LESKO IUBITĂ DE AVOCAȚI, BANCIU ARE DREPTATE, AȘTEPTĂM ZĂPADA

0
253

Ar fi trebuit să comentez ce am văzut duminica seara la TVR1, dar am făcut-o în direct pe Foc de P.A.E. Pot consemna părțile bune, ca să se vadă că nu sunt hater cum au insinuat unii. Dacă ți-ai permis să critici Eurovision ești hater fără dubii. A fost imagine bună, au fost momente de spectacol agreabile. Total aiurea prezența lui Connect-R, dar foarte plăcută Elena Gheorghe. Inclusiv recitalul ei a fost o.k.Text de prezentare n-a existat. Mi-a plăcut, și sigur nu numai mie, Dora Gaitanovici (din Buzău), care putea fi reprezentanta noastră la Rotterdam. Bună ideea cu acel medley de cântece eurovizionistice. Dacă e de la Manoliu, bravo lui! Prezențele străine au fost agreabile, dar insuficient punctate de gazde. Aș spune chiar că ai noștri au fost nepoliticoși cu musafirii. Loreen e o artistă specială, dar cred că se înscrie la categoria „one hit wonder”. * Am văzut la final că erau două fete drăguțe anunțate ca backing-vocals, dar nu le-am văzut  în timpul ”actelor artistice”. Altfel, putea fi o seară de divertisment de 1 Martie (care nici măcar în trecere n-a fost amintit ca eveniment tradițional al românilor) și tot locul 8 era la audiențe, dar nu mai existau critici deranjante, enervante. Eroare de strategie. Ce ne trebuie Eurovision? Nouă nu ne trebuie. Dar unii au de luat-dat niște bănuți și atunci se explică totul.

Vlog despre Eurovision:


Băieții buni, Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu de la B1TV, afirmă că Baroul București a vrut să-și promoveze activitatea cu un clip al Annei Lesko (care costa 70.000 euro). Decanul Baroului, Ion Dragne, neagă ferm informația. Apoi o scaldă. Clipul există, dar nu s-a difuzat. Lesko a fost preferata avocaților la unele evenimente și așa s-a ajuns la ea. Și oferta financiară a fost agreată. Mai explicit a fost Daniel Fenechiu, senator și prodecan al Baroului. Muzica, versurile se referă la viața avocaților. La Balul Avocaților 2020 va cânta Antonia, semn că oamenii au gusturi estetice bunuțe.* Nici cu Garda de mediu a lui Valentin Glăman (comisar-șef) nu s-au arătat prea bine informați. Articole din presă susțin că nu s-au dat amenzi în 2019, iar el are dovezi că ar fi dat. A promis că le aduce. Este în funcție din 2005. E cel mai bun din țară cu 12-13 comisari. Așa se lăuda. Și cu poluarea cum rămâne? Cu depozitele ilegale? Cu arderile toxice cum e? Nu cred că vom afla mare lucru și nu înțeleg de ce n-a fost demis.* Omul a fost întrebat, într-o altă emisiune, de Lucian Mândruță, ce este un ”ecosistem” și n-a știut să răspundă. E suficient pentru a-l demite!

1 Martie

Viorel Grigoroiu (DigiSport)devine tot mai agresiv (vocal), mai ales când are femei în studio. Lorena Balaci e frumoasă și nu poate fi intimidată prin ton ridicat. Din păcate și ea vorbește modern limba maternă, cu acel ”ca și” folosit 95% din timp greșit. Simona Țăranu se descurcă foarte bine și în postura de moderator. Dacă ar fi lăsată de năvalnicul Viorel, ar fi și mai bine. Ideea cu două doamne în studio n-a fost rea. Puteau fi numai ele. Poate pe 8 martie...

Poli Timișoara- Rapid în Liga secundă la ora 11,00 (1.03) în fața unor tribune aproape goale. Suporterii rapidiști sunt prezenți și foarte activi. Gazdele au și ele o prestație vizuală plăcută. Cele două galerii sunt înfrățite. Mă așteptam ca timișorenii să umple tribunele, adică și peluzele. Arena, în sine, arată rău, jalnic. Municipalitatea nu e interesată de sport.  Min 5 ambulanța e pe teren. Un rapidist primește roșu. Multe minute ambulanța stă pe gazon. Cherecheș e accidentat și va merge la spital. Un fault în careu, dar nu se dă pentru Rapid. S-a terminat egal.

O plăcere să urmăresc PSG-Dijon comentat de Adrian Soare. Când comentează singur e mult peste băieții de la DigiSport. Și n-o spun pentru că e om de radio, dar e foarte bun!

Acces direct a rămas cu Vulpița, cu Viorel, cu Mara Bănică și gazda Vaida. Au trecut de mult de pragul penibilului suprem, dar probabil că sunt mulțumiți de audiențe.

Baschet masculin la Digi4 (3,02.) între Oradea și Sibiu. Echipe bune și public destul de numeros.

Tenis de la Monterrey (Watson-Maria) și Lyon (Kasatkyna- Parmentier). În Mexic nu e lume, atmosferă dezolantă, deși în oraș sunt peste un milion de locuitori, în Franța public răruț dar activ când joacă franțuzoaice și suprafață roz.* Mladenovic certată aprig de comentatorul Dragoș Suciu pentru că joacă prost. ”Rușinos joacă”! Rar auzi așa ceva. Nici dacă era fratele ei, n-avea voie s-o critice atât.

Cupa României la fotbal se joacă în trei zile. Dinamo cu Academica Clinceni au jucat primele. Tribunele din Ștefan cel Mare sunt goale. Unde e inegalabila galerie dinamovistă? Se aud câteva încurajări pentru gazde. Clinceni joacă cu multe rezerve. Au avut ocazii bune, dar s-au jenat să dea gol. Fault clar în careu, dar de la microfon ”superiorul” a decis că nu se dă așa ceva. Tot el spune când trebuie să ”elibereze” mingea, e deranjat că unul driblează prea mult. Pentru dinamoviști înțelegerea e maximă, duioasă chiar. Pe ceilalți îi critică domnii fără rezerve. Parada lui Straton? Șut foarte bun Buziuc. Chiar merită să trec pe LookPlus. Comentariu agreabil și se aude mai bine. LookSport dă un meci din Cupa Turciei. Dinamo a dat gol după 84 de minute, așa cum am presupus. Clinceni a jucat onorabil, dar n-a forțat.

La B1TV Băsescu a explicat clar cum e cu migrația.A făcut-o pe înțelesul oricui. A răspuns întrebărilor puse de Ion M. Ioniță și Mânăstire. De ce nu fac asta oamenii de la putere? E singurul care știe ce se petrece în Europa și Asia? Cum șantajează Turcia UE pentru că are de primit bani mulți? Ce se petrece în Lesbos (Grecia) unde la 20.000 de locuitor sunt deja 14.000 de migranți?

M. Stoichiță crede că putem face față în grupa ”amicală” cu Norvegia, Austria, Irlanda de Nord. Contează mult, zice el, ce facem cu barajul, cu turneul olimpic ș.a. Niciodată discursul lui nu e consistent, nu are argument. E alunecos. Iar vorbim despre Ștefan Radu? E de-a dreptul penibil. Un fel de refren federal. Asta înseamnă că nu avem niciun jucător bun pe partea lui în apărare? Nu e total nepedagogic ca de fiecare dată să te agăți de mirajul ăsta de parcă ar fi un magician? E convins că trecem de Islanda! Așa să fie. * Șumudică (de ziua lui, pe 4 martie) a spus foarte clar că el nu l-ar chema pe Radu, odată ce omul nu vrea la Națională. Filoti, care oricum nu înțelege mare lucru, a continuat cu prostiile patriotice, că e nevoie de el. A mai spus și că CFR și Craiova se luptă pentru titlu.

RADU BANCIU ARE DREPTATE… UNEORI

E revoltat pentru că părinții își obligă copiii să ducă mărțișoare, flori, că se tot ploconesc la profesori la toate evenimentele impuse de grupurile claselor. Oricât încerci să nu te bagi la cadourile colective, nu reușești.Ești privit ca un ciudat, copilul tău are de suferit, așa că ești obligat să te conformezi.  Părinții vor să dea șpaga vitală către învățătoare, profesoare. Tâmpiților, zicea el, așa ați ajuns voi azi analfabeți și agramați pentru că ați trecut prin școală fără să învățați nimic. A mai zis ceva. Că oamenii preferă să vorbească la telefon pentru că acolo nu e gramatică! Eu am observat opusul. Că prea mulți dau sms-uri în loc să sune. Chiar cu riscul de a greși. E clar că locuim în cartiere diferite.

ORESTE A DEVENIT MODERATOR LA REALITATEA PLUȘ
Distribuția nu era rea, dezbaterea despre site-uri clonate, despre Sputnik, despre fake-news e interesantă. Rușii induc panica și anxietatea? În anii 80 apariția HIV era prezentată de presa de partid ca ceva generat de americani pentru a face rău europenilor. Mă miră că Oreste Teodorescu a acceptat să revină acolo de unde a fost gonit de marele Gușă. S-a rupt coloana, sau e altceva? În postura de invitat era mult mai activ și dezinvolt.

STATUL LA STAT (DIGI 24)

Excelent reportajul despre sumele fabuloase plătite de bucureșteni pentru niște firme care nu fac nimic, în condițiile în care în Capitală a nins doar o zi. Contracte pe zeci de ani, care nu se pot rezilia. Sunt active din 15 noiembrie până în 15 martie. Taxele de așteptare a zăpezii ar trebui să dispară, să fie renegociate, adaptate condițiilor noi de climă! Proprietarii firmelor își permit să fie aroganți și iritați de întrebările jurnaliștilor, iar primarii de sector ridică (nevinovați?) din umeri. Ce popor tolerant suntem!

ICOANE DEZINFECTATE

Într-un lăcaș de cult din vestul țării, icoanele au fost dezinfectate, altele acoperite cu sticlă pentru a fi igienizate permanent. Inițiativă locală lăudabilă.* Într-un alt lăcaș de cult preotul executa un ritual de izbăvire unic pentru romi. Un tânăr, așezat într-un sicriu jura că n-a avut relații sexuale. Preotul era bombardat cu bani, pentru că se arătase nemulțumit de prima plată. Reportajul sublinia că omul bisericii a fost suspendat, interzis, după ce s-au vizionat secvențele de neimaginat. B.O.R. vrea să arate că e vigilent?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here