Echipa "Spartanii" din Tulcea a câștigat cea de-a IV-a ediție a Rowmania

0
28

sursa: Agerpress

Echipa „Spartanii” din orașul Tulcea a câștigat duminică finala națională a concursului de canotci 10+1 „Descoperă Rowmania” organizată în cea de-a IV-a ediție a Rowmania Fest, eveniment desfășurat anul acesta sub patronajul CE și al Guvernului.

 
‘Este al treilea an consecutiv în care am câștigat premiul I. Pentru noi nimic nu a fost greu, fiindcă avem experiență. Vom participa și anul viitor la concurs, pentru că vrem ca Tulcea să-și păstreze titlul de oraș al performanței’, a declarat șeful echipei ‘Spartanii’, Mihăiță Ivan.
Cele mai numeroase premii au fost acordate în cadrul festivității competiției Delta Rowmania Triathlon, în concursul de înot, ciclism și înot înscriindu-se aproape 200 de iubitori ai sportului în aer liber, din care 80 cu vârste până la 15 ani.
‘Nu ne așteptam la atât de mulți copii înscriși în această competiție. Săptămâna viitoare, la Mamaia, avem primul concurs de triatlon din România înscris în Cupa europeană și sper ca întrecerea de la Tulcea, acum etapă în campionatul național, să fie anul viitor înscrisă în circuitul competițiilor internaționale’, a menționat secretarul general al Federației Române de Triatlon, Peter Klosz.
De asemenea, au fost premiați și participanții la concursul ‘Descoperă Tulcea’, locul I fiind ocupat de echipa ‘Dreamer’ iar premiul special, de echipa ‘Artifăcătorii’.
‘Mă bucur că publicul este mai numeros cu fiecare ediție și sper ca evenimentele pe care le pregătim pentru anul viitor să adune și mai mulți participanți. Vrem să transformăm Delta într-o regină a turismului european și să-i atragem alături de noi pe toți cei care respectă natura și iubesc tradițiile’, a declarat, la finele festivității de premiere, Ivan Patzaichin.
Cea de-a IV-a ediție a Rowmania Fest a reunit la Tulcea diplomați, cercetători, sportivi de performanță, autorități ale orașelor dunărene, evenimentele oferite publicului fiind dintre cele mai variate, expoziții foto, proiecții de filme, concerte rock, spectacole ale comunităților etnice și proiecții ale unor filme.
Evenimentul se va încheia, în Piața Civică, prin proiecția filmului ‘Marfa și banii‘, regizat de Cristi Puiu, iar pe faleză, cu spectacole ale comunităților locale, concertele rock susținute de Zephir, Zona Zero, Victor Solomon&Florian Stoica și de Cristi Minculescu & Nuțu Olteanu.
Luni, 1 septembrie, cei aproape 80 de participanți la Turneul Internațional al Dunării care au primit sâmbătă premii din partea organizației ‘Ivan Patzaichin-Mila 23’ și care au vâslit pe Dunăre din Germania în România vor pleca din Tulcea spre Sfântu Gheorghe.
sursa: AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Antonia Niță)

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here