Jurnale de P.A.E. de la Costinești (8.08- 14.08)

0
251
Andrei Partos Vox Maris Costinesti 2018

 

A fost o perioadă bogată, cu multe vloguri. Am dorit să vă am alături la întâlnirea cu locurile tinereții, cu locurile care contează pentru mine. Împreună cu Iulia am filmat, fotografiat cam tot, am avut și două spectacole la White Horse. Aveți aici FOC-urile de la malul Mării, cu câte un mic Jurnal alăturat. 
Privind Obeliscul, am o precizare importantă de la Cornel Gogoașă, fost director al Stațiunii. Lucrarea se numește SEMNAL DE TABĂRĂ , a fost realizată de sculptorul Wilhelm Demeter (a murit în 2016 la 80 de ani). Lucrarea inițială avea 12 metri și a fost realizată în 1972. Pe lângă lucrare trecea aleea de intrare în Tabără până în 1979. Lucrarea s-a prăbușit la inundații în 2005, iar ceea ce se vede acum e o variantă mărită. Părea lui Cornel Gogoașă este că ar fi fost mai bine să se refacă Obeliscul vechi, care se potrivea perfect cu spațiul în care se afla și merita o plăcuță explicativă. Fiecare cu ce-l doare. Eu aș fi adăugat o placă serioasă care să arate unde a fost Radio Vacanța, iar terasa să-și fi păstrat numele. Era totuși sufletul acelui loc , inima care pulsa din 1980 până după 2000!

Foc de P.A.E – episodul 55 – La pas prin ”Stațiunea Tineretului Costinesti” cu Andrei Partos (8.08.2018)

Am făcut un scurt traseu prin zona în care m-am mișcat mai mult pe vremuri. N-am depășit Obeliscul. Am încercat să arăt ce s-a făcut și ce nu, ce dă bine și ce mă dezamăgește. Între timp am aflat că Teatrul de Vară a fost renovat în mare măsură, așa că e firesc să fac această precizare. La prima plimbare n-am știut. Sunetul nu e nemaipomenit, dar dacă dați mai tare se aude ceva. Nu-i o plimbare lungă, dar aratăm zone foarte știute. Terenurile de sport dispar definitiv. Acolo va fi o parcare imensă. Am aflat în ultima zi. Bazarul s-ar putea muta în parcarea actuală, cea filmată aici. Dispare sportul? Deocamdată am văzut ce s-a distrus și prea multă mizerie!

Foc de P.A.E. – episodul 56. La pas prin Vox Maris Grand Resort, cu Andrei Partoș (9.08.2018)

O plimbare prin Vox Maris m-a ajutat să le arăt și celor care n-au fost niciodată acolo, după anul 2000, cum arată, cum se dezvoltă locul. Nicușor Năstase nu are astâmpăr, adaugă mereu noi elemente, construcții noi, flori noi. Veți vedea o parte dintre cele importante, dar într-un vlog următor găsiți și alte repere. Veți întreba, probabil, de ce n-am fost critic deloc. Pentru că acolo este și casa mea, aparțin de acel spațiu, iar Nicușor a fost mereu amabil cu mine. Colaborăm din 1982. S-a confruntat și cu securiștii care-i cereau să nu mă mai aducă acolo. Recunosc, nu sunt critic cu un om care îmi face bine mai tot timpul.
Unele observații i le fac personal. Dar ceea ce a creat la Vox Maris e deosebit și regret că nu am fotografii de acum 30-35 de ani ca să înțelegeți la ce mă refer. Oricum, de la nicio sală de conferințe, spectacole acum sunt două, de la nicio piscină, acum sunt 4. Da, sunt subiectiv!

Foc de P.A.E – episodul 57. Nicky Coitu, in dialog cu Andrei Partos (9.08.2018)

Pe Nicky nu l-am văzut de ani de zile. Am colaborat, ne-am și certat, dar pe ansamblu avem amintiri frumoase.
Veți afla de aici mai multe, inedite, nespuse, exclusive.
Dacă vreți mai mult, mergeți pe plajă la căsuța galbenă de la lângă obelisc și întrebați-l.

Foc de P.A.E. – episodul 58 – Live din piscină (9.08.2018)

Aici e doar un mic experiment. Am vrut să văd dacă pot avea o discuție cu cei de acasă, făcând baie. Mă gândeam chiar la niște explicații legate de înot. Dar n-a mers. Iulia mi-a spus că nu se înregistrează, că nu-s mesaje. Am făcut spume, m-am enervat și am renunțat. Iulia a fost victima, dar nu era vina ei. Culmea e că se poate vedea, dar nu e contorizat. E un mister. E de la apa bună din piscină. Eram singur pentru că acea parte e rezervată invitaților speciali. De asta aveam brățară mov la mâna dreaptă. Poate reluăm secvența la toamă sau la anul. Nu vă abțineți de la comentarii!

Foc de P.A.E. – episodul 59 – Prin Costinesti, in drum spre White Horse, la probele de sunet pentru „Folk Fest Remember Costinești”  (10.08.2018)

Un alt traseu prin Costinești. Neștiut de mine. Cu ocazia asta a văzut și Iulia, dar și voi, cum se poate ajunge la White Horse plecând din parcarea Vox Maris.
Casele erau din Schitu, cele de lângă calea ferată. Am ajuns la probele de sunet cu Alexandru Andrieș, cu Victor Pamfilov la pupitru…Un vlog scurt dar eficient!

Foc de P.A.E. – episodul 60 – Live la Vraja Marii cu Lavinia și Emilia (11.08.2018)

Aici suntem la Vraja Mării, la o înghețată cu fetele noastre, cu Lavinia Mihaela Ban, Emilia Nicolae și Iulia. A fost un matineu între prieteni. Apoi au venit alte doamne și domnișoare, dar nu le-am filmat. Nu erau pregătite și am respectat dorința.Mari iubitoare de folk, de concerte, de Magda Pușcaș și mulți alții. Au fost 30 de minute. Unii ne certau că amestecăm politicul în viața muzicală, alții ne reproșau că nu suntem la București! Este ediția 60, așa că  m-aș bucura să share-uiți în plus. Vlog la înghețată n-am făcut, așa că totul e nou! Poate data viitoare vom fi mai mulți de-ai noștri.

Foc de PAE – episodul 61 – Live din Vox Maris și plimbare pe plajă (12.08.2018)

Am reluat traseul prin Vox, iar dacă sunt mici probleme de sunet, ele sunt din cauza semnalului.
Pe traseu l-am întâlnit pe Emil Bârloi, impresar de cotă mare. Aflați multe de la el. Am ajuns înapoi pe malul mării, la cererea privitorilor. Am zis multe, nu știu ce! Noi ne-am simțit bine.

Foc de PAE – episodul 62  – Despre Simona Halep si sloganul #muiepsd (13.08.2018)

E vlog născut spontan. M-am enervat brusc pentru că vedeam tot felul de postări legate de un gest al Simonei Halep. Am coborât cu Iulia la o măsuță izolată și am dialogat cu cei dispuși la așa ceva.Din reacții, am dedus că n-a fost rău să mă exteriorizez. Au fost aproape 4000 de views. Era luni seara…

Foc de PAE – episodul 63 – Cu Mihai Zica, Doru Albu, Ionică -John (13.08.2018)

Mă bucur enorm că s-a putut face acest vlog. Dodo Naumovici, tatăl lui Bogdan, m-a anunțat că vine Mihai Zica în țară. Apoi s-au legat telefoanele și în final am ajuns la Casa Blanca, la Doru Albu, alături de John (marinarul cu studii și voce) și familiile celor de acolo.
Mihai Zica a scris Imnul Costineștiului cântat și înregistrat de grupul Amicii din Timișoara.
Au fost momente emoționante, dar nu știu dacă le percepeți. Vă rog să urmăriți tot și dacă merită, dați share!

Foc de PAE – episodul 64 – Plimbare pe mare (14.08.2018)

Am promis că facem o plimbare pe mare, că mergem la Epavă. Iată că s-a rezolvat. Cu Paul Ardelean, patronul, la timonă, am făcut un traseu frumos, plăcut. Păcat că nu s-a putut opri vântul, dar unele părți se aud și așa.
Până la urmă imaginea contează.
A fost o mare bucurie.
Stați până la final, vă rog!

VLOGUL IULIEI
E fără cuvinte, e prima zi la Costinești, iar Iulia s-a trezit și a comunicat cu Soarele și cu Marea. Acesta e avantajul celor care locuiesc la Hotel Forum, sunt mai aproape de natură!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here