Digi One, noua televiziune RCS&RDS care va concura cu Pro TV şi Antena 1

0
50

Articol preluat din Adevărul
rcs rdsZoltán Teszári, omul de afaceri care deţine firma RCS&RDS, pune bazele unei televiziuni generaliste care să concureze cu Pro TV şi Antena 1, cele mai urmărite posturi la acest moment, după cum scrie reportervirtual.ro.
Miliardarul Zoltán Teszári vrea să realizeze de la zero o televiziune de top care să completeze portofoliul media al companiei Telecom, notează reportervirtual.ro, precizând că RCS ar fi găsit şi un sediu cu o suprafaţă de 3.000 de mp.
Televiziunea s-ar numi Digi One şi va avea în grila de programe ştiri, filme, care deja sunt achiziţionate prin Digi Film, şi show-uri de divertisment. Postul TV urmează să apară fie în toamnă, în lunile septembrie-octombrie, fie în primăvara lui 2016 şi va emite HD, mai notează aceeaşi sursă.
Totodată, anul acesta, RCS&RDS a preluat toate radiourile deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România – Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în reţeaua informativă Digi FM.
Recent, Teszári a cumpărat şapte parcuri fotovoltaice, în mai multe zone din Transilvania, cu o capacitate totală de producţie de 23,5 megawaţi, în vederea construirii şi operării unei reţele de distribuţie a energiei electrice, într-un parteneriat între RCS&RDS şi Primăria din Oradea.
Zoltán Teszári, denumit „miliardarul fără chip“, este cel mai bogat om de afaceri din Transilvania, cu o avere estimată la 560 de milioane de euro. Fost vicecampion european la judo, Teszári s-a lansat în afaceri în 1990, pe vremea când avea doar 20 de ani, cu o tonetă de îngheţaţă, trecând apoi la afaceri cu programe prin cablu. În decursul anilor, a făcut din RCS&RDS unul dintre cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Ungaria, Cehia, Serbia, Spania, Italia, Slovacia şi Croaţia.
Sub comanda lui Teszári, RCS&RDS a devenit una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România. În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele „secundare“ Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.
sursa: Adevărul

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here