Tony Iommi, premiat de The National Guitar Museum din SUA

0
103

Tony Iommi (600 x 337)The National Guitar Museum a anunțat că în acest an, Tony Iommi va primi distincția „Lifetime Achievement Award”, prin care îi este recunoscută contribuția la dezvoltarea muzicii dar și a instrumentului în sine. Iommi este al șaselea chitarist care primește acest premiu, după Honeyboy Edwards, Roger McGuinn, B.B. King, Vic Flick și Buddy Guy.
„Mă simt onorat și mândru că am primit acest premiu. Chitara a fost și va fi o parte importantă din viața mea și mă bucur că am contribuit într-un fel la dezvoltarea acestui instrument. Am deja un loc special pentru acest premiu în noul meu studio”, a declarat Tony Iommi.
Una dintre chitarele lui Tony Iommi, un model pentru stângaci SG Epiphone, va fi expusă în muzeu cu titlul, în cadrul expoziției Guitar: The Instrument That Rocked The World.
The National Guitar Museum este primul muzeu din Statele Unite dedicat istoriei, evoluției și impactului cultura pe care l-a avut chitara asupra oamenilor. Turneul expoziției „Guitar: The Instrument That Rocked The World” a debutat în 2011 și are date confirmate în muzeele din SUA până în 2018. Până în prezent, peste un milioan de oameni au văzut expoziția.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here