SONDAJE ELECTORALE, PLĂCUȚE BILINGVE, PISICI, NERVI, SPORT…

0
94

cats and rats pisici soricei
ITALIENII-ȘI RESPECTĂ VALORILE!
Și nu doar vedetele din muzică, teatru, film sau sport.Cultul vedetelor tv este unul dezvoltat și echilibrat. La Rai 3 am văzut o ediție reluată, prezentată de Carlo Conti cu doi invitați: Antonella Clerici și Fabrizio Frizzi. ( decedat în martie 2018, avea 60 de ani) Am văzut repere din carierele celor doi, prezentate alert, cu umor și dragoste, cu respect. Emisiunea ”Ieri &Oggi” parcă semăna cu ce avem noi pe TVR2, ”Ieri, Azi, Mâine”, dar nu e grav, dacă e bine făcut! Tot joi noaptea, pe Rai Uno era un interviu amplu și interesant cu Orietta Berti (solista a împlinit pe 1 iunie 73 de ani!). Mi-au plăcut ambele programe.
 
PRONOSTICURI LE GUȘĂ (27.06)
Cioloș(România Impreună) și USR pot ajunge la un loc la 7%, separat nu trec de prag. A observat că Piața nu are lider sau preferințe. Ei strigă jos, dar nimic sus, afirma Gușă. PNL ar face 17-20% la Europarlamentare. Vede pe ALDE cu 12-15%. PSD nu va trece de 30%. ProRomânia pot trece de 10%. UDMR ar avea 6-7%. Dreapta nu are speranțe. Doar dacă Iohannis se reinventează cumva.Au fost și alte pronosticuri la acea emisiune, dar mi s-a părut un joc de societate.* Cioloș a fost invitat la Realitatea pe 28.06., dar am ratat interviul.
SURPRIZĂ IMENSĂ LA C.M.
Germania a pierdut de la Coreeea de Sud cu 2-0, Suedia a bătut Mexicul cu 3-0 și astfel Germania pleacă acasă! * Optimile propun jocuri atractive ca Franța -Argentina, Uruguay-Portugalia, Spania-Rusia. Primele sunt mâine și pe 1 iulie. * Declarația selecționerului Contra mă îngrijorează. El zice că nu ne-am fi făcut de râs la Mondiale. Păi ne-am făcut în grupe, la calificări. Iar pentru cei cu memoria obosită, ultimul turneu final, european, la care am participat a fost în 2016. Când ne-a eliminat Albania!
NU V-AȚI SĂTURAT DE CAZUL ALIBEC?
Iar e subiect la DigiSport1.Gică Mihali a punctat corect. Toată lumea e vinovată, numai jucătorul nu? Să-l ia Șumudică la el și să-l reconstruiască. De ce să se discute despre unul care n-a jucat, nu joacă nicăieri? Un gol în 20 de meciuri. Subiect stupid. * Revine numele lui și pe 29.06. Unde a dispărut Alibec? Becali l-a vândut pe Budescu, îl dă și pe Gnohere, vrea să-l aducă pe Rusescu (n-a jucat de un an), insistă la ”tinerii” Nemec și Omrani. Nu cred că va face vreo minune cu cei doi din urmă. Nemec nu cred că va veni, dar trebuie să scrie și GSP ceva, trebuie să dezbată și DigiSport ceva. Nici vara nu scăpăm de telefoanele umflate, arogante și ridicole cu Becali.
PLĂCUȚE BILINGVE LA BUCUREȘTI?
UDMR arată iar cât de toxică e formațiunea, care nu e nici azi partid. Nu ajută opoziția cu nimic. Au tot lăudat-o unii, de-a lungul anilor. Au uitat că au și ei penali, au și fugari, au afaceri, au probleme. S-a spus că-s eleganți, că vorbesc frumos, dar cred că domnii care-i reprezintă pe etnicii maghiari din România (și eu sunt etnic maghiar dar nu pot fi de acord cu porcăriile făcute de UDMR de 28 de ani) n-au nicio legătură cu electoratul lor. Se va ajunge la limba maghiară obligatorie pentru toți cetățenii țării? Sau se vor pune plăcuțe bilingva pentru 5% etnici maghiari? Facem și la București? Nu le este rușine, asta-i clar!
Am văzut la Digi24 un parlamentar ALDE (n-am reținut nume, deși se lăuda că e foarte activ, că e la al doilea mandat). Ne-a explicat că jurnaliștii trebuie să stea în țarcurile amenajate, că e deranjat de cum năvălesc unii cu microfoanele peste sărmanii parlamentari, cum știe el totul, cum e adevărul parțial, niciodată absolut. Un autentic filosof al parlamentarismului. Unde s-a ascuns? N-am auzit un discurs mai grețos de multă vreme. Din păcate reportera, una micuță și speriată, n-a îndrăznit să-l oprească, ba l-a lăsat să vorbească neîntrebat, neîntrerupt.
Bogdan Ficeac (apare des la GhițăTV) a devenit vocal, obraznic și mincinos. Acum am aflat că n-avem autostrăzi pentru că a fost acum două decenii Băsescu ministru la transporturi, că a crescut roborul pentru că a tăiat Băsescu pensiile acum 10 ani. Un manipulator jalnic, lipsit de interes pentru realitatea de azi. Pamfletul altora nu-l înțelege, doar pe al lui.
FOST PISIC, ACTUAL ȘOBOLAN!
V. Ponta e prezent la Denise Rifai la RealitateaTV.Costi Rogozan pare în consens mereu cu ”domnul premier” (ex). VP ne spune că Dragnea era în relații cu SRI și Procuratura. Foarte liniștită Rifai, de data asta! Fostul ”pisic” (de la Băsescu) a devenit ”șobolan” (Dragnea). Ponta i-a aburit pe cei din studio, care s-au lăsat violați lejer, fără urlEte! Adică Dragnea e nasol,  pentru că vine de la PD, zice Ponta, iar Rogozanu, cu bujori în obrăjori tace mâlc. * La Realitatea, Codrin Ștefănescu are abonament. La D. Rifai.  Unde se plânge că 3100 de pesediști nevinovați sunt anchetați. Pentru? Abuzuri! Acum înțelegeți? Obrăznicia lui Kojak e fără limite, dar nici gazda nu e capabilă să-i dea replica. E umilă, speriată, nepotrivită. Mitocanul îi vorbește la pertu, când se enervează. Ea acceptă pentru e ăntr-o lume paralelă. Musafirul o domină net și asta e grav. Îl face delator penibil pe Orban, îl jignește, îl face nesănătos la cap, iar ea nu are replică. ”Criză de empatie pentru Orban”. Sunteți ”susținătoare a statului paralel”. ”Lui Orban i-a luat Dumnezeu mințile”, zice marele Ștefănescu! Rifai s-a ambalat spre final și a început să dea replici. I-auzi: ”Eu am făcut democrația”, urlă Ștefănescu! Ei mimează că se și ceartă dar duduia îi zâmbește șăgalnic. aproape languros. Un jeg de program, dar am stat stoic, sperând să aflu ceva. O mizerie!
NU MAI AVEM SIMȚUL RIDICOLULUI ?
E Campionat Mondial, înțeleg că Digi nu are drepturi de difuzare, dar să dai reportaje lungi despre cum a bătut Rapid pe Singureni cu 17-1 într-o dublă esențială, e deja prea mult. Înțeleg simpatia de care se bucură echipa din Giulești, dar e Liga a 3-a în viitor. Să lauzi execuții, goluri spectaculoase, să dai zeci de interviuri dintr-o zonă a amatorismului populat brusc cu cîțiva profesioniști, nu e motiv de glorie. E normal ca echipa să revină, să se bucure de suporterii săi numeroși, dar când va trece la profesionism, atunci va merita atâta spațiu mediatic. Acum e totul în sfera ridicolului din partea jurnaliștilor. Nu echipa e vinovată. Valabilă observația și pentru CSA Steaua, care tinde să intre în Liga a 3-a cu sprijinul regulamentelor firave. * Întrebarea care plutește prin studiourile sportive este Cine e Rapidul? Cine e stăpânul Rapid-ului?  După zeci de ore de transmisii, interviuri, au ajuns la astfel de dileme existențiale?
EDIȚIE RATATĂ DIN CAUZA ISTORIEI
Profesorul Adrian Niculescu este extrem de greu de urmărit, la câte paranteze execută în discurs..E enervant, nesistematizat, egomaniac.  Ne-a spus, cred, că 26 iunie nu e Ziua Drapelului. Din punct de vedere istoric . Pe 11 iunie 1848 era victoria Revoluției. El susține că trebuie aleasă o altă dată pentru Drapel. 11 sau 14 iunie. M-a amețit. I-a spart emisiunea lui Rareș Bogdan care avea o cu totul altă temă, una actuală!
* Moderatori pe care nu-i pot urmări peste 5 minute: Andreea Crețulescu, Mihai Gâdea, Denis Rifai...se pregătesc V. Ciutacu, S. Mânăstire,
* A3 și RomâniaTv împarte la 20,20 (marți seara) ecranul în 6. Identic. Ziceam că am greșit canalul. La RTV vorbea Ponta, ambiguu și tendențios cum îl știm. El era în a șaptea fereastră. Pentru Crețulescu, Manda are nume, dar celălalt invitat era ”domnul din opoziție”.
* B1Tv ironizează acțiunea lui Orban care a scos 80 de oameni în Piața Victoriei. Plouă intens. (marți 20, 35).
* Digi24 arată că Institutul Cantacuzino revine și scoate pe piață 200 de posturi. Se fac noi promisiuni privind vaccinurile (26.06).
* Mihaela Buzărnescu a avut izbucniri excesive în timpul unei partide de tenis. Am mai scris despre nevrotismul domnișoarei și unii s-au supărat. Acum e destul să vezi scena și te lămurești. Probleme serioase. Păcat de traseul ei sportiv din ultimul an, care e absolut remarcabil! Condițiile de joc de la unele turnee mi se par nefericite, cu multă circulație, cu multe terenuri, cu voci amplificate din alte părți. Când se joacă pe mari arene se oprește jocul până se așează spectatorii, iar aici circulau non-stop. ”Dracu să te ia de proastă!”  Țipa, se certa pe sine încă de la 3-3… A avut izbucniri pe parcurs și față de arbitru. Bertens a trecut la conducere cu 4-3…apoi a luat setul cu 6-3. În setul doi Bertens conducea cu 4-2…Operatorii n-o filmează pe Mihaela când se ceartă, vorbește enorm și foarte tare…Avea 40-0 și a fost egalată. Au fost numeroase mingi de break... 5-2 pentru olandeză. Au ajuns la tie-break.. A câștigat Mihaela, care a luat setul decisiv cu 6-3. Revenire fantastică! Două ore și 40 a durat… A zis de morții mă-sii, că nu mai poate, că nu mai suportă viața asta , mănânc mingile astea…Asta zicea la 4-3 pentru ea. Te urăsc arbitro, te urăsc. Morții mă-tii de arbitră ce-mi face… Chiar au fost unele greșeli. N-am văzut așa ceva niciodată. Cu Ostapenko a pierdut în două seturi scurte.. LA DUBLU, ALĂTURI DE IRINA BEGU A FĂCUT UN JOC BUN ȘI AU AJUNS ÎN SEMIFINALE.
* TelekomSport și DigiSport s-au limitat la a comenta meciurile mondiale transmise de TVR. Comparația dintre Messi și Maradona mi se pare hazardată, inutilă, irelevantă. Samoilă insistă, Panduru explică exact asta. Că nu se face o astfel de alăturare. Lipsă de subiecte. Unii, mai deștepți, contestă utilitatea VAR, că scade timpul efectiv de joc. E posibil să mai vedem schimbări.
* Duelul pianelor pe TVR2 cu Marina Florea, Aurelian Temișan, Diana Dumitrescu, Liviu Teodorescu. E sezonul patru. Atmosferă plăcută, veselă. Se cântă!  (pe 24.06)
* România TV cu Cristoiu în studio, după ce fusese la A3. A devenit agent în cel mai clar sens. Agent de influență. Spune exact ce scrie în E.Z., adică e consecvent.
* Am văzut pe FB live un discurs mobilizator din Piață rostit de Ana Blandiana.
* R. Federer l-a bătut pe americanul Kudla  (loc 109) cu 7-6, 7-5, după multe reacții nervoase, prea nervoase.  Dar în finală a pierdut la croatul Coric cu 2-1! * Tot cu 2-1 a pierdut și Sorana în primul tur de la Eastbourne. A jucat foarte bine prima parte, după care a luat-o la vale iremediabil. Se tot minuna comentatorul de pregătirea ei fizică, dar problema era la cap. Tot de la un croat a pierdut și sârbul Djokovici, de la Marin Cilic.
* Ce slab se prezintă naționala noastră de baschet masculin. Cu Olanda în deplasare…World Cup, calificări…Avem și noi naturalizați bruneți și mici, dar nu-i destul…Ne-au bătut categoric!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here