DIVERTISMENT, SPORT ȘI PUȚINĂ POLITICĂ

0
40

gunoi tv* Dezbatere semipenibilă la TVR2. Un ”caz” cu un el tânăr iubitor de o ea mai în vârstă. Mama se opune. Adică se reface schema de la președinția Franței. Se face trimitere directă la Macron. Regie ca regie, dar să fie și plauzibil. De ce ar fi acesta un subiect? Tânărul a și spus, de ce nu e scandaloasă situația fetelor de 20-25 cu bărbați cu 30-40 de ani mai în vârstă?  Mama e neplauzibilă. Am auzit trimiteri la găina bătrână și morcovul tânăr. Magda Catone l-a ironizat gratuit. Recomandă bătaie băiatului. Junele e inteligent. Marina vorbește iresponsabil despre ”pus ștreangul de gât”. Dacă a fost glumă, a fost una foarte proastă! Pe ecran scrie ”I’ m Just A Gigolo”. E și psihologul Lucia Sterian acolo. Recomandă deschidere, înțelegere, relaxare mamei.  Mama băiatului a scris redacției și a cerut ajutor. Dinu Maxer dă și el sfaturi. Alt specialist în relații conjugale   Bășcălie ieftină. ”Artiștii” au scăpat de vreo 3 ori numele lui E. Macron, președintele Franței. Foarte subtilă abordarea.
* Declarațiile belicoase ale celor de la Astra sunt cel puțin penibile. O echipă campioană care s-a comportat jalnic în play-off, n-are ce discuta. Dacă juca cu Viitorul cum a jucat cu FCSB, nu se mai discuta despre cine ia titlul.
* Begu și Halep au jucat și la dublu…pentru a ajunge în sferturi. Și au reușit!
* Simona Halep a dovedit tărie nebănuită. În setul decisiv Roberta Vinci acea 5-2 și totuși Simona a revenit și a câștigat în tie-break. A mers în optimi și Sorana, dar și Irina Begu. Marius Copil s-a comportat remarcabil cu Andy Murray, primul loc în lume. A pierdut cu 6-4, 6-3. * Simona a trecut greu de Stosur, dar după un joc robust, Sorana a trecut de japoneza Doi…Kerber a abandonat…* Simona a executat-o clar pe Coco , așa că va juca în semifinale. Arată că e în mare dispoziție de joc! * În tribune i-am zărit pe Ilie Năstase alături de soția sa, Brigitte, pe Nadia și firește pe patronul turneului, Ion Țiriac! Era prezent și Manolo Santana, marele campion, al cărui nume îl poartă Arena Centrală!
* Marcel Popescu este un șarpe periculos, exact ca și Decebal Rădulescu. La meciul cu Steaua vor juca cu cea mai bună echipă.  Popescu insistă că vor juca ”pe viață și pe moarte” contra Stelei. Dacă la Viitorul au jucat cu 4 juniori, de ce n-ar juca tot cu ei? Altfel, reclamantul Becali poate avea dreptate. Ca principiu. Oricum GB s-a făcut de râsul lumii cu reclamația asta. Trebuia să bată Viitorul și Dinamo, nu să țipe că n-o fac alții. Asta e opinia mea.  Popescu și ai lui nu-s sportivi, ci niște sforari mărunți. Cupa e importantă pentru Craiova. Atunci trebuie să-și asume și riscurile accidentărilor. Jocul la intimidare sugerat de cineva de ce n-ar fi urât și la Dinamo? * La Sport.ro a intervenit alt oltean nervos, Silvian Cristescu. Era foarte deranjat de acuzele lui Becali. A amenințat că vor face și vor drege. Ioana Moldovan a încercat să fie echidistantă. * Ziua în care canalele de sport ne vor scuti de personajele toxice care urâțesc sportul, voi spune că avem o presă independentă! *Poate doar la Dolce Sport nu l-am văzut, auzit intervenind pe GB, dar e posibil să greșesc.* Exemplul contrar îl oferă GSP care se referă iar la 2013 când Steaua (deja campioană) a jucat cu rezervele contra Viitorul (vorba vine rezerve, adică Prepeliță, Gardoș, Pîrvulescu, Iancu, Nicolici, Costea, mai toți vânduți sau plecați din țară ulterior, inclusiv juniorul Cojocaru.) Se compară situațiile? Una e să ajuâi direct un candidat la retrogradare și alta e să ajuți indirect o candidată la titlu. Pagina dedicată situației penibile din 2007 când Hagi a fost umilit de Becali, finul său, e corectă. Era și mai corectă dacă era publicată la început de an, la început de play-off. Așa e tendențioasă.*  Viitorul merită titlul. Întrebarea mea e ce va face cu el?
* Juventus a bătut Monaco și a doua oară. Scena în care Gritz în calcă deliberat pe Higuain este revoltătoare. Nici măcar avertisment verbal n-a primit. Era de roșu, fără dubii!
* Leonard Miron a fost invitat la TVR2, în emisiunea Marinei Almășan. Alături de Tania Budi. Pe principiul că ”on reviens toujour” . Leo a renunțat la zboruri, acum lucrează pe ape, cu croaziere…jocuri și concursuri, etc.
* Diana Munteanu (Prietenii de la 11,00) ne anunță că n-are bărbat, că stă în Pipera și că-i picură în casă.  De la Andreea (bucătăreasa) am aflat că e ”Ziua internațională a crevetelui” (pe 10 mai). Au și o colegă, Ana, cu accent marcat de Banat, care uneori e simpatică. Au și jocuri de cabană. E un post specializat pe așa ceva. De fapt e o prelungire a emisiunii matinale. Cu alt bucătar…
* La Kanal D am prins un moment de mare inspirație intelectuală. Era duminică, pe la 14,30.  Bursucul citea voios ICE TEA FOOT cu accent moldovenesc, desigur!  Era scris mare pe o tablă, ca să vadă toată lumea.
* La România TV Mircea Oprean (nu Marius cum i-a tot zis Băsescu pe alt post) a acordat un interviu lacrimogen. Ginerele lui Ceaușescu a arătat și citit scrisorile de la Zoe Ceaușescu. Trăim în plină restaurație, sau mi se pare?
* TVR1 a devenit, fără dubii, o prelungire a Antenei 3. Mai ales la emisiunea România 9 unde Cristoiu și Cristache au abordări exact ca la fostul lor loc de muncă. Subiectele de mare atractivitate, de mare actualitate, cu ”Binomul”, cu ”Statul paralel”, cu alegerile din 2009, cu spusele invitatului Marian Vanghele, care și-a amintit de toate, de acum 6-8 ani. Astea sunt teme de interes public? Ionuț Cristache mai uită, în unele momente, că e plătit de noi și îl atacă, fără jenă, pe președintele ales al țării! Așa se face rating, doamna Irina Radu?
* Pe cât de penibile sunt declarațiile lui Becali recente și trecute, tot atât de jenante sunt contraacuzele lui M. Popescu (Craiova) sau Miriuță (CFRCluj). Unii uită că și Contra s-a declarat revoltat că la Craiova s-a jucat tare cu Dinamo, iar cu alții nu. Alții fiind chiar FCSB. Daniel Pancu  (invitat la DigiSport 1) a subliniat corect că astfel de preocupări, de ce fac alții în meciurile lor, trebuie să dispară. Din păcate media le cultivă, le provoacă permanent.* Reghe a afirmat miercuri seara că el crede că se va 100% corect în cele trei jocuri de sâmbătă. Eu nu cred!
* Îmi plac filmele de război așa că am urmărit War Pigs la Național TV.
*Despre Eurovision n-am scris nimic aici, pentru că am comentat live pe pagină de FB. Facem și joi, dar și sâmbătă seara, sper! Am văzut că echipa României pune niște tunuri pe scenă și m-am îngrozit. Cine a aprobat o astfel de idee, sigur are nevoie de un tratament psihiatric!
* Real Madrid a pierdut cu 2-1 la Atletico, dar merge în finală cu Juventus!
*Se petrece ceva neplăcut la Realitatea TV. Rareș Bogdan nu mai ascultă invitații, nu-i lasă să vorbească, zice peste ei… Nici invitații nu mai au stare să aștepte până termină omul monologul…E foarte mult zgomot, alterează informația. Jocuri de putere în care e invitat mereu C. Rogozanu îmi arată că politica editorială nu mai e ca acum 6 luni …
* La ProTV am văzut emisiunea La Măruță cu invitați de lux: Ionel și Andrei Tudor, Luminița Anghel, Monica Anghel, Maia Tudor și mămica ei (soția lui Andrei). S-a vorbit despre Festivalul de la Brăila care poartă numele bunicului George Grigoriu, dar și despre Eurovision. Maia are talent cu siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here