Din Colectiv în… „bisericuțe”!

0
69

colectivArticol de Iulia Radu
Aflu cu uimire și mâhnire de la B1TV că victimele din Colectiv se ceartă între ele, drept urmare pe lângă evenimentul din 30 octombrie, de la Arenele Romane (organizat de promusicevents.ro), s-a „născut” încă unul, la Berăria H care va avea loc în perioada 28 – 30 octombrie (organizat de Asociația Colectiv GTG 3010). Ba mai mult decât atât, Asociația Fotografilor de Concert – #Find_Us a decis să nu participe la niciunul dintre evenimente.
Președintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 nu spune mare lucru la B1TV, în ciuda insistențelor moderatoarei. Nu pare să-l deranjeze că există două evenimente, la concurență, care au același scop caritabil. „Publicul va alege în funcție de afiș”, zice dumnealui. Amintește în treacăt că a mai avut unele contre cu Nelu Brîndușan (organizatorul celuilalt eveniment, și unul dintre cei prezenți în Colectiv), dar nu spune despre ce a fost vorba concret.
Rezist cu greu să urmăresc discuția până la capăt. Mi-e silă să văd astfel de lucruri! N-am crezut niciodată că un eveniment care ne-a unit, care ne-a scos în stradă, care a produs atâta emoție, care a stârnit furia unei țări întregi, poate eșua lamentabil într-o ceartă pur mioritică pe… bani. Nu pot să accept faptul că nu știm să rămânem uniți nici în fața necazurilor, nici în fața bucuriilor. Suntem un popor trist! Sunt convinsă că oamenii vor să ajute victimele, care merită tot sprijinul din lume! Dar ne-am dori să știm adevărul în toată această poveste! N-am vrea să fim puși în postura ingrată de a alege între două evenimente, ne-am bucura să putem participa la amândouă. Cui folosește cearta aceasta? „Foamea” de bani și/sau atenție nu are ce să caute în drama de la Colectiv! Ce s-a întâmplat cu sloganul „Împreună rezistăm”?!?Sincer, sunt fără cuvinte! Este uluitor cum reușim să ne sabotăm unii pe alții…
Sper din tot sufletul să se rezolve această situație regretabilă! Pentru că știu că sunt mulți care vor să ajute! Poate ne ajută organizatorii să înțelegem ce se întâmplă și ne dau voie să îi ajutăm!
Evenimentele create pe Facebook:
La Berăria H: https://www.facebook.com/events/1581531028823391/
La Arenele Romane: https://www.facebook.com/events/1137718369622370/

Iată ce scrie presa despre acest scandal:

Pana in acest moment s-au anuntat doua evenimente comemorative pentru victimele din Colectiv. Primul este organizat la Arenele Romane de Promusic Events, iar cel de-al doilea – la Beraria H, cu sprijinul Asociatiei Colectiv GTG 3010. Initial, ar fi trebuit sa existe doar unul singur, cel de la Arenele Romane, insa in urma unor neintelegeri dintre organizatori si cei din asociatii, a mai aparut unul. Bloggerul Bogdan Liviu sustine ca unul dintre supravietuitorii incendiului i-a cerut ogranizatorului un procent de 10% din incasari in schimbul aportului sau la organizare, iar acesta l-a poftit pe usa afara.
„La inceput trebuia sa existe un singur eveniment, acela de la Arenele Romane, organizat de Nelu (Brandusan, n.r.). Numai ca acolo a intervenit o problema. C.S. (unul dintre supravietuitori, n.r.), despre care nu stiu ce rol avea in toata arhitectura aceea, a cerut 10% din incasari. O singura sursa spune ca acest lucru s-ar fi intamplat in biroul lui Nelu, iar acesta i-ar fi explicat personajului cum se inchide usa pe dinafara. Toate cele trei personaje cu care am vorbit confirma insa clar cererea si procentul.
Drept pentru care a aparut cel de-al doilea eveniment, cel din Beraria H, al lui Eugen Iancu (presedintele asociatiei GTG 3010, n.r.) in spatele caruia se afla C. Iancu s-a gandit ca-i pot iesi ceva mai multi bani de la o chestie facuta intr-un loc pe placul tuturor, o sa vedem mai incolo cam care ar fi motivatia”, a scris Bogdan Liviu pe blogul sau.
Găsiți articolul în întregime aici:
http://www.stirilekanald.ro/cearta-pe-bani-la-comemorarea-de-un-an-de-la-colectiv-victimele-incendiului-s-au-impartit-in-doua-tabere–fiecare-cu-propriul-eveniment-e-razboi–se-a_68748.html
 

Comunicat oficial privind participarea #FIND_US la evenimentele caritabile organizate la comemorarea unui an de la #Colectiv

În data de 30 octombrie 2016, la un an de la evenimentele tragice de la #Colectiv, în București se vor desfășura două evenimente caritabile (Colectiv – Nouă ne pasă! la Arenele Romane și Eveniment Caritabil Colectiv – #3010 Festival la Berăria H), cu scopul de a aduce un ajutor celor aflați în recuperare. Asociația Fotografilor de Concert – #Find_Us a fost chemată să participe la evenimentul de la Arenele Romane în calitate de invitat, pentru a continua ceea ce a început cu Expoziția caritabilă de fotografie de concert, respectiv pentru a completa fondurile strânse cu ocazia sus-numitei expoziții.
Deși în primă instanță noi, Asociația #Find_Us, am confirmat participarea la evenimentul de la Arenele Romane, ne vedem nevoiți să ne retragem participarea oficială din mai multe motive:

  • În majoritatea comunicatelor privind evenimentul de la Arenele Romane Asociația #Find_Us este creditată ca organizator al evenimentului, ceea ce este total neavenit și nu reflectă adevărul; Chiar dacă pe unele site-uri s-a schimbat textul la insistențele noastre, sunt oameni care încă sunt convinși că noi am fi organizatori.
  • În mediul online și mai ales în cel privat s-a declanșat un adevărat război între organizatorii celor două evenimente, care se acuză reciproc de faptul că fiecare încearcă să profite din punct de vedere financiar. Nu vrem sa fim implicati in astfel de discutii, si, mai mult, nu vrem ca lumea sa presupuna lucruri false in legatura cu participarea Asociatiei #FIND_US la aceste evenimente;
  • Din punctul nostru de vedere, în data de 30 octombrie ar trebui să aibă loc un singur eveniment de acest tip, organizat de întreaga comunitate aparținătoare fenomenului rock, considerăm că în cadrul acesteia se regăsesc o multitudine de persoane cu destulă experiență în organizarea și promovarea unui asemenea tip de eveniment, care ar putea realiza mult mai multe lucruri împreună decât separat.

Asociația #Find_Us nu dorește să se asocieze în niciun fel cu acest tip de conflicte virtuale, drept urmare hotărăște să se retragă din calitatea de participant/colaborator/invitat și să nu participe oficial la niciunul dintre aceste două evenimente, scopul nostru fiind acela de a ajuta necondiționat, apolitic și fără scandal persoanele care chiar au nevoie de acest lucru. Ne întristează și ne mâhnește un asemenea comportament în sânul unei comunități atât de lovite, considerăm că o asemenea scindare nu își are rostul, drept urmare decizia noastră este univocă și finală. Aceasta nu înseamnă că membrii Asociației #Find_Us nu vor participa individual la aceste evenimente după disponibilitate și posibilități, pentru a susține victimele din Colectiv. Noi, cei din Asociația #Find_Us, ne vom întâlni în privat pentru comemorarea celor pierduți în tragicul eveniment și pentru susținerea celor dragi nouă, fără a avea nevoie de publicitate pentru asta. Vom reveni în curând cu detalii concrete și transparente despre activitatea Asociației #Find_Us, inclusiv în ceea ce privește expoziția caritabilă pe care am organizat-o în iarna trecută.
Mulțumim pentru suținere!
sursa: http://find-us.ro/participarea-find_us-la-evenimentele-caritabile-organizate-la-comemorarea-unui-an-de-la-colectiv/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here