Explosive Jazz in Aula Magna, la ASE, cu RoManouche Band (25 iunie)

0
30

Romanouche aExplosive Jazz, un dublu eveniment prezentat de RoManouche Band la București, în 25 iunie, ora 18, va avea loc în Aula Magna a Academiei de Studii Economice (Piața Romană nr. 6). Concertul va fi precedat de un workshop – o introducere în stilurile de jazz, etno-jazz și manouche, un adevărat incurs în laboratorul de creație și improvizație jazzistică.
Intrarea este liberă pentru ambele evenimente.
Explosive Jazz este un concert al soliștilor trupei RoManouche, români de origine, care se bucură de zeci de ani de un succes remarcabil în țările care i-au adoptat. Saxofonistul Nicolas Simion, stabilit în Germania, este liderul mai multor formații internaționale de jazz și, totodată, compozitor. Lui i se alătură excelentul țimbalist Giani Lincan, stabillit de aproape trei decenii în Olanda și Costel Nițescu, un adevărat virtuoz al viorii, binecunoscut în Franța jazzului manouche prin aparițiile cu formația sa Costel Nițescu Quartet. Cei trei soliști vor fi susținuți de cunoscutul chitarist Capriel Dedeian.
Creată special pentru proiectul Another Face of the Roma Culture, formația de jazz RoManouche a luat naștere în Norvegia, într-un jam session al unor muzicieni români, romi și norvegieni. La 300 km deasupra cercului polar, în orașul multicultural Tromsø, Festivalul Barentsjazz, în parteneriat cu Asociația Dynamic Art din România, a găzduit la cea de a zecea sa ediție o secțiune românească, purtând chiar titlul proiectului Another Face of the Roma Culture. Prezentată la acest festival, formația RoManouche a pus în evidență nu numai capacitatea de dialog și de colaborare a muzicienilor romi, dar și fondul comun pe care îl au prin muzică și mai ales prin jazz artiștii indiferent de etnia sau naționalitatea lor.
Câteva luni mai târziu Dynamic Art și Barentsjazz au organizat în aprilie 2016, în renumite locații pentru spectacole de jazz din Norvegia, în orașele Oslo, Trondheim și Tromsø, concerte extrem de apreciate cu trupa RoManouche.  A urmat în luna mai o serie de concerte de mare succes în România, la Brașov – Centrul Cultural Reduta, la Călimănești, cu ocazia Zilelor Orașului, la Constanța – Clubul Phoenix, la București – Clubul Țăranului, unde formația a fost îndelung aplaudată de publicul format atât din iubitorii jazzului clasic cât și din pasionații de etnojazz și manouche.
În concertul din 25 iunie, parteneriatul dintre Asociația Dynamic Art și Academia de Studii Economice, Facultatea de Marketing, aduce o formație explozivă într-un spațiu neconvențional – din perspectiva concertelor de muzică de orice gen, transformând Aula Magna într-un spațiu nebănuit al expresiei artistice.
Dacă scopul inițial al proiectului  Another Face of the Roma Culture a fost combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor care sunt vehiculate la adresa comunității rome, cu ocazia dublului eveniment de la  Academia de Studii Economice artiști, organizatori și parteneri își propun să cucerească un public nou, pe care să-l uimească cu talentul unor mari muzicieni de jazz.
 
Proiectul Another Face of the Roma Culture, inițiat și organizat de Asociația Dynamic Art, face parte din programul Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european și este susținut printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Follow me
Follow me

Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here