Roger Waters şi Nick Mason s-au reîntâlnit pentru a marca 50 de ani de la înființarea formației Pink Floyd

0
14

Roger Waters si Nick Mason Pink Floyd (600 x 375)Roger Waters şi Nick Mason s-au reîntâlnit joia trecută la Regent Street Polytechnic din Londra, universitatea unde s-au cunoscut membrii formației Pink Floyd, în urmă cu peste 50 de ani, potrivit contactmusic.com.
După ce au dezvelit o placă comemorativă, Waters şi Mason, ambii în vârstă de 71 de ani, au vorbit cu jurnaliştii prezenţi la eveniment şi şi-au amintit de începuturile formaţiei.
Waters a glumit spunând că acum că sunt celebri trebuie să folosească aţa dentară mai frecvent, în timp ce Mason a spus că, dacă trupa ar fi participat la începuturile ei la emisiunea concurs „Britain’s Got Talent“, nu ar fi trecut de audiţii.
Înfiinţat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright şi Syd Barrett, cărora li s-a adăugat David Gilmour, în 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio şi s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de materiale discografice intrate în legendă, precum „Dark Side Of The Moon“ (1973), „Wish You Were Here“ (1975), „Animals“ (1977) şi „The Wall“ (1979).
Relaţiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimii ani, însă aceştia au acceptat să se reîntâlnească şi să cânte din nou împreună pentru un concert uriaş susţinut în Hyde Park din Londra în 2005, intitulat „Live 8“. Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.
În 1996, formația Pink Floyd a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame din SUA, iar în 2005 în Music Hall of Fame din Marea Britanie. Trupa a vândut peste 250 de milioane de albume în lumea întreagă.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here