Folk Frate şi Răzvan Albu la Psihologul muzical (ediţia 680 – 10.10.2015) – AUDIO

0
261

Folk Frate si Alina Manole la Radio Romania
Folk Frate si Alina Manole la Radio Romania

Ediţia, din nou specială, având numărul 680, a început cu un In Memoriam Laura Stoica. Ar fi fost ziua ei de naştere.
Alina Manole (LunaPR &Events) a venit nu să cânte, ci să susţină un grup nou pe piaţa albumelor, dar cu vechime concertistică (9 ani). Folk Frate a fost reprezentat de Mircea Ungureanu (chitară, voce), Ionuţ-Johnnie Leopea (voci şi mişcare scenică) şi Elena Icleanu (percuţii). A lipsit Tudor Olaru, basistul răcit, consemnat la pat. Piesele cântate erau semnate de Eugen Moraru. Pe album apare şi o piesă pe versurile Alinei Manole. CD-ul „…e bine şi aşa” conţine piese pop-folk  şi a avut parte de o prelansare în emisiune, inclusiv cu o scurtă cântare live. Lansarea propriu zisă are loc pe 14 octombrie.
 
 
Razvan Albu si Razvan Puscasu la Radio Romania
Razvan Albu si Razvan Puscasu la Radio Romania

Răzvan Albu (33 de ani)a revenit cu al treilea proiect al său. A venit cu un coleg, Răzvan Puşcaşu (activează şi la Steelborn). Cei doi au adus instrumente,  chitară, keyboards, o mică amplificare şi ne-au oferit un concert în toată regula. Au fost piese de pe noul album, care se finalizează în aceste zile, am avut parte şi de un cover deosebit Pink Floyd, de propunerile lui Răzvan Albu (cu Beth Hart, John Mayer, Van Morrison, ş.a.). Au fost dezbateri atractive pe numeroase teme legate de fenomenul muzical, de viaţa concertistică. Noul produs a fost înregistrat cu muzicieni valoroşi din lume, care au colaborat cu Răzvan Albu prin intermediul internetului. Printre ei Jason Falloon (chitarist care a lucrat cu Roger Taylor de la Queen) şi bateristul Steve Ferrone (a lucrat cu Eric Clapton, Tom Petty sau Duran Duran). Masterizarea a fost făcută de Brad Blackwood (câştigător de Premii Grammy). Abia de acum încolo Răzvan Albu îşi pune problema unor cântări prin cluburi. Aşa se explică şi colaborarea cu talentatul Răzvan Puşcaşu (27 de ani).
 
 
Top Senimental a fost cu piesele compuse de Tudor Gheorghe. Primele clasate au fost 1, Dorul călător, 2. Salcâmii, 3. Valsul rozelor. Participarea a fost bună dar nu una care să arate că Tudor Gheorghe are mereu casă plină la concertele din Bucureşti şi din ţară.
Audio:

 
Selecţia mesajelor (au fost peste 300!):
Razvan Albu
Razvan Albu

Mircea Olaru Va așteptăm cu drag în fiecare Vineri noaptea sau mai bine spus Sâmbătă la prima ora..Mulțumiri anticipate!
Nicoleta: Bună seara! Sunt pe recepţie!
Adryan, Sydney, Australia: Calde salutări de la capătul lumii!  Abia aştept să aflu cine va fi cu noi în această noapte.
Vicky: Salutare! Mă bucur că a venit în studio trupa Folk Frate! Mă bucur să o aud şi pe Alina! Am o întrebare pentru Alina pentru că ea este specialistă: Dacă eu sunt răcită acum şi am un prieten invizibil, el este în pericol să ia răceala?
Codrin Anghel Folk frate sa fie, pt ca folkul ne alina sufletul! Pe receptie ca in fiecare vineri noapre, salurari din Orastie de la Codrin si bunica mea Ani! Noapte frumoasa dragilor!
Sorina Boghean Frumoasa emisiune și niște invitați minunați. Abia aștept sa va aud, aici, în Canada, la 10000 km departare. Folkul apropie oamenii oriunde s- ar afla. Noapte minunata sa avem cu totii.
Aniela: Mi-a plăcut piesa cântată live de trupa Folk Frate! Sunt talentaţi! Sănătate lui Teddy!
Teddi, Londra: Bun venit Răzvanilor!Mi-a plăcut cum sună piesele lui Răzvan Albu difuzate în ediţiile trecute! Mă bucur că i-aţi invitat!
Roxana: Sincer, eu admir artiştiicare îşi susţin punctul de vedere! Waters face ce a făcut de la bun început: are principii şi le urmează! Bravo lui! Măcar el se dedică unei cauze. Dar, Morrissey are o atitudine care pe mine mă cam deranjează. Eu am bilet la concertul lui (de fapt invitaţie), şi voi ajunge la sală după ce ies de la serviciu. Am aflat că nu vor fi comercializate produse din carne. Pentru că nu vrea el! Păi, nouă ne-ar fi prins bine să putem lua o gustaredupă o zi de muncă! Mi se pare exagerată poziţia lui.
Razvan Puscasu
Razvan Puscasu

Boogie: Aş vrea să îi întreb pe băieţi ce părere au de albumele noi făcute de trupele cu vechime: Iron Maiden, Black Sabbath, Megadeth? Vă mai interesează ce lansează astfel de trupe, sau căutaţi doar hiturile lor?
Teodora: Da… într-un fel sunt de acord cu ce spune Răzvan 2… dar dacă privim în urmă, vedem că Dylan când a trecut la chitară electrică a fost huiduit, pentru Ritchie Blackmore schimbarea de stil a însemnat o scădere a publicului şi din nou a fost criticat… Şi atunci, nu e mai bine să rămâi fidel publicului tău şi să răspunzi aşteptărilor fanilor tăi?
Paula, Craiova: Cum aţi caracteriza voi publicul român? De exemplu, au fost peste 60.000 de oameni la Robbie Williams. Au fost vreo 500 la Elvis Costello (care merita mai mult), de fiecare dată când vine Pink Martini e sold-out deşi până la primul lor concert la Bucureşti nu ştia nimeni de ei…. Acum aflu că la Morrissey s-au vândut totuşi bilete, deşi, din nou o spun, până să vină, părea că nu-l ştie nimeni… Pe de altă parte, Lou Gramm a anulat concertul de la Bucureşti… Peste toate astea, Loredana, Bănică şi Brenciu se mută câte o săptămână la Sala Palatului…
Mihaela: Mi-aş fi dorit şi eu să fiu la Berăria H la aniversarea lui Nicu Covaci. Poate veţi programa într-o ediţie viitoare piesa Nebunul cu ochii închişi, e mai rar difuzată. Mulţumesc…
Ionela, Călăraşi:Pe mine m-a surprins să văd câţi artişti au venit la aniversarea lui Covaci. Aveam impresia că de-a lungul timpului s-a certat cu toată lumea. Eu îl admir! Mi-aş dori să-l invitaţi într-o ediţie. Nu ştiu dacă sunteţi în relaţii bune, dar m-ar bucura un dilog cu Nicu Covaci!
Cristina, metalfan: Am ascultat noul single Megadeth şi îmi place mult-mult! După ce vor lansa albumul, vă rog eu mult să încercaţi să solicitaţi un interviu! Poate, cine ştie, acceptă! Aş fi cel mai fericit om de pe Pământ!
Anca Dumitrescu Tudor Gheorghe – un mare artist, original, sufletist si patriot – o alternativa romaneasca de buna calitate la manele! Aviz amatorilor.
Ionela, Călăraşi:Pe mine m-a surprins să văd câţi artişti au venit la aniversarea lui Covaci. Aveam impresia că de-a lungul timpului s-a certat cu toată lumea. Eu îl admir! Mi-aş dori să-l invitaţi într-o ediţie. Nu ştiu dacă sunteţi în relaţii bune, dar m-ar bucura un dilog cu Nicu Covaci!
Iustin: Am citit despre concertul din Berăria H… Oare de ce nu au fost acolo televiziunile? Un astfel de eveniment nu merita să fieprezentat într-o ştire? Au fost mulţi artişti mari acolo!
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here