FLASHBACK: În urmă cu 35 de ani, Toto Cutugno câştiga Festivalul Sanremo

0
675

Toto Cutugno, Sanremo 1980
Toto Cutugno, Sanremo 1980

Se implinesc 35 ani de cand compozitorul si solistul italian Toto Cutugno a castigat pentru prima si singura data marele premiu al Festivalului Sanremo, cu melodia „Solo Noi”, fiind in acelasi timp si primul artist care a castigat premiul intai in calitate de cantautor!
 
Toto Cutugno a participat la festivalul de la Sanremo de 14 ori, in perioada 1970 – 2008! Artistul a prezentat 28 de melodii la Sanremo, in aceasta perioada clasându-se de 6 ori pe locul al doilea: in 1984 cu cantecul “Serenata”, in 1987 cu “Figli”, in 1988 cu ”Emozioni”, in 1989 cu piesa “Le mamme”, in 1990, cu piesa “Gli amori” ( intitulata “Good Love Gone Bad” in versiunea lui Ray Charles care a şi cântat-o pe scena festivalului) si in 2005, alaturi de Annalisa Minetti, cu melodia “Come noi nessuno al mondo”.
 
In 1980, artistul a ocupat locul 1 la Festivalul de la Sanremo cu melodia „Solo noi„. Toto in 1980, el a luat locul I si la Festivalul „Yamaha Song International” din Tokyo, cu melodia „Francesca non sa„. Tot in 1980 a scris toate melodiile de pe LP-ul de mare succes „Un po’ artista, un po’ no” pentru Adriano Celentano. A urmat, in 1981, al doilea LP, „La mia musica”, si scrie pentru Adriano Celentano melodia „Innamorata, incavolata a vita„. Toto Cutugno a compus in intreaga sa cariera peste 400 de melodii, pentru zeci de artisti printre care Joe Dassin, Dalida, Mireille Mathieu, formatia Ricchi E Poveri, etc…
 
Toto Cutugno 27 februarie     De-a lungul carierei, Toto Cutugno a inregistrat 18 albume si a vandut peste 100 de milioane de discuri in intreaga lume. Hiturile care l-au facut celebru in intreaga lume vor putea fi ascultate si la Bucuresti, saptamana viitoare: l’italiano vero concerteaza la Sala Palatului alaturi de o orchestra simfonica! Timp de doua ore, fanii celebrului artist se vor putea bucura de hiturile care l-au consacrat: „L’Italiano“, „Serenata“, „Insieme: 1992”, „Figli”…
 
Biletele pentru acest concert se gasesc in reteaua BILETOO, la Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Librarium si Eminescu, magazinele Flanco, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si magazinul BiletFan – Statia de metrou Unirii 1.  Cei ce doresc sa comande biletele online o pot face de pe: BILETOO.ro, BILET.ro, SalaPalatului.ro, BLT.ro, BILETE.ro, EVENTIM.ro sau MYTICKET.ro!
 
Concertul „TOTO CUTUGNO” va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti pe 27 Februarie 2015 si este organizat de Project Events.
 
 
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here