasă.
Puteți urmări înregistrarea video pe link:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/mircea-vintila-vine-musette-adevarul-live-ora-14-1_5416a7c20d133766a824f67e/index.html
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here