După experimentul Digi24 cu telefoanele DSP la care nu răspunde nimeni, ministrul Tătaru anunță detașări masive de personal

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
105

Digi24 a făcut vineri seara un experiment, în prezența secretarului de stat Raed Arafat: s-a pus în situația unui bucureștean care ar avea o problemă legată de COVID-19 și care ar avea nevoie să sune la DSP. A trecut aproape jumătate de oră până când a răspuns cineva. Nelu Tătaru a declarat la Digi24 că a luat măsuri și a detașat masiv personal de medicina școlară, astfel încât să nu mai existe această situație.

Nelu Tătaru: În fiecare județ, pentru a suplini lipsa de personal de la Direcțiile de Sănătate Publică am detașat tot ce înseamnă medicină școlară – medici și asistenți de medicină școlară. Aceștia vor ajuta DSP-urile și în anchetele epidemiologice.

Dacă în aprilie, când aveam 500 de cazuri, gândiți-vă ce înseamnă anchete la 1.200 sau la 1.300 de cazuri noi în fiecare zi. Trebuie urmărit fiecare caz în parte. Avem un ordin de ministru care spune că odată depistat un caz pozitiv, în primele două ore directorul DSP trebuie să repartizeze unui lucrător ancheta epidemiologică. În maxim 12 ore trebuie acea anchetă să fie începută și în maxim 24 de ore acea anchetă să fie terminată.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/dupa-experimentul-digi24-cu-telefoanele-dsp-la-care-nu-raspunde-nimeni-ministrul-tataru-anunta-detasari-masive-de-personal-1347646

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here