DIMMU BORGIR la Rockstadt Extreme Fest 2019

0
192

DIMMU BORGIR, unul dintre icon-urile scenei internationale de black metal, vine la Rockstadt Extreme Fest 2019, trupa alegand festivalul de la Rasnov ca parte a turului care marcheaza simbolic aniversarea a 25 de ani de cariera.

Dimmu Borgir va aduce pe scena de la poalele cetatii Rasnov un show deosebit, care va include si piese de pe cel mai nou material discografic, „Eonian”, o continuare a calatoriei de explorare muzicala intrerupta in urma cu 8 ani, dupa „Abrahadabra”.

„Eonian”, lansat anul trecut si bine primit de fani si de critica de specialitate, este considerat de trupa drept unul dintre cele mai bune albume. Este un material pentru care s-au retras vreme indelungata din dorinta de a cerceta in liniste adancimile si colturile cele mai intunecate ale sufletului uman si pentru a lucra cu atentie la fiecare aspect inclus pe acest album menit sa sfideze trecerea timpului, sa vorbeasca prin sunet si cuvant despre evolutia Dimmu Borgir si aduca totodata un omagiu istoriei black metal-ului norvegian.

La nivel muzical, „Eonian” este rezultatul unui efort sustinut de explorare a unor directii de expresie cu totul noi pentru trupa, reusind sa reuneasca unele dintre mai intunecate pasaje de black metal din cariera formatiei (ex: „Lightbringer”), cu segmente ce imping la cote maxime complexitatea si profunzimea genului simfonic (ca in „Interdimensional Summit”) sau sa exploreze subgenuri neasteptate pentru Dimmu Borgir, cum e cazul „Council of Wolves And Snakes”, piesa cu incarcatura folclorica.

Linia lirica a melodiilor de pe noul album este fidela unui concept filozofic ce trateaza subiecte profunde precum „iluzia timpului” si „codurile luciferice”.

Show-ul oferit la Rockstadt Extreme Fest 2019 promite sa fie si el diferit, inclusiv la nivel de imagine, fiind gandit sa se plieze pe conceptul „Eonian”, asa cum au facut si in trecut pentru concertele dedicate promovarii „Abrahadabra”.

Infiintata in 1993, la Oslo, de Stian „Shagrath” Thoresen, Sven „Silenoz” Kopperud si de Kenneth „Tjodalv” Åkesson, trupa s-a facut rapid remarcata prin imbinarea curajoasa a sound-ului dur al black metal-ului traditional cu complexitatea si subtilitatile genului simfonic. Curand dupa aparitie, abordarile indraznete si dorinta continua de urmare a unor cai inca neexplorate muzical au facut ca numele Dimmu Borgir sa devina sinonim cu
pionieratul in zona black metal si sa fie recunoscut drept numele unuia dintre cele mai prolifice grupuri ale acestui gen. De altfel, de-a lungul carierei sale, formatia a reusit sa aduca la suprafata materiale ce au devenit adevarate puncte de referinta in discografia internationala. Asa cum si numele trupei o spune, muzica Dimmu Borgir reprezinta o poarta catre alte lumi, „Dimmu Borgir” provenind de la formatiunea vulcanica onomina din Islanda (”Dimmuborgir”), considerata a fi poarta spre Iad, conform legendelor locale.

Pe scena de la poalele Cetatii Rasnov, Dimmu Borgir (Norvegia), vor canta alaturi de Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), 1349 (Norvegia), Mortem (Norvegia), Bölzer (Elvetia), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Adept (Suedia), Schammasch (Elvetia), Ektomorf (Ungaria) si de Korpiklaani (Finlanda). Noi nume consacrate in industria muzicala
internationala vor fi anuntate in curand.

Abonamentele pentru editia 2019 s-au pus in vanzare in reteaua iaBilet si
pe iabilet.ro.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019:
http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2019_FacebookEvent

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here