FOCILE VIOLEAZĂ PINGUINI? (19.11.2014)

0
106
Foci pinguini
Articol preluat de pe site-ul turism.bzi.ro
Cercetatorii au observat ca focile de pe insula Marion, din sudul Africii, au inceput sa agreseze sexual pinguinii din zona. Apoi ii lasa sa plece sau ii omoara si-i mananca.

 

Incepand cu 2006, pe insula Marion, din Oceanul Indian, au fost inregistrate patru cazuri de foci care s-au imperecheat cu pinguini regali pana le-au dat sangele in zona genitala. Acestea i-au fugarit, i-au capturat si apoi i-au violat in jur de cinci minute. In trei dintre cazuri, acestea i-au lasat sa plece dupa terminarea actului sexual, in al patrulea caz, foca a ucis si apoi si-a mancat victima.
Oamenii de stiinta care au observat aceste mamifere in ultimii ani sunt intrigati de comportamentul sexual al focilor. Acestia nu stiu ce anume le determina sa aiba aceasta atitudine si se tem ca fenomenul va lua amploare, scrie click.ro.
Cercetatorii cred ca aceste foci sunt imature din punct de vedere sexual si nu stiu sa recunoasca partenerii pentru imperechere. O alta posibila explicatie pentru aceste tulburari ar putea fi frustrarile sexuale ale mamiferelor. Nico de Bruyn, om de stiinta la Institutul de Cercetare a Mamiferelor, din cadrul Universitatii din Pretoria (Africa de Sud), crede ca violurile pot fi o forma de eliberare a agresivitatii, avand in vedere ca focile sunt animale pradatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here