Eurovision 2022: Punctele acordate de juriul din România

0
1222

Eurovision 2022: Punctele acordate de juriul din RomâniaCa urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către EBU, vă comunicăm lista membrilor juriului național și punctajul acordat de aceștia.

Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022:

Moldova-12 puncte
Grecia-10 puncte
Polonia-8 puncte
Olanda-7 puncte
Azerbaidjan-6 puncte
Australia-5 puncte
Italia-4 puncte
Spania-3 puncte
Finlanda-2 puncte
Lituania-1 punct

Reiterăm faptul că TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un „substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create.

Televiziunea Română mulțumește public celor care au fost alături de România și au susținut reprezentantul nostru, wrs, în concurs, din sală sau din fața micilor ecrane.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol

Notele acordate de juriul din România:

Aici aveți punctele acordate de EBU în contul juriului din România:

O altă opinie postată pe Facebook de Cătălin Eugen Caba. Trebuie mențonat un aspect, însă. Noi nu știm ce note au acordat de fapt celelalte 5 țări implicate. Știm doar notele date de România. De unde reiese „suveica”? Dacă acelea sunt notele impuse de EBU, cine este autorul „suveicii”, EBU sau TVR?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here