Eurovision România 2022: Transparență zero în TVR. Din nou. Ce surpriză!

0
357

Eurovision România 2022: Transparență zero în TVR. Din nou. Ce surpriză!De ieri, de la ora 20.00, publicul își poate vota piesa preferată din selecția națională Eurovision. Înițial au fost 46 de cântece, apoi au rămas 45, iar ieri am văzut pe pagina oficială de Facebook Eurovision România, anunțul că FABI a fost testat pozitiv, așa că este nevoit să se retragă. Cu toate astea, el poate fi votat pe site-ul TVR. Oare era chiar atât de greu să îl șteargă de pe listă? Și… de ce s-a retras din concurs?! Până sâmbătă, fie putea ieși din izolare, fie puteau folosi înregistrarea cu vocea live, dacă piesa s-ar fi calificat. Nu așa se procedează și la concursul mare? Dacă se îmbolnăvește vreun concurent, este folosită o înregistrare. Nu și la TVR! Aici concurentul se retrage!

În fine… despre altceva voiam să vă spun. Ah, da! Despre eterna lipsă de transparență din TVR. Am intrat pe site-ul televiziunii și l-am votat pe unul dintre concurenți. Toate bune și frumoase. M-au asigurat că „Eurovision 2022 solicită acces la: numele şi fotografia de profil şi adresa de email”, am putut vota. Surpriza neplăcută a fost să constat că după înregistrarea votului, nu am fost trimisă în pagina care îți afișează rezultatele votului din acel moment. Habar nu am cine e pe primul loc, câți au votat în total, câte voturi are fiecare concurent în parte.

Astăzi, administratorul paginii Eurovision România a postat următorul mesaj:

Avem deja câteva zeci de mii de voturi, iar sesiunea continuă până în această seară la ora 20.00. Vă mulțumim pentru că sunteți alături de fenomenul Eurovision! Soluția tehnică pentru votare a fost realizată și implementată de un partener al TVR, care va superviza procesul până la ora 20.00, când vom închide sesiunea de vot.

Deci, noi ar trebui să îi credem pe cuvânt că au câteva zeci de mii? Câte să fie oare? 10.000?! 10.999?! 15.421? 50.001?! 66.666?! 71.294?! Dă cineva mai mult?!
Pur și simplu nu pot să înțeleg de ce este atât de greu pentru TVR să dea dovadă de transparență??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here