Florian Stoica: „Generatia mea a platit in decembrie '89 si la mineriadele din anii '90 pentru visul libertatii”

0
33

Florian Stoica (600 x 494)Foarte bun şi consistent textul lui Florian Stoica. Oamenii muzicii să se exprime. Era o lansare de album. Intrare gratuită! E lumea noastră de care ar trebui să avem grijă!
 
Nu, ei nu au fost ucisi in seara zilei de 30 octombrie! Ei au fost ucisi atunci cand proprietarii clubului au ales ca materialele care imbracau interiorul clubului sa fie ieftine, desi usor inflamabile. Ei au fost ucisi atunci cand cineva s-a facut ca nu vede ca spatiul nu prezenta siguranta pentru clienti, desi era obligatia lui de serviciu sa puna stop functionarii, pentru care era platit, prin taxe si impozite, si de unii dintre cei care au murit ieri.

Ce ironie a sortii! Ei au murit la un concert oferit gratuit, unde singura miza pentru care participau era crezul lor in ceva, precum tinerii, de aceeasi varsta cu a lor, care mureau la Revolutie, tot pentru un crez.
Cati din generatia mortilor de ieri au iesit sa se revolte pentru ca, in urma cu cateva zile, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare, au clasat dosarul Revoluţiei ?
Un popor treaz ar fi facut ca lansarea albumului trupei Goodbye To Gravity sa aiba loc in mijlocul a zeci de mii de oameni, iesiti in strada legal, sa ceara demisia (si a) celor care au prescris omorurile de acum 26 de ani.
Dar romanilor le este mai comod sa faca cozi la priveghi, la donatii de sange, sa boceasca pe retele de socializare, in loc sa previna nenorociri prin actiuni civice menite sa puna la pamant nemernicii care, pe banii nostri, promoveaza spaga si furtul, care calca in picioare pe oricine pentru a obtine functii cat mai bine platite, dar si garnisite cu lipsa de responsabilitate.
Dragii mei prieteni mai tineri, generatia mea a platit in decembrie ’89 si la mineriadele din anii ’90 pentru visul libertatii! Voi vreti ca aceeasi generatie sa mai plateasca inca o data si pentru libertatea voastra? Nu cu un selfie avand pe fundal candele si lumanari, ori schimband poza de profil intr-un patrat negru, nu asa se mentine ori se castiga libertatea!
Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here