GABRIEL COTABIȚĂ ȘI TELEVIZIUNILE AUTOHTONE

0
104

Articol de Iulia Radu
gabriel cotabitaVăd la TV un „spectacol” hidos! Gabriel Cotabiță trece prin clipe foarte grele, este la Terapie Intensivă, iar televiziunile „toacă” mărunt subiectul! E greu să ții pasul cu câte tâmpenii s-au spus la posturile TV. Fiecare aruncă câte o informație (adesea neverificată!): s-a spus că i s-a făcut rău într-o cameră de hotel, după 5 minute au aflat că de fapt era vorba despre o sală de sport, apoi că este vorba despre o sală de sport aflată în „incinta unui hotel”. S-a spus că i s-a întâmplat ce i s-a întâmplat pentru că e „meteo sensibil”, apoi au spus că artistul a mai suferit de un infarct sau două sau trei. Horia Moculescu i-a lămurit că de fapt a mai avut un infarct, dar mai de mult.
 
Cei de la Antena Stars l-au sunat pe Ovidiu Lipan „Țăndărică” (?!?). Ovidiu este surprins că s-au gândit la el. Regretă că Gabi trece prin clipe grele, îi dorește însănătoșire grabnică. Îi explică domnișoarei din studio că nu sunt prieteni apropiați, s-au respectat întotdeauna, sunt colegi de breaslă, dar nimic mai mult. Fata, în schimb, insistă cu întrebările stupide: „Dar ducea un stil de viață sănătos?”
Apoi, tot la Antena Stars, este sunat Cătălin Crișan. Aceiași domnișoară îl întreabă suav: „Dar știu că el ținea o cură de slăbire drastică…” Răspunsul lui Cătălin a fost savuros: „Da, așa este. A ținut o cură de slăbire severă… Dar acum 8 ani”.
Discuția continuă în studio cu Florin Condurățeanu și încă unul pe care nu-l cunosc. Se discută cu un aer doct. Gabriel Cotabiță fusese văzut recent într-o cafenea, unde consumase nu una, ci două cafele!!! Condurățeanu știe tot! El a vorbit cu un medic specializat în astfel de cazuri, știe exact cum funcționează inima când „tragi de fiare și alergi fals pe bandă”. Dacă nu ai medic care să-ți spună cât efort să faci, atunci mai bine nu faci deloc, este de părere domnul cu ochelari asortați cu cămașa.
 
Teo Trandafir a avut un mesaj frumos, decent la începutul emisiunii de la Kanal D. Ne-a asigurat că nu o să plângă (deși așa simțea). A spus că se roagă pentru sănătatea lui Gabi și îl așteaptă în emisiune să vorbească despre diverse subiecte. „Gabi este unul dintre cei mai apropiați prieteni ai mei și știu că este un om demn, o persoană discretă care preferă să fie de față când se vorbește despre el”.
 
Și… a început Acces Direct. Și Simona Gherghe vrea să ne țină la curent cu ultimele detalii. Pe ecran sunt titluri penibile: „Gabriel Cotabiță, între viață și moarte”. „Fiicele lui Gabriel Cotabiță, în lacrimi la spital”. Florin Condurățeanu a ajuns și aici! Este și „specialista” Mara Bănică. Roxana Iliescu a fost la spital, iar acum a intrat în direct la Antena 1. Roxana spune că nu știe de unde are presa informația despre operație, medicii i-au montat un cateter. Condurățeanu explică ce este un cateter, ce se vede pe ecran, unde este „înfundătura”. Mara Bănică povestește experiența cu mama ei, care a avut un infarct. Ea știe de la medici că bărbații au șanse mai puține să-și revină după un infarct.
 
Revin la Antena Stars. A început Agentul VIP. Cristi Brancu ne arată procedura prin care a trecut Cotabiță (era clar că „ploaia” de termeni medicali folosiți mai devreme de Condurățeanu a băgat oamenii în ceață, așa că Brancu a venit cu desenul). Roxana Iliescu a intrat în direct și aici! „Situația lui Gabi Cotabiță cere o ediție specială”, zice Brancu. Parcă a comenta un meci de fotbal, atât de alert ies cuvintele din gura lui. Tonul, exaltarea și țipetele lui Brancu sunt de-a dreptul enervante!
 
Mă mut pe Pro TV unde începe o nouă emisiune de divertisment: „La Măruță”. Evident, subiectul principal: Cotabiță. Măruță este absolut „pătruns” de subiect. Andra, corespondenta emisiunii, este la Floreasca.  Cu o față sumbră, fata ne spune cum s-a întâmplat, apoi anunță că vom vedea declarația unuia dintre medicii care se ocupă de el. Evident, medicul spunea că nu poate da amănunte pentru că familia a cerut discreție. Cătălin Măruță spune din 5 în 5 minute: „Incredibilă veste!”
A intrat în direct și Monica Anghel. În studio se află Liliana Levința, Luis Lazarus, Puiu Gheorghiu… Cătălin spune că a rămas șocat când l-a văzut ultima oară, pentru că artistul slăbise 25 de kg. Deduc că Măruță nu l-a mai văzut de câțiva ani buni!
Sunt difuzate mesaje de la prietenii lui Gabi. Mirela Fugaru și Ionel Tudor susțin că Gabi era foarte afectat că nu reușea să intre pe posturile muzicale TV și pe radiouri, că se simțea marginalizat, de aceea a făcut eforturi să arate bine și să iasă în față (what?!?).
Măruță anunță că Gabi a fost dus în sala de operații. O „știre” aruncată în vânt, neverificată!
 
Gata! Mi-a ajuns! Presa a dat dovadă încă o dată de amatorism suprem!
 
Închei prin a-i ura însănătoșire grabnică lui Gabriel Cotabiță! Să dea Dumnezeu să treacă cu bine peste acest moment dificil!
 

COMENTARII PRELUATE DE PE PAGINA DE FACEBOOK A LUI ANDREI PARTOȘ:

Andrei Partoș: Citesc pe ecranul tv o ştire teribilă. Gabriel Emil Cotabiță a fost găsit într-o cameră de hotel înconştient. Medicii se străduiesc să-l resusciteze. Nu am alte informaţii. Văd că O. Ursulescu vorbeşte despre el la Ghiţă TV ca şi cum n-ar mai fi. Sper să primim totuşi ştiri pozitive.Doamne ajută!
Andrei Partos O altă ştire afirmă că a fost resuscitat!
Sorin Stanciu Sper ca va fi bine… Doamne ajuta !
Andrei Partos Horia Moculescu a venit cu precizări corecte pe B1TV, nu cu bârfe…a avut un singur infarct pe vremuri…
Andrei Partos Au apărut părerologii penibili care se exprimă în voie! Oribil! Deja se caută vinovaţi…cel puţin asta face un tâmpit de la GhiţăTV… Apreciez decenţa lui Teo Trandafir care nu discută despre subiect într-o emisiune de divertisment. Au fost şi sunt prieteni foarte buni.
Georgeta Dorobantu Doamne ajuta!
Ghita Maria Iti tinem pumnii Gabi.. dumnezeu sa iti ajute sa treci cu bine de acesta incercare..
Andrei Partos La Măruţă se discută doct despre cauzele infarctului suferit de Gabi Cotabiţă. Mi se pare lipsit de decenţă. Unul care se laudă că a făcut interviu cu el înainte de a merge la sală (total nerelevant tot ce a spus), apoi doi-trei bârfitori profesionişti…Cu dificultăţi în folosirea Acuzativului.Toţi mimează grija…Normal că-l cunoaşte toată lumea, dar nu se pot abţine câteva ore? Speram ca Măruţă să nu comită o astfel de abatare de la bun simţ! S-a ajuns la sfatul medicului, fără medici, la opinii psihanalitice fără minima lectură…e buba mare. Dacă-i preocupa starea lui Gabi, trebuia să-i spună lui, nu acum.
Mary Chumbley Regret s-o spun, dar Maruta si bunul simt sunt notiuni paralele…
Andrei Partos Şi eu regret să constat că tinde către asta. Sau producătorii îi impun, dar el îş cunoaşte pe Gabi de peste 20 de ani şi se putea abţine…Unii vorbeau deja la trecut…
Zoe Balan Toate televiziunile au un subiect gras ,sunt ca niste ciocli . Despre Maruta de mult mi-am schimbat impresia , sa le fie rusine . Lui Gabi multa ,multa sanatate !
Adrian Andrei Oltean Măruţă nu putea rata acest subiect, măcar şi numai pentru faptul de a fi cei care ar fi „dat în exclusivitate” un eventual deces de vedetă. Doamne fereşte!, sperăm că nu !
Andrei Partos  Horia Moculescu afirmă că la RRA se dă Boney M şi Modern Talking dar nu se dă Cotabiţă! Nu-i corect să dezinformezi! Apoi susţine că nici Spătaru nu e auzit la Radio. Un adevăr este de reţinut: cum păţeşte un artist ceva, cum se difuzează peste tot în exces. Discuţia de la B1TV e toxică. Are o iubită cu 30 de ani mai tânără. So what? Primarul Nichita nu făcea sport pentru iubită? Şi uite unde a ajuns! Cum adică n-au fost contactaţi artiştii din vechea gardă? Să fac o listă cu refuzurile lor? De ce poate un puşti să mă sune, deşi nu-l cunosc şi să mă anunţe că are un album şi un consacrat de 40-60-70 de ani n-o poate face? Şi nu mă refer doar la mine. Înainte erau 20-30 de nume, era simplu să le cauţi. Acum sunt câteva sute de nume. Nu e normal să te preocupe propria promovare, dacă nu ai impresar, manager, producător? Domnilor, nu profitaţi de drama lui Gabi pentru a denatura realităţile! Există post de radio cu muzică românească 100%, există emisiuni cu astfel de piese, sunt posturi ca R. Romantic care includ în fiecare oră muzică uşoară veche…Sunt deranjat profund de neadevărurile auzite…Gabi nu făcea gimnastică pentru că nu era dat la radio!
Oana Sirbu absolut ingrozitor!!! sinistru! chiar nu se poate face ceva?? CNA, legi, dreptul la imagine, la intimitate, nu exista??? toata lumea-si da cu parerea despre ORICE si ORICINE??? vorbaraia asta nu poate fi oprita? parerologia nu se vindeca?
Crina Ionescu Țin pumnii și mă rog să se însănătoșească!
Ralu Ioana Taylor Gabriel Emil Cotabiță este un luptator , iar noi suntem cu sufletul alaturi de el! Insanatosire grabnica!
Debreteni Ludovic va trece peste aceasta cumpana / iar televiziunea…. ‘partea nemernica … ‘ isi face treaba….bine nu va mai fi niciodata !
Mirela Dragusin ingrozitor, intr-adevar… dar putem alege daca privim sau nu! eu nu ma uit la stiri, nu la emisiuni”de divertisment” gen La Maruta sau La Simona Ghe…canalele cu desene si muzica sunt suficiente…si atat ! Dumnezeu sa il ajute sa se faca bine !
Moldoveanu Paul sa ii ajute Dumnezeu sa fie bine, un om demn de tot respectul pentru ca si-a crescut singur fetele,o sa vedeti, Dumnezeu o sa-i ajute sa fie bine.
Corina Anca Roth Să ne rugăm să fie totul bine!
Monaliza-Claudia Dobrita Tintisan Bitte,bitte,Gabi ramai cu noi „!!!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here