Cosmin Vaman, Alexandra Andrei şi trupa SPAM la Psihologul muzical (ediţia 633 – 15.11.2014)

0
472

Cosmin Vaman, Alexandra Andrei şi trupa SPAM la Radio Romania Actualitati
Cosmin Vaman, Alexandra Andrei şi trupa SPAM la Radio Romania Actualitati

Încep prin a vă solicita înţelegerea privind vorbirea mea la microfon. Boala nu iartă şi trece greu. Am preferat să fiu prezent decât să propun o reluare.
 
Cosmin Vaman ne-a vizitat prima oară în ianuarie 2012 când l-a avut în deschidere pe Blaze Bayley. De data asta a venit cu trupa sa, care e gata pregătită de lansat un prim album. Am beneficiat de un concert unplugged în toată regula. Cosmin a venit de la Iaşi cu Alexandra Andrei (voce) şi colegii Tudor Olaru (bas), Ciprian Diaconu (percuţie) şi Alex Cismaru (chitară solo). Cel din urmă ne-a mai vizitat cu alte proiecte.
 
A fost o ediţie cu peripeţii, despre care am scris pe site-ul personal. Important e că bunul mers n-a fost afectat.S-a cântat mult şi foarte bine. Compoziţii semnate de Cosmin . A fost şi o piesă semnată de Alexandra Andrei ( versurile C. Vaman). Pe lângă piesele proprii, musafirii au propus şi câteva piese cu Ryan Adams, R.E.M., Alison Krauss, Holograf, Robben Ford, Sting sau Bruce Springsteen. Mesajele (din nou aproape 300) au fost favorabile invitaţilor. Prietenii emisiunii au apreciat umorul şi substanţa textelor.
 
Pe parcursul emisiunii am primit vestea tristă a dispariţiei mamei Mariei Gheorghiu. Era o fidelă ascultătoare. Dumnezeu s-o odihnească! Din acest motiv am programat Top 5 Sentimental cu muzica semnată de Maria Gheorghiu puţin mai devreme. Primele clasate au fost 1. Floare de vârtej şi Inima de la Balcic, 2. Uşa ce-o încui, 3. Fluturi.
 
Veţi asculta în final un interviu amplu şi exclusiv acordat de Bonnie Tyler postului nostru de radio, ilustrat cu o serie de piese din repertoriul solistei.
 
În emisiune mai apar nume ca BZN, Petula Clark,  Foreigner, Doina şi Ion Aldea Teodorvici, ABBA, Nickelback ş.a.
 
Audio:

 
 
Selecţie a mesajelor:
Marilena, Madrid: Bun regăsit prieteni! Nu ştiu când a mai trecut o săptămână, dar pentru mine a trecut cu folos! Sper că şi pentru voi!
Cristina, metalfan: Bun venit Cosmin Vaman! L-ai adus cu tine şi pe Blaze Bayley? De data asta o să fiţi voi în deschiderea lui? :))
Cornel, Slatina Excelentă muzică pe nişte versuri insolite. Cine le scrie?
Eugen din Gorj, sofer tir: Foarte tare merge perfect cu veselia din seara asta din fotbal.
Adrian Ivanitchi Salutari noului folk care poate va deschide poarta mass mediei pentru mai multi tineri. Succes Spam!
Cristi, Olanda, şofer de tir: Bun venit invitaţilor! Îmi place muzica lor! Felicitări băieţi! Felicitări Alexandra! 🙂
Gabriel, Arad: Cum a fost la Jack White? S-a dus cineva? Că se tot plâng oamenii că nu vin artiştii care sunt pe val… Credeam că îl aşteaptă televiziunile la aeroport… că fac puţină vâlvă… aşa cum s-au dus să îi aştepte pe Albano şi Romina Power… le-au luat şi interviu pe aeroport… Jack White nu se ridică la nivelul televiziunilor din România??
Ludovic-Turda Bună seara. Vă ascult cu drag emisiunile dvs. Va doresc succes!
Patricia Miner Sambora, Sao Paolo, Brazilia, 24 de ani: Bun găsit! Vă ascult de mult, de vreo 4 – 5 ani, dar e al doilea mesaj pe care îl scriu. Eu m-am mutat cu familia mea la Sao Paolo în urmă cu 7 ani. Aici e bine, dar mi-e dor de prietenii din ţară. Eu fac parte din fan clubul oficial Bon Jovi… de fapt… făceam.. am renunţat pentru că l-au dat afară din trupă pe Richie. E trist, revoltător! Gata! Nu-mi mai trebuie Jon Bon Jovi. Nu mă mai duc la concerte! Muzica invitaţilor dvs îmi place! Felicitări SPAM!
Adrian, Norvegia: Vă salut cu respect! Abia aştept albumul lansat de invitaţii dvs! Sună foarte bine piesele! Iar versurile sunt peste media cu care ne-am obişnuit. Dacă îmi permiteţi o întrebare: cărui public se adresează? Pentru că vin valurile de tineri fără BAC şi… o să le vină greu să se înţeleagă cu spectatorii…. :))) Zic şi eu!
KissArmy: După JayMay a venit trupa SPAM! Folk de bună calitate! Versuri inteligente! Mulţumim că îi aduceţi în casele noastre!
Sorina, Buc: Eu îl iubesc pe Alex!! 🙂 E foarte drăguţ! 🙂 Are iubită?
Prof.iulian-fost iesean din copou: felicitari,sunt mindru ca sunt iesean cind va ascult!
Eric, Tennessee, SUA: Întrebare pentru basist: el a vrut mereu să cânte la bas sau a ajuns la acest instrument pentru că exista deja un chitarist în trupă?
Magda, Craiova: Să ne spună şi bateristul care sunt preferaţii lui? Poate să ne exemplifice un ritm de jazz şi un ritm de blues, ca să înţeleg şi eu… E o curiozitate personală. Mulţumesc!
Boogie: Eu vreau să îi întreb pe băieţii din studio dacă lor li se pare normal ca noi, băieţii, să fim obligaţi să ducem gunoiul… M-am mutat recent cu iubita mea şi… mi-e greu să înţeleg această regulă nouă… :))
Oana, Buc: Întrebare pentru invitaţi: ce veţi face vinerea viitoare de Black Friday? 🙂
Victor Avdochimov Bună dimineaţa din capitala Bucuvinei Cernăuţi.!)
Laleaua galbena (PETRE) Buna dimineata! super invitaţi va mulţumim pentru efortul dvs sa fiţi cu noi in fiecare seara de vineri. Este  emisiunea preferata a Tiristilor! fondul muzical merge la suflet! mulţumim!
Alina, Roma: Ce bucurie mi-aţi făcut cu piesa Fever!! Mulţumesc! Nu o să uit niciodată că la dvs l-am auzit prima dată vorbind pe Toto Cutugno! Ce noapte fericită! Vă mulţumesc pentru toate piesele difuzate în nopţile de vineri!
Vicky: Vocea dvs este foarte tare! Mie îmi place cum sună chiar şi aşa „răcită”. Deci, vorbiţi în continuare cu noi! 🙂
Sonya: Condoleanţe Maria Gheorghiu! Mulţumesc pentru acest top!
Marilena, Madrid: Mulţumesc pentru topul cu Maria Gheorghiu şi vreau să îi spun şi eu condoleanţe! Sunt alături de ea!
Zăză, Buc: E primul mesaj pe care-l trimit, deşi vă ascult de vreo 5 ani. Tocmai vroiam să mă bag în pat şi eventual să adorm, dar dacă spuneţi că aveţi surprize… atunci am aprins lumina şi am făcut (încă) o cafea. Numai bine şi sănătate vă doresc!
KissArmy: Aţi pus şi întrebarea mea!! Wow! Mulţumesc! E foarte simpatică doamna! Din punctul meu de vedere i se potriveşte mai bine ei această piesă, personal nu-mi place versiunea Kiss. Mulţumesc încă o dată!
Cristina, metalfan: Ar trebui să îl vedeţi pe Marius… s-a înroşit tot când i-aţi citit mesajul! Foarte tare interviul! Vă mulţumim!
Vicky: Nu-mi vine să cred cât de deschisă este! Mulţumesc! Pe mine m-a cucerit cu totul!
Adelina, Buc: Wow! Cât de tare este acest cover!! În mod clar o cântă mai bine decât Axl! Mulţumesc pentru interviu!
Tania, Kiev: Doamne, nu pot să cred că aţi pus şi întrebarea mea!! Îmi vine să îmi trec în CV acest lucru! Sunt atât de fericită!! Mulţumesc!
Traian, Alba Iulia: Vă rog să mă credeţi că am lacrimi în ochi! Eu chiar am iubit-o pe femeia asta în adolescenţă! Am văzut-o anul acesta la Alba Iulia. Excepţional concert! Superbă voce! Iar acum m-a topit! Chiar e o persoană agreabilă!!
Teodora: Mulţumesc! M-aţi lăsat fără cuvinte! Bonnie Tyler este o mare artistă!
Sunt Liviu din Birlad cind am auzit-o pe Bonnie am inceput sa pling. O ador.
Emilia Nicolae Am fost eu la Jack White, foarte fain a fost  şi nu-s de acord că-i „expirat” (e născut în 1975, totuşi).
Razvan Toma Buna noapte, in cei 12 ani de emisiune, ati mai avut de multe ori vocea amenintata? Nu e nimic rau in ea, doar ca suna mai putin obisnuit. Salutari invitatilor care au o muzica placuta. Totodata ma bucura faptul ca Eros Ramazzotti apare pentru viitorul top. Dati la finele anului macar un top 10 al artistilor care au primit cele mai multe voturi? Sunt chiar curios.
Alina Manole :))) Ma bucura mult ca albumul lui Cosmin va dobandi forma fizica. Stiu ce munca sta in spatele acestui album, stiu cu cata pasiune s-a lucrat, piesele sunt minunate. Beneficiul ascultatorilor…de nepretuit!
Nelu Sava Exceptional..!!!!..Poti crede ca un Spam..are si versuri..si muzica demne de luate-n foarte serios.!!??….BRAVOS „SPAM”….salutari si toate urarile de bine…. SI SANATATE…..de la un bacauan…..ratacit prin tara lui Shakespeare…
Deme Ireal Suntem pe recepție după victoria României. Te salut cu respect, același Demențial.
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here