Digi 24, sancționat după ce CTP a numit-o pe Dana Budeanu „femelă scatofilă”. Nicio sancțiune pentru înjurătura de la discuția despre Colectiv

Articol preluat de pe PagineDeMedia.ro

1
1541

O somație care s-a lăsat cu discuții aprinse în CNA. Consiliul Național al Audiovizualului a analizat în ședința publică de astăzi două ediții ale emisiunii Jurnal de Seară, cu Cristian Tudor Popescu invitat.

Una din 24 octombrie, în contextul apariției înregistrării ascunse de la Colectiv, în care CTP a reprodus, fără bip, înjurătura folosită de un responsabil ISU: „Lasă-i în p… mea”.

A doua emisiune a fost cea din 31 octombrie, în care CTP a comentat interviul dat de Gabriela Firea la Digi24 și scandalul din jurul postării despre asociația Dăruiește Viața, distribuită de primărița Capitalei pe facebook. În discuție, a folosit termenul de „femelă scatofilă” în legătură cu Dana Budeanu.

După discuții lungi, în contradictoriu, pe alocuri pe un ton ridicat, presărat cu ironii despre protejarea anumitor posturi, CNA a decis: somație publică doar pentru ediția din 31 de octombrie, pentru lipsa de reacție a mdoeratorului Cosmin Prelipceanu la apelativul „femelă scatofilă”, folosit de Cristian Tudor Popescu, pentru a o descrie pe Dana Budeanu, autoarea postării care a produs întregul scandal. 
Radu Herjeu: 

„Eu am mai spus asta acum patru ani și jumătate, la o sancțiune pe care am propus-o la Romania TV, într-o emisiune care l-a avut ca invitat pe Corneliu Vadim Tudor. Atunci, Roxana (de la Romania TV – n.r.) a argumentat că toată lumea îl știe pe Vadim Tudor și că e un personaj greu de ținut în frâu.

Și i-am spus atunci, lucru la care am rămas consecvent, indiferent de situație: Când știi că ai un astfel de invitat, ori nu-l mai chemi, ori ești gata să întrerupi emisiunea când invitatul o ia rău de tot pe arătură. Scuza că Prelipceanu a intervenit, dar CTP i-a dat înainte, scuză-mă, eu am înțeles, că acolo de fapt moderator nu era Prelipceanu, ci CTP era stăpânul, că i-a dat lecții de jurnalism. Totuși, în fișa job-ului, Prelipceanu era moderator. (…)

Din punctul meu de vedere, da Prelipceanu a reacționat doar câte o dată, dar a-l lăsa să continue cu genul acesta de limbaj… Nu se poate folosi la infinit scuza că a intervenit.

Diferența dintre emisiunea aceasta și cea cu Vadim Tudor este că moderatorul de atunci de la emisiune era un copil săracul care era prima dată aruncat și fix cu Vadim Tudor. În cazul acesta este vorba despre directorul, redactorul-șef, mă rog, ce e el, un om cu mare experiență în jurnalism și care îl cunoștea pe CTP foarte bine.”

Vera Secrieru:

„Aș vrea să privim și la contextul în care s-au derulat cele două emisiuni. Era un moment emoțional public, puternic. Cristian Tudor Popescu este invitat la această emisiune de cinci ani de zile.

Au fost extrem de rare momentele în care limbajul domniei sale a încălcat legislația. Și momentul Colectiv și momentul cu postarea au fost încărcate, totuși, de niște momente emoționale.”

Radu Herjeu:

„Cu Colectivul, înțeleg. Cu postarea despre un spital privat, pe cuvânt nu înțeleg de ce era domnul Popescu atât de afectat emoțional.”

Puteți citi mai multe aici:

https://www.paginademedia.ro/2019/11/cna-cristian-tudor-popescu-limbaj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here