EURONEWS ROMÂNIA. PE BUNE? PHOENIX NU CÂNTĂ ROCK! 1.03.

1
987

EURONEWS ROMÂNIA. PE BUNE? PHOENIX NU CÂNTĂ ROCK! 1.03.ASTA-I TELEVIZIUNE DE ȘTIRI?

R. Negoiță la Euronews România ne-a arătat cum poate acorda primarul sectorului 3 un interviu unui jurnalist timid, speriat, timorat, nepregătit. N-a răspuns concret la nicio întrebare, a acuzat, a insinuat, s-a lăudat permanent. Nu e deranjat că C.C.R. a aprobat creșterea salariului său „mărunt” de vreo 12.000 lei (nu știa exact). Ăsta-i Euronews? Credeam că asist la un podcast din sediul primăriei.

MIC DEJUN CU UN CAMPION

Am văzut-o pe doamna  Daniela Zeca-Buzura ușor surexcitată de prezența lui Nicu Covaci în emisiunea ei. A și mărturisit că a fost prezentă la primul concert postdecembrist în public. Cred că și-a dus mâna la păr,ca să-l aranjeze, de vreo 30 de ori. I-a oferit invitatului multiple repere din biografia omului Phoenix.
Am fost atent la nuanțe și am reținut unele afirmații, chiar dacă majoritatea celor exprimate le auzisem de nenumărate ori. ”În gașcă erau informatori” m-a surprins. Și totuși când a decis plecarea din 1977, nimeni n-a știut! Numai mama. Paradox, nu? L-a atacat iar pe Baniciu, l-a lăudat pe Ion Iliescu. Am aflat cu îngrijorare că pe Nicu Covaci îl deranjează cuvântul ROCK, pentru că trebuie să existe ceva și-n română. Pentru ce cântă el n-a găsit în 60 de ani un termen autohton potrivit. În mod cert nu e rock!
Am aflat că „România nu mai există”! Și am mai aflat și faptul că în acești ani, presupun că se referea la cei 33 de după 1989, un singur băiat i-a sprijinit și acela era Doru Ionescu din TVR. Ultima afirmație m-a durut și m-am dus la colecția revistei mele. Numai în 1991 am avut 10 numere P.R&S. cu articole cu și despre Phoenix. Le voi arăta pe toate curând. Despre interviuri, prezențe la Psihologul Muzical sau la tânărul Foc de P.A.E. nu mai vorbesc. Nici despre V.N.D. sau alte posturi unde am activat. Și dacă va apărea un nou disc Phoenix îl voi promova, dacă voi considera că merită! Eu respect Campionii!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. Andrei, nu vreau sa fiu rău.
    Pentru mine Nicu Covaci era o legenda care s-a spulberat in momentul in care am încercat sa-i iau un interviu la Brașov pe la inceputurile anilor ’90.
    De atunci îl ataca pe Baniciu și s-a supărat foarte tare când i-am spus ca Mircea Baniciu a fost cel care, după plecarea lor, a tinut in amintire noastră Phoenix-ul…
    Au urmat întrebări despre muzica și colaborare și asa am primit un raspuns: „Eu dacă vreau îl aduc la tobe pe Phil Collins”… L-am întrebat, cum era fires, de ce nu a făcut acest lucru și a raspuns ca era ocupat Phil Collins, și nu a putut sa vina.
    Nu am nici un comentarii de făcut. Acest lucru îl știe sigur doar Nicu Covaci și atât…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here