EUROVISION 2014: Câștigă Conchita Wurst, pierde muzica

0
49

Ediția 2014 a festivalului Eurovision a fost câștigată de Conchita Wurst, care a reprezentat Austria în acest concurs. Conchita a ieșit în evidență mai mult cu barba, care a făcut înconjurul lumii, decât cu piesa interpretată. Această ediție a Eurovisionului ne-a demonstrat din nou, dacă mai era cazul, că singura care pierde în această competiție este MUZICA.
 
Eurovision Song Contest a fost și în acest an unul dintre cele mai urmărite programe TV, cu 180 de milioane de spectatori care au urmărit spectacolul în 45 de țări. Dar a fost și cea mai slabă ediție din punct de vedere muzical. Pe scena din Copenhaga am văzut de toate, dar așa cum se întâmplă la toate evenimentele mari (iar noi avem un exemplu chiar în Italia), muzica a rămas în planul doi. Așa cum știau și se așteptau cu toții, a câștigat Conchita Wurst (pe numele din buletin Tom Neuwirth) cu piesa „Rise Like A Phoenix”. Conchita a devenit celebră în lumea întreagă încă dinainte de concurs prin faptul că are… barbă. Regina din Austria, care a stârnit numeroase comentarii pe rețelele sociale și care a fost criticată în țările din Est, a primit votul celor mai disperate națiuni (inclusiv pe cel al Georgiei!), clasându-se în fața duo-ului olandez care a prezentat o piesă decentă într-un festival care nu mai văzuse de mult timp „o piesă bună” pe scena sa.
 
Ne bucurăm că Emma Marrone a ales să cânte o piesă în limba italiană, dar exact acest mic detaliu nu a ajutat-o să intre în inimile europenilor. Despre Emma s-a vorbit mult la Eurovision, dar a fost comentat mai mult look-ul ei decât piesa. Nouă nu ne mai rămâne decât să invadăm San Marino care nu ne-a dat nici măcar un punct!
Oricum, nu putem trece atât de ușor peste faptul că am terminat pe locul 21 alături de Franța, Slovenia și San Marino. Este cel mai slab rezultat al nostru de când participăm la acest festival. Nici măcar casele de pariuri, care susțineau că vom fi pe la mijlocul clasamentului, nu prevăzuseră acest dezastru. Așadar, Emma a câștigat premiul pentru cea mai slabă participare a Italiei la Eurovision, detronându-l pe Domenico Modugno care s-a clasat pe locul 17 în 1966.
 
Un lucru e cert: marea învinsă a acestei ediții a festivalului Eurovision a fost MUZICA! Nici măcar Marea Britanie, considerată „patria muzicii”, nu a trimis în competiție o piesă la înălțime. Criticul muzical Neil McCormick  a scris în The Telegraph: „Olanda a trimis muzicieni adevărați care au cântat o piesă bună. O strategie interesantă. Mă întreb de ce nu s-o fi gândit și Anglia la această posibilitate?!”
 
sursa: musicfan.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here