„Smoking nirvana” de 2.332 de ori la radiourile românești

0
95

Articol de Iulia Radu
În drum spre casă, am ales radioul în locul playlistului din telefon. Printre calupurile de publicitate și spoturi pentru diverse concerte, am ascultat și ceva muzică. O voce fadă, inexpresivă repetă obsesiv:

„Smoking nirvana
Ring the ala la la la
Smoking nirvana”

Ajunsă acasă, caut piesa cu pricina. Aflu că se numește „Nirvana” și că o cântă Inna. Potrivit site-ului Media Forest, acest cântec a fost difuzat în primele 3 luni din an de peste 2.300 de ori. Ieri, de exemplu, această caricatură cu pretenție de cântec, s-a auzit de 14 ori la posturile de radio, doar Radio Zu difuzând-o de 9 ori într-o singură zi. Subliniez și faptul că „Nirvana” a avut și 243 de difuzări într-o săptămână.
Pentru că nu găsesc nici măcar un argument logic care să justifice chiar și o singură difuzare la radio, vă întreb pe voi ce părere aveți de această piesă?
Văd pe Facebook multe comentarii acide la adresa maneliștilor. Ipocriți! A ajuns deja o modă să îi iei peste picior pentru muzică, versuri, stil de viață. Sunt curioasă, însă, când sunt oamenii sinceri? Când râd de maneliști (care nici măcar nu mai sunt prezenți peste tot ca înainte) sau când acceptă să asculte la radio de 200 de ori pe săptămână piese despre sex, droguri, mașini scumpe, șmecherași?! Ne deranjează fondul sau forma?
De curiozitate, câți dintre voi ați căutat versurile piesei „Panamera” (Lino Golden) pe care le fredonează de zor copilași de 5-10 ani?
Găsiți clasamentul difuzărilor aici:
http://www.mediaforest.ro/Charts/Chart2018p.aspx

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here