Formația Eagles îl dă în judecată pe Frank Ocean pentru că acesta a folosit ilegal piesa „Hotel California”

0
45

Recent, Don Henley, solistul și bateristul trupei The Eagles, l-a atacat dur pe Frank Ocean, după ce acesta a folosit un sample din „Hotel California” în piesa „American Wedding”. În 2012, Ocean a folosit întreaga piesă a trupei Eagles cu textul complet schimbat, deși Henlez nu i-a dat acordul pentru a face acest lucru. „Nu m-a impresionat rezultatul așa că am refuzat să îi dau voie să folosească melodia mea. Cel mai bine ar fi să vină cu propriile idei și să înceteze să mai fure operele compuse de alții”, a declarat Don Henley.
 
În momentul în care piesa a apăut pe Internet, Frank Ocean a declarat că Henley și colegii săi l-au amenințat că-l vor da în judecată și i-au interzis să mai interpreteze piesa live și i-au cerut să o retragă de pe Internet.
 
„Domnul Ocean nu înțelege legea drepturilor de autor din America. Oricine știe că nu poți lua o piesă cu totul și să îi schimbi textul. Pur și simplu nu se poate. O poți numi tribut, o poți numi cum vrei, dar este ilegal. Aceasta este o problemă a tinerei generații. Tinerii pur și simplu nu înțeleg conceptul de proprietate intelectuală și drepturi de autor. Unde mai pui că dl Frank Ocean este și puțin arogant. Am încercat să discutăm cu el cu calm, prin intermediul managerilor și avocaților săi, dar nu a vrut să asculte. Așa că ne vom adresa instanței. Este vorba de respect până la urmă. Noi am muncit pentru piesele noastre. Poate că lor nu le pasă, dar nouă da! Cum ar fi să te duci la muzeu și să pictezi o mustață pe un tablou?! Mă mir că nu s-a gândit nimeni să facă așa ceva. Dacă respecți pe cineva, atunci îi ceri permisiunea pentru a te juca cu creația respectivei persoane”, a declarat Don Henley pentru The Telegraph.
 
Legea dreptului de autor din Statele Unite permite înregistrarea unui cover fără a cere permisiunea autorului, atâta timp cât muzicianul nu schimbă esențial originalul. Henley a spus că este perfect de acord cu legea, dar susține că Frank Ocean încalcă exact acest aspect al legii.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here