E PREA MULT CE PĂȚIM. DIASPORA GAZATĂ ȘI CONDAMNATĂ .22.08

0
65

proteste 10 august*Merge și la holbări, dar și la blogul meu.
* Mi-am propus să scriu despre semnificația zilei de 22 august pentru mine. Am mai făcut-o. Au trecut 35 de ani de când m-a părăsit Tata și am preferat câteva rânduri pe Facebook. Am vorbit cu sora mea. Mereu ne sunăm și povestim. Amândoi l-am adorat pe Tata. Am primit multe semne de empatie din partea celor care îmi scriu pe FB. LE MULȚUMESC TUTUROR!

Evenimentele de azi, de pe micul ecran, din presă, m-au scos din stare, din amintiri!
* Am tot sperat că se liniștesc, că psihopatologia nu se extinde, că inversiunile se opresc. Dar cum acuzații devin acuzatori, cum agresorii devin victime, iar manipulatorii îi acuză și-i judecă pe toți ceilalți, am decis să notez ce văd, ca să nu uit de unde am plecat. Nici nu cred că e vorba de politică, ci de un Stat foarte slab, care nu mai poate face față la nimic important. Sigur că m-aș fi bucurat ca măcar dintr-o parte să vină mesaje ferme și fapte, dar n-au venit. Așa că s-a ajuns la teribila zi de 10 august. Interpretările ulterioare sunt și mai revoltătoarele decât faptele în sine. De ce în plină perioadă de vacanță?

*De ce nu poate Jandarmeria sau Poliția să se descurce cu eternii ultrași, sau huligani, sau ce sunt ei? De ce poate al treilea om din Stat să dea interviu de două ore la A3 și să amenințe, să se lamenteze, să mintă fără ca CNA să sufle vreo vorbă? Cum să afirmi că erai să fii asasinat, fără vreo dovadă în acest sens? Valul de ironii de pe Facebook s-a văzut în lumea întreagă.

*Au apărut susținătorii lui LD, ca doctorul defect de pe malul Dunării, sau tot felul de discipoli de-ai lui din țară. Dr.Bacalbașa a lezat și Ambasada Israeului prin trimiterea la Fâșia Gaza. Continuă analizele dubioase din presă, atacul la mediul online. Cristoiu scrie despre rețele de socializare și de televiziune militarizate!!! Firește că Iohannnis e vinovat pentru tot. Culmea, tot superanalistul din Găgești, susține că cifrele de participare sunt umflate tot de cei de pe FB, dar uită că singura autoritate care poate oferi cifre este chiar Poliția. Apoi uită ce a scris și subliniază că oamenii n-au venit la apelul PNL pentru a comemora decesul cuiva de-al lor. Deci mobilizează, dar ineficient. Simona Ionescu, tot în ziarul răsucit, scrie ”Despre eternele lichele”. De citit articolul, dar finalul e apoteotic. Laudă realizările economice ale României din ultimele luni. Avem creșteri pe industrie zice doamna, care cred că nu stă în țară, nu plătește întreținere, nu merge cu mașina, nu papă nimic.
*Am văzut și audierile doamnei ministru Carmen Dan. O parodie de prost gust. Iar presa a fost scoasă din sală, ca să n-o inhibe.
* Tot Iohannis, sau dușmanii de pe facebook, au blocat stațiile de metrou? Tot ei au dat cu gaze în ochii celor care stăteau cu mâinile ridicate? Tot ei au lovit cu pulanele persoane pașnice?
* La 16,30-16,45 ce i-a determinat pe jandarmi să gazeze cele câteva sute de persoane care se plimbau prin piață? Erau unii care ar fi vrut să ia cu asalt Palatul Victoria? De ce n-au fost arestați și gata?
* Ion M Ioniță are un editorial în Adevărul. Și acesta trebuie citit.
* Apropo, pe jurnaliștii străini tot cei de pe Facebook i-au bătut? Dar pe turiștii din Israel aflați într-un taxi tot protestatarii i-au pus la pământ? Dar pe oamenii de la Mega Image, simpli cumpărători, i-au gazat tot vânzătoarele sau facebook-ării? Formulez întrebări doar în cazurile pe care le-am văzut date, reluate, dar și povestite mie personal.

* Am văzut și faza cu cei doi jandarmi abandonați de colegii lor în mâinile unor nenorociți violenți și lași. Păi tocmai la acea fază puteau fi arestați toți. Grupul de agresori avea 10-20 de persoane. Ce făceau jandarmii în acest timp? Cine i-a salvat pe cei doi?  Dacă era vreo grupare paramilitară mai scăpa cineva de acolo?Cine era salvatorul jandarmeriței? Nu merită arătat și felicitat?

Un nene de la ALDE confundă pregătirea paramilitară cu condiția fizică a unor tineri de 18-25 de ani, așa zișii huligani. Tot el are nesimțirea să invoce cazul Colectiv. Cică atunci Guvernul Ponta și-a dat demisia. Au murit 64 de oameni, au fost sute de răniți care suferă și zi, iar Justiția n-a lămurit nimic până azi. Tot din cauza Statului Paralel? Revenind la 10 august. Dacă avea bun simț, guvernul Dăncilă își dădea demisia pentru că, deși a anticipat că vor fi violențe (așa afirmă chiar omenii puterii).

* Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, despre care habar n-aveam că există, a dat răspunsuri arogante jurnaliștilor și a cerut să avem încredere în ea. * Individul de la ALDE (zicea că e istoric, că a fost la toate mitingurile din cei 28 de ani, dar acum nu s-a dus) e nemulțumit că au fost puțini jandarmi care au fost agresivi. Cere responsabilități individuale, nu a ministrului. * Centrul de comandă are toată dotarea să vadă tot ce se petrece în piață, zicea omul de la ALDE. Atunci de ce n-au extras brutele? * El, omul de la putere, ar fi amendat 100.000 de oameni pentru un miting neautorizat! Cu ăștia vrea cineva dialog?
* Vâlcov a continuat atacurile la adresa media incomode. Mai ales la fostul prieten Cosmin Gușe. El a declarat că a fost contactat de KGB pentru a colabora. ”Morsa competentă de la DCNews” adică B. Chireac, i-a luat un interviu lui Vâlcov. Morsa era și azi la A3 pentru că el acolo are biroul.
*Au băgat la înaintare rectificarea bugetară. Dragnea e nemulțumit de CSAT, pe care vrea să-l schimbe. * A3 îl ceartă pe Președinte că e în concediu la mare. Dragnea era la Neptun pe 10 august. * Dragnea a declarat clar, fără echivoc, că vrea să-l suspende pe Iohannis. Ce mai contează? Haos-ul e creat.
* Oreste Teodoreste ar vrea să avem granițe securizate, să nu mai fugă diverșii infractori ca Udrea, Ghiță, Mazăre ș.a.m.d. Se pregătesc unii?
* Și mai am două întrebări și gata: 1. Unde e Băsescu? 2. Unde este Cioloș, prea des acuzat, amintit, dar fără replici la nimic?

Articole din EVZ:

Despre eternele lichele. Editorial de Simona Ionescu

https://evz.ro/despre-eternele-lichele-editorial-de-simona-ionescu.html
Tulburările din 10 august – Aberații și mistere. România lui Cristoiu:
https://evz.ro/tulburarile-din-10-august-aberatii-si-mistere.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here