Virgil Popescu la Psihologul Muzical (ediția 764 – 20.05.2017)

0
355

Virgil Popescu la Radio Romania 2017O ediție cu mai multe repere. Dispariția lui Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave ș.a.) a șocat lumea pop-rock. A fost și un reper agreabil, Sfinții Constantin și Elena (din 21 mai).
Eurovision-ul a rămas subiect și l-am abordat cu un om avizat, compozitorul și basistul Virgil Popescu revenit după doi ani în studio. Cineva observa că Virgil este legat structural de „prea frumoasa luna mai”. Ne-a oferit piese de pe un produs recent (decembrie 2016), „În drum spre școală” cu solista Oana Sîrbu, dar și de pe „Sunt șic” (un album dedicat celor mici) tot cu Oana.
Veți auzi compoziții mai rar difuzate cu Aura Urziceanu (1988), Carmen Rădulescu (era debutul lui Virgil Popescu din 1980 în calitate de compozitor), Andra, Luminița Anghel, Silvia Dumitrescu, Lelia Floresco ș.a. Ne-a propus și piesele sale preferate în acest moment cu Al Jarreau, Paul McCartney & Steve Miller, Basia, John Mayer. Comentariile de profesionist despre fenomenul muzical, despre concursurile de talente vor fi de folos pentru multă lume. Virgil nu abandonează cântările cu Trio Jazz sau cu trupa Zan, alături de Nicu Alifantis, nici pregătirea copiilor de grădiniță în vederea dezvoltării bunului gust muzical.
 
Agenda pop-rock  a inclus piesele unor sărbătoriți ca Adriana Ausch, Mircea Drăgan, Al Bano, Joe Cocker, Cher, repere concertistice cu Dream Theater sau Evanescenece ș.a. În ultima oră am avut un joc radiofonic  de societate pe tema „telepatia și preferințele muzicale”.
 
Topul sentimental cu Patricia Kaas a prefațat concertele din luna iunie la București și Timișoara. Au ieșit pe primele locuri 1. Mademoiselle chante le blues, 2. Mon mec a moi, 3. Il me dit que je suis belle.
 
 
Audio:

 
 
Selecția mesajelor (au fost peste 300!)
Virgil Popescu la Psihologul muzical 2017Mariana, Stockholm, Suedia Bine v-am găsit! Vă ascult cu mult drag în fiecare noapte de vineri. Să ştiţi că reprezentantul Suediei la Eurovision a postat un mesaj critic la discursul câştigătorului din Portugalia. De altfel, sunt mai mulţi oameni supăraţi pentru că referirea lui la „muzica de tip fast-food” şi „muzica fără artificii” a fost o trimitere şi la piesa Suediei care a beneficiat de un show complet de lumini…
Simona, metalfan N-am fost niciodată un fan grunge, dar m-a afectat dispariţia lui Chris. Regret! Era tânăr! 🙁
Mihnea Aţi fost la Deep Purple? Eu am fost! Mi-a plăcut, dar am remarcat un aspect care m-a deranjat: Ian Gillan purta un tricou pe care scria „Berlin”. Mi s-ar fi părut potrivit să poarte unul pe care scria Bucureşti, mai ales că turneul lor, „The Long Goodbye” a început în România…
Adryan, Sydney Mă bucură prezenţa dlui Virgil Popescu în studio! Îl felicit pentru tot ceea ce face!
George, Los Angeles Vă salut! Bun venit invitatului! Va fi o plăcere să-l ascult!
Teddi, Londra Am o întrebare pentru invitat. Am auzit multă lume menţionându-l pe Paul McCartney ca un „mare basist”. Vreau să-l ştiu părerea invitatului. Eu nu i-am privit niciodată pe cei din The Beatles ca instrumentişti de excepţie…
Florin Obancea O seara linistita. Se aude bine si la Louvriers.
Paula Ce piese vor să cânte copilaşii de grădiniţă? Care sunt gusturile lor muzicale?
Robby, Reşiţa Pregătiţi-vă, vă rog, pentru că urmează o întrebare stupidă. Asta e, nu mai pot să o ţin, aşa că îi dau drumul: am văzut că unii dirijori au vioara în mână şi uneori mai cântă la ea, alături de orchestră. Pentru a deveni dirijor e obligatoriu să cânţi la vioară? De ce nu văd un dirijor care cântă la violoncel sau la contrabas sau la trompetă sau orice alt instrument?
Magdalena Ce părere are Virgil Popescu despre Vocea României junior?
Tudor Aţi postat dvs pe pagina de Facebook o filmare de la American Idol cu o fetiţă de 6-7 ani (poate chiar mai micuţă) care cânta hardcore, deathmetal, thrash… Piese compuse de ea. 🙂 Mi s-a părut nefiresc să o văd, dar având în vedere că textele îi aparţineau şi erau despre „boogie man” şi alţii, atunci erau pentru vârsta ei…
Lavinia Ban Frumoasă piesa interpretată de Aura Urziceanu! Cu Mihaela Runceanu aţi colaborat? Aţi cunoscut-o?
Larry Cum era Mihaela Runceanu, la fel de exigentă şi perfecţionistă ca dvs? Era deja un nume consacrat când aţi colaborat, a fost dificil sau v-aţi înţeles uşor?
Lavinia Ban Muzica pentru balet merită un album! Mie mi-a plăcut foarte mult!
Dan, fan The Cure Mulţumesc pentru Soundgarden! RIP Chris Cornell!
Carmen Am înţeles că aveţi un top cu Johnny Cash… Nu am auzit niciodată de el… Eu mi-aş dori un top cu Delia sau cu What’s Up… Nu credeţi că e mai bine să puneţi la top artişti despre care au auzit oamenii, asta ca să voteze în cunoştiinţă de cauză?
Black Eloise Nici Johnny Cash nu a auzit de Carmen, până aici sunt chit.
Patricia, Sao Paolo Sunt confuză… Păi, oamenii parcă voiau mesaj şi emoţie… Şi acum aflu că nu au auzit de Johnny Cash? Păi, acolo au şi mesaj şi atitudine şi umor…
Sorina Mulţumesc pentru Patricia Kaas!
Boogie Eu ştiu cine este Johnny Cash! Ba chiar cunosc mai mult de 10 piese, deci mi-a fost greu să votez!
DarkAngel Telepatic? Aha… e bine de ştiut!
Cristina, metalfan M-am concentrat! Am trimis! Mulţumesc anticipat!
Adryan, Sydney Gata! Şi eu am trimis mesajul telepatic!
Luca Felicitări pentru această super ediţie!
Gina Nici nu ştiu când a trecut noaptea! Sunteţi o companie minunată!

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here